De mest efterspurgte kompetencer 2022: Kommunikation

Er du nyuddannet, jobsøgende, eller vil du bare gerne være endnu skarpere på, hvilke kompetencer der bliver efterspurgt blandt virksomheder, der søger nye medarbejdere inden for kommunikation? Så læs med her, hvor vi her hos finduddannelse.dk har analyseret mere end 3000 jobannoncer inden for feltet, og bliv klogere på, hvad arbejdsgiverne efterspørger når de søger nye kandidater.

De mest efterspurgte kompetencer 2022: Kommunikation

Er du nyuddannet, jobsøgende, eller vil du bare gerne være endnu skarpere på, hvilke kompetencer der bliver efterspurgt blandt virksomheder, der søger nye medarbejdere inden for kommunikation? Så læs med her, hvor vi her hos finduddannelse.dk har analyseret mere end 3000 jobannoncer inden for feltet, og bliv klogere på, hvad arbejdsgiverne efterspørger når de søger nye kandidater.

Det vil altid være en god ide at have fingeren på pulsen, og være i besiddelse at viden omkring, hvad der sker inden for ens faglige felt. At vide hvad der rører sig i den respektive branche, og for eksempel have indblik i, hvilke kompetencer, der er vigtige at besidde. For udover at fungere som inspiration til dit CV eller din jobansøgning, kan denne liste over kompetencer inden for kommunikation også give dig et indblik i, hvor dine kræfter bør investeres i forhold til faglig opkvalificering.


De mest efterspurgte kompetencer inden for kommunikation i 2022

Top 15 faglige kompetencer

1. SoMe

2. Kommunikation

3. Relevant uddannelse

4. Erfaring

5. Faglig stolthed

6. Email marketing

7. Content

8. Erfaring med hjemmesider

9. Strategi

10. Gode skriveegenskaber

11. Video

12. PR og presse

13. Indsamling og håndtering af data

14. Microsoft Office

15. Formidling

Top 15 personlige kompetencer

1. Ansvarlig

2. Sprogligt stærk

3. Drive

4. Selvstændig

5. Engageret

6. Struktureret

7. Strategisk mindset

8. Kreativ

9. Overblik

10. Ambitiøs

11. Positiv

12. Nysgerrig

13. Målrettet

14. Udadvendt

15. Fleksibel

Baseret på 3.791 jobannoncer på Jobindex


Faglige kompetencer hos en kommunikationsmedarbejder anno 2022

Når arbejdsgivere søger nye medarbejdere til stillinger som kommunikationsmedarbejder - med alt, hvad dette indebærer - er det tydeligt, at der er en forventning om, at den kommende medarbejder har alt det grundlæggende på plads. Af samme årsag findes Relevant uddannelse og Erfaring højt oppe på listen over ønskede faglige kompetencer. Flere jobannoncer var meget generelle, og udtrykte blot et ønske om en relevant uddannelse, mens andre var mere specifikke i deres ønsker. 

Udover krav om uddannelse og erhvervserfaring, var der også ønsker til mere konkrete faglige kompetencer. For eksempel så en stor andel af jobannoncer helst, at deres kommende kandidat havde erfaring med SoMe, email marketing, content og/eller hjemmesider. Dette i mange forskellige afskygninger, og det kom naturligvis også meget an på den enkelte stilling. Dog lå SoMe generelt højest på listen, hvor flere jobopslag også konkret nævnte erfaring med Facebook. 

Skil dig ud fra mængden

I en kommende stilling som kommunikationsmedarbejder er der også flere arbejdsgivere, der efterspørger erfaring med data. Dette både hvad angår indsamling, men også håndtering af data. Mange virksomheder er i dag meget dataorienterede, og det er derfor en fordel, hvis du kan vise, at du kan navigere i dette. For eksempel kan det være en god ide at være orienteret omkring, hvad der rører på sig lige nu. Når vi snakker marketing, salg og kommunikation, kan vi heller ikke undgå at tale Google Analytics. Her sker nemlig rigtig meget, både når det kommer til spørgsmålet omkring lovligheden af brugen af dette værktøj, men også det kommende GA4, der erstatter det, vi i dag kender som Universal Analytics. Hvis du viser din kommende arbejdsgiver, at du har kendskab til GA4, og ved hvordan man navigerer i det, kan det meget vel være en stor fordel for dig. 

Styrk dine kompetencer 

Har du fundet drømmejobbet, men mangler nogle af de faglige kompetencer, som virksomheden efterspørger? Så har du mulighed for at tage et kursus eller en hel efteruddannelse, der kan give dig nogle af de kompetencer, du er på jagt efter. Tryk på knappen herunder, og find præcis det kursus inden for kommunikation, der passer dig bedst.

Find dit kommunikationskursus her


Om undersøgelsen

I alt er 3.791 jobannoncer gennemgået i perioden 1. januar til 7. december 2022. Jobannoncerne inkluderer kategorien "Kommunikation og journalistik" på Jobindex, og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under denne jobkategori. I nogle tilfælde er lignende egenskaber og kompetencer nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer