De mest efterspurgte kompetencer 2022: Jura

Når du drømmer om et arbejde inden for jura og forskellige juridiske aspekter, hvad bør du så lægge vægt på i din ansøgning? Hvad efterspørger arbejdsgiverne, når de søger nye kandidater til juridisk arbejde anno 2022? 

De mest efterspurgte kompetencer 2022: Jura

Måske er du i gang med uddannelse, nyuddannet eller har mange års erfaring. Uanset hvad - Når du drømmer om et arbejde inden for jura og forskellige juridiske aspekter, hvad bør du så lægge vægt på i din ansøgning? Hvad efterspørger arbejdsgiverne, når de søger nye kandidater til juridisk arbejde anno 2022? 

Hos finduddannelse.dk har vi gennemgået over 4.000 jobannoncer inden for det juridiske felt for at gøre dig klogere på, hvilke kompetencer du bør lægge vægt på i din ansøgning til din kommende arbejdsgiver. Dette kan ikke alene give dig inspiration til din jobansøgning, men det kan måske også give dig inspiration til dit CV og kommende kompetenceudvikling. 


De mest efterspurgte kompetencer inden for jura i 2022

Top 15 faglige kompetencer

1. Relevant uddannelsesmæssig baggrund

2. Høj faglighed

3. Erfaring

4. Juridisk baggrund

5. Rådgivning

6. Flair for IT

7. Politisk tæft

8. Service

9. God til at formidle

10. God til forhandlingssituationer

11. Effektiv

12. Fleksibel

13. GDPR

14. Kommunikation

15. Gode samarbejdsevner

Top 15 personlige kompetencer

1. Ansvarlig

2. Selvstændig

3. Engageret

4. Struktureret

5. Rådgivende

6. Drive

7. God til at skabe relationer

8. Godt overblik

9. Grundig

10. Analytisk

11. Ambitiøs

12. Positiv

13. Nysgerrig

14. Løsningsorienteret

15. Udadvendt

Baseret på 4.790 jobannoncer på Jobindex


Ansvarlighed, høj faglighed og selvstændighed i fokus

Ovenstående er nogle af de kompetencer og egenskaber, som en potentiel arbejdsgiver har efterspurgt mest i 2022 hos en kommende jurist. Arbejdsgiverne inden for det juridiske felt efterspørger en kommende kollega, der er egenrådig, tager ansvar for egne opgaver og har en struktureret tilgang til disse. Derudover ser en kommende arbejdsgiver gerne, at du har en høj faglighed, og også meget gerne at du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund.

Så hvis du er på jagt efter drømmejobbet som jurist, så sørg endelig for, at din ansøgning og dit CV inddrager eksempler på, hvordan du besidder netop disse kompetencer. Gerne via konkrete situationer, samt hvad netop disse egenskaber og kompetencer har gjort for din forhenværende arbejdsplads og ikke mindst resultaterne af disse. På den måde vil du vise din kommende arbejdsgiver, hvad du potentielt kan bidrage med - på kort såvel som på langt sigt.

Føler du, at du mangler erfaring inden for visse juridiske felter og områder, vil det være oplagt at tage eventuelle kurser eller efteruddannelser, der kan styrke din erfaring og dermed give dig flere kompetencer, der kan styrke din position over for andre jobsøgere. Med jurakurser kan du tage din faglige viden til et højere niveau, og samtidig opnå den nyeste viden inden for feltet.

Gå på opdagelse i vores udvalg af spændende jura kurser her

Vis dine kompetencer

På listen over de mest efterspurgte kompetencer finder du også kompetencer som eksempelvis erfaring og juridisk baggrund. Som vi har været inde på tidligere er din baggrund vigtig, og der er derfor heller ikke noget at sige til, at dette er noget en potentiel arbejdergiver efterspørger. Disse kompetencer har derfor uden tvivl deres berettigelse på listen. Dog skal du ikke blive bekymret hvis du er i gang med uddannelsen eller er nyuddannet jurist. Her kan du nemlig i din ansøgning lægge vægt på, hvordan kommende arbejdsgiver vil få gavn og glæde af de kompetencer og den viden, som du har opnået via det studie samt eventuelt studiejob. Her kan du med fordel også fortælle, hvordan du vil omsætte denne viden til praksis. 

Udover det nævnte kan det dog også være en god ide at fange arbejdsgiverens opmærksomhed - for eksempel via et opkald. Her har du mulighed for at lade dine personlige kompetencer træde frem, fremfor udelukkende at formulere dem i en ansøgning. På denne måde kan du vise, at du er motiveret og har gåpåmod. Og måske du - gennem telefonsamtalen - får nogle guldkorn med dig, som kan bruges i din ansøgning, som måske ikke fremgik af stillingsopslaget.

Invester i dig selv og dine kompetencer 

Har du fundet drømmejobbet, men mangler nogle af de faglige kompetencer, som virksomheden efterspørger? Så har du mulighed for at tage et kursus eller en hel efteruddannelse, der kan give dig nogle af de kompetencer, du er på jagt efter. Tryk på knappen herunder, og find præcis det kursus inden for det juridiske felt, der passer bedst til dig.

Find dit kommende jura kursus her


Om undersøgelsen

I alt er 4.790 jobs jobannoncer gennemgået i perioden 1. januar til 16. december 2022. Jobannoncerne inkluderer kategorien "Jura" på Jobindex, og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under denne jobkategori. I nogle tilfælde er lignende egenskaber og kompetencer nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer

Du er måske også interesseret i: