Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Disse kompetencer kan skaffe dig jobbet i 2017


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020


Med en liste over de 10 mest efterspurgte kompetencer blandt arbejdsgiverne i 2016, afslører LinkedIn hvilke færdigheder der kan skaffe dig jobbet i 2017.

Antallet af jobansøgninger via det erhvervsorienterede sociale medie ‘LinkedIn’ er, ifølge mediet selv, steget til nye højder i oktober måned. Dette har LinkedIn set som en indikator for at afsløre de mest efterspurgte kompetencer blandt arbejdsgivere på det globale arbejdsmarked i 2016.

LinkedIn har således analyseret de mange rekrutteringsaktiviteter, der har foregået på sitet i 2016, for at udlede de mest efterspurgte kompetencer hos arbejdsgiverne. Kompetencelisten tager udganspunkt i de “skills” vi kender fra LinkedIn og afslører hvilke nye tendenser på det globale arbejdsmarked, vi skal være opmærksomme på.

De 10 mest efterspurgte kompetencer

på det globale arbejdsmarked i 2017

1) Cloud & Distributed Computing

Medarbejdere der kan udvikle og vedligeholde computer netværk i skyen

2) Statistical Analysis & Data Mining

Medarbejdere der kan indsamle og forstå data

3) Web Architecture & Development Framework 

Udvikling af hjemmesider med funktionalitet og æstetisk design

4) Middleware & Integration Software

Kendskab til computerprogrammer der fordrer kommunikation mellem andre softwareprogrammer

5) User Interface Design

Medarbejdere der kan udvikle interaktive software programmer og design er blevet mere og mere efterspurgt 

6) Network & Information Security 

I takt med internettets hastige udvikling prioriteres IT-sikkerhed i højere grad

7) Mobile Developement 

Erfaring med udvikling af apps fx. IOS og Android erfaring 

8) Data Presentation

Medarbejdere, der kan organisere store mængder af data og formidle det, så det er let forståeligt for alle 

9) SEO/SEM Marketing 

Søgemaskineoptimering (SEO) og søgemaskinemarketing (SEM) forbedrer virksomhedens placering på Google. 

10) Storage Systems & Management 

Færdigheder inden for forbedring af datalagring og -adgang. 

Kilde: LinkedIn

Nye tendenser på det globale arbejdsmarked

Ifølge Catherine Fisher, Senior Director i LinkedIn’s marketingafdeling, afslører listen nogle klare tendenser på det globale arbejdsmarked. Den første er, at efterspørgslen på marketingfolk og deres kompetencer inden for SEO/SEM samt marketingkampagner er aftagende. Denne tendens er, ifølge Catherine Fisher, et resultat af, at mængden af marketingfolk efterhånden gør op med arbejdsgivernes efterspørgsel på medarbejdere med disse kompetencer.

En anden tendens, som Catherine Fisher mener, at listen afspejler er, at data fortsat regerer på det globale arbejdsmarked. De seneste to år har kompetencer indenfor computer netværk og den såkaldte “sky” (engelsk: cloud) ligget nummer 1 på kompetencelisten tæt fulgt af færdigheder inden for statistisk analyse og databehandling, der kommer ind på 2 pladsen.

Ifølge Catherine Fisher, er disse kompetencer i højsædet hos arbejdsgiverne, da de ønsker medarbejdere der er på forkant med teknologien. Derudover er analyse og præsentation af data blevet en efterspurgt kompetence på arbejdsmarkedet. Catherine Fisher mener, at efterspørgslen på disse kompetencer, tegner et billede af, at det er blevet vigtigt for virksomheder at ansætte folk, der kan organisere indsamlet data og bearbejde det, så det bliver let forståeligt for alle i organisationen og dens interessenter.

Til sidst viser kompetencelisten, at interaktionsdesign og brugervenlighed er det nye sort. Interaktionsdesign befinder sig på listens femteplads, og efterspørgslen på UX’ere vil ifølge Catherine Fisher fortsat vokse de kommende år. Der er et støt stigende behov for folk med kompetencer til at skabe brugervenlige interaktionsdesigns og grænseflader. Data er blevet en integreret del af hverdagen og teknologierne skal derfor være nemme at anvende for brugeren.

Vis dine “skills” på LinkedIn

Det er altid godt at have kendskab til de mest efterspurgte kompetencer og egenskaber, hvis du er på jagt efter et nyt job, ønsker at tage din karriere til nye højder, mangler inspiration til ansøgning og CV eller hvis du ønsker at videreuddanne dig.

Tip: Se branchespecifikke lister over efterspurgte kompetencer i 2016

Hvis du besidder færdigheder og kompetencer inden for nogle af de ti efterspurgte områder, er det en god idé at tilføje disse til din LinkedIn profil. Ved at tilføje de efterspurgte skills til din profil brander du dig selv på en måde, så du bliver eftertragtet for arbejdsgiverne. Du vil samtidig komme højere op i rekrutteringseksperternes søgeresultater på LinkedIn.

Læs også: Sådan får du jobtilbud gennem LinkedIn

Få de efterspurgte kompetencer

Måske føler du, efter at have se ovenstående liste, at du mangler erfaring inden for nogle af områderne eller måske har listen åbnet op for nye områder indenfor hvilke, du kan tilegne dig de efterspurgte kompetencer og færdigheder. Det kan også være, at du føler, at du har brug for at udvikle dig selv og din professionelle karriere.

I alle nævnte tilfælde, vil det være oplagt at tage et kursus eller en efteruddannelse, der kan styrke dine kompetencer på feltet eller tilegne dig nye færdigheder, som kan gøre dig eftertragtet for arbejdsgiverne og dermed styrke din position over for andre ansøgere til jobbet. 

Af Webredaktør Marie Tidemand

Senest opdateret: 19 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-07-2020

HR rodfæster sig som profession

Ny undersøgelse, foretaget af Finduddannelse Danmark, viser de 30 mest efterspurgte kompetencer inden for HR-branchen i 2016. Ifølge Frans Bevort, forsker i Human Resource Management ved CBS, afspejler kompetencelisten det faktum, at HR er en kompleks branche, der i højere grad er ved at etablere sig som profession.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2020

Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2017

Jobsøgende i HR-branchen? Find ud af, hvilke 30 HR-kompetencer, der efterspørges allermest netop nu blandt arbejdsgiverne og optimer din jobansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2020

Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2018

HR-medarbejdere er ofte helt skarpe på, hvad de søger blandt andre medarbejdere, hvis de sidder med rekruttering. Men hvad med HRs kompetencer?

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2020

Top 30 salgskompetencer

Er du sælger eller lignende og i tvivl om, hvilke kompetencer, der efterspørges, når du søger job? Vi har gennemgået over 1400 jobanoncer i salg for at undersøge, hvilke 30 salgskompetencer, arbejsgivere nævner som vigtige i forbindelse med deres online jobannoncer. Få inspiration til din jobansøgning her!

Læs mere