25 sep 2020

Top 30 kompetencer indenfor jura


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020


Sådan bliver du en god jurist

Er du jurist på jagt efter dit nye drømmejob? Så er du sikkert interesseret i, hvordan du stykker en ansøgning sammen, der indeholder beskrivelser af kompetencer som virkelige får potentielle arbejdsgivere til at kigge på den en ekstra gang. Men, hvilke kompetencer er det egentlig, der hitter indenfor juraen i 2019?

Det giver vi dig svaret på lige her. Vi har nemlig gennemgået 332 jobannoncer fra henholdsvis jobnet.dk, jobindex.dk og ofir.dk. Vi har på baggrund af alle disse analyseret os frem til, hvilke 30 kompetencer, der er mest efterspurgte, og vi giver dig overblikket lige her: 

Top 30 kompetencer indenfor jura 2019

1. Selvstændig

2. Engageret

3. Struktureret

4. Serviceminded

5. Har overblik

6. Har drive

7. God til at kommunikere

8. Uadvendt

9. God til at forhandle

10. Høj faglighed

11. Gode samarbejdsevner

12. Ambitiøs

13. Positiv

14. Gode formidlingsevner

15. Gode engelskkundskaber

16. Analytisk

17. Effektiv

18. Grundig

19. Godt humør

20. God til at netværke

21. Løsningsorienteret

22. Initiativrig

23. Ansvarsfuld

24. Har gennemslagskraft

25. Rådgivende

26. Imødekommende

27. Nyuddannet

28. Resultatorienteret

29. Juridisk baggrund

30. Proaktiv

Baseret  på 332 jobannoncer fra jobindex.dk, jobnet.dk og ofir.dk

Selvstændig, engageret og strukturet

Ovenstående er de tre absolut mest efterspurgte egenskaber hos dig som kommende jurist for en potentiel arbejdsgiver. De efterspørger, at en kommende kollega har en egenrådig, selvstartende og struktureret tilgang til sine arbejdsopgaver, ligesom de rigtig gerne vil se, at du er engageret i dit arbejde.  Så er du på jagt efter dit drømmejob, så sørg endelig for at give dem nogle gode eksempler på, hvordan du netop er selvstændig, engageret og struktureret. 

Udadvendt kommunikatør med gode samarbejdsevner

Ydermere ser kommende arbejdsgivere gerne, at du er en person med drive og udadvendt natur, med en god sans for kommunikation, samarbejde og forhandlingsevner. Er du samtidig analytsik, grundig, løsningsorientere og proaktiv med god gennemslagskraft, så opfylder du endnu flere af de kompetencer, der anses som essentielle for juristen af 2019. 

Imødekommende personlighed med flair for rådgivning

Som person er det en fordel, hvis du kan møde verdenen med godt humør og et positivt sind. Det tager altid kegler hos en arbejdsgiver. Samtidig er det kun et plus, hvis du tilmed er ansvarsfuld og finder det at rådgive helt naturligt. Sørg gerne for, at du viser dine personlige egenskaber, når du søger dit drømmejob som jurist. Det er nemlig det, der gør dig til den helt rette kandidat. 

Om analysen: Jobannoncerne er fundet på henholdsvis jobindex.dk, jobnet.dk  og ofir.dk er gennemgået den 15. november 2018. Det er vigtigt at understrege, at analysen giver et overbliksbillede på de efterspurgte kompetencer, hvorfor det kan ændre sig henover tid. Dog giver analysen en god indikation af, hvad potentielle arbejdsgivere søgere hos en advokat af 2019. 

Senest opdateret: 25 sep 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-10-2020

Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2017

Jobsøgende i HR-branchen? Find ud af, hvilke 30 HR-kompetencer, der efterspørges allermest netop nu blandt arbejdsgiverne og optimer din jobansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2020

Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2018

HR-medarbejdere er ofte helt skarpe på, hvad de søger blandt andre medarbejdere, hvis de sidder med rekruttering. Men hvad med HRs kompetencer?

Læs mere
Sidst opdateret 08-12-2022

De mest efterspurgte kompetencer 2022: Marketing

Hvilke egenskaber og kompetencer er vigtige at besidde, når man arbejder, eller vil arbejde med marketing? Hvilke kompetencer efterspørger arbejdgiverne, når de søger efter kandidater til stillinger inden for marketing? Vi har her hos finduddannelse.dk gennemgået over 6000 jobannoncer for at blive klogere på lige netop de spørgsmål. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 04-01-2023

De mest efterspurgte kompetencer i 2022: Topledelse

Er du allerede topleder, eller har du ambitioner om at blive det i fremtiden? Så har du måske brug for at vide, hvilke faglige samt personlige kompetencer, der er efterspurgte blandt arbejdsgivere i 2022, når de leder efter kandidater til topledelse poster. 

Læs mere