Top 30 kompetencer indenfor jura

Er du jurist på jagt efter dit nye drømmejob? Så er du sikkert interesseret i, hvilke kompetencer, der virkelig får potentielle arbejdsgivere til at kigge på din ansøgning en ekstra gang. Her finder du en liste over de 30 mest efterspurgte!


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020


Sådan bliver du en god jurist

Er du jurist på jagt efter dit nye drømmejob? Så er du sikkert interesseret i, hvordan du stykker en ansøgning sammen, der indeholder beskrivelser af kompetencer som virkelige får potentielle arbejdsgivere til at kigge på den en ekstra gang. Men, hvilke kompetencer er det egentlig, der hitter indenfor juraen i 2019?

Det giver vi dig svaret på lige her. Vi har nemlig gennemgået 332 jobannoncer fra henholdsvis jobnet.dk, jobindex.dk og ofir.dk. Vi har på baggrund af alle disse analyseret os frem til, hvilke 30 kompetencer, der er mest efterspurgte, og vi giver dig overblikket lige her: 

Top 30 kompetencer indenfor jura 2019

1. Selvstændig

2. Engageret

3. Struktureret

4. Serviceminded

5. Har overblik

6. Har drive

7. God til at kommunikere

8. Uadvendt

9. God til at forhandle

10. Høj faglighed

11. Gode samarbejdsevner

12. Ambitiøs

13. Positiv

14. Gode formidlingsevner

15. Gode engelskkundskaber

16. Analytisk

17. Effektiv

18. Grundig

19. Godt humør

20. God til at netværke

21. Løsningsorienteret

22. Initiativrig

23. Ansvarsfuld

24. Har gennemslagskraft

25. Rådgivende

26. Imødekommende

27. Nyuddannet

28. Resultatorienteret

29. Juridisk baggrund

30. Proaktiv

Baseret  på 332 jobannoncer fra jobindex.dk, jobnet.dk og ofir.dk

Selvstændig, engageret og strukturet

Ovenstående er de tre absolut mest efterspurgte egenskaber hos dig som kommende jurist for en potentiel arbejdsgiver. De efterspørger, at en kommende kollega har en egenrådig, selvstartende og struktureret tilgang til sine arbejdsopgaver, ligesom de rigtig gerne vil se, at du er engageret i dit arbejde.  Så er du på jagt efter dit drømmejob, så sørg endelig for at give dem nogle gode eksempler på, hvordan du netop er selvstændig, engageret og struktureret. 

Udadvendt kommunikatør med gode samarbejdsevner

Ydermere ser kommende arbejdsgivere gerne, at du er en person med drive og udadvendt natur, med en god sans for kommunikation, samarbejde og forhandlingsevner. Er du samtidig analytsik, grundig, løsningsorientere og proaktiv med god gennemslagskraft, så opfylder du endnu flere af de kompetencer, der anses som essentielle for juristen af 2019. 

Imødekommende personlighed med flair for rådgivning

Som person er det en fordel, hvis du kan møde verdenen med godt humør og et positivt sind. Det tager altid kegler hos en arbejdsgiver. Samtidig er det kun et plus, hvis du tilmed er ansvarsfuld og finder det at rådgive helt naturligt. Sørg gerne for, at du viser dine personlige egenskaber, når du søger dit drømmejob som jurist. Det er nemlig det, der gør dig til den helt rette kandidat. 

Om analysen: Jobannoncerne er fundet på henholdsvis jobindex.dk, jobnet.dk  og ofir.dk er gennemgået den 15. november 2018. Det er vigtigt at understrege, at analysen giver et overbliksbillede på de efterspurgte kompetencer, hvorfor det kan ændre sig henover tid. Dog giver analysen en god indikation af, hvad potentielle arbejdsgivere søgere hos en advokat af 2019. 


Annoncer