19 okt 2020

Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2017


Gå til kompetencer:

2016 | 2018 | 2019 2020


Jobsøgende i HR-branchen? Disse kompetencer efterspørger arbejdsgiverne netop nu!

Beskæftiger du dig med HR, vil du skifte branche, eller er du ved at tage en uddannelse indenfor området? Få styr på, hvilke kompetencer arbejdsgivere i HR-branchen lægger mest vægt på, når de ansætter nye kandidater til HR. På den måde ved du, som jobsøgende, hvad du bør fremhæve i din jobansøgning. 

På Finduddannelse.dk har vi gennemgået mere end 500 jobannoncer, så du og vi kan blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når de ansætter nye HR-folk. Læs med og bliv klogere på, hvordan du sikrer din næste drømmestilling i HR. 

De 30 mest efterspurgte

HR-kompetencer i 2017

1. Samarbejdsevner

2. Struktureret

3. Erfaring med rekruttering

4. Overblik

5. Relevant erfaring

6. Udadvendt

7. Kommunikativ

8. Ambitiøs

9. Positiv

10. Strategisk

11. Administrativ

12. God til sociale medier 

13. Analytisk 

14. Fleksibel

15. God til planlægning

16. Serviceminded

17. Opsøgende

18. Koordinerende

19. Humor

20. Proaktiv

21. Passion

22. Gennemslagskraft

23. Organisationsudvikling

24. Projektledererfaring

25. Energisk

26. Robust

27. Relevant uddannelse

28. Resultatorienteret

29. Undervisningserfaring

30. Blik for detaljen

Baseret på 518 jobannoncer på Jobindex og Jobbank


Har du dine samarbejdsevner i orden?

Din evne til at samarbejde med dine kollegaer er guld værd i dit arbejde med HR. Gode samarbejdsevner ligger nemlig på 1. pladsen over de mest efterspurgte HR-kompetencer, og det er der god grund til. Som ansat i HR er du nemlig med til at skabe den gode relation og sammenhængskraft på arbejdspladsen, og derfor er det et must, at du er god til mennesker og ved, hvordan du samarbejder med alle typer kollegaer. 

Hvis du vil bygge videre på dine samarbejdsevner og bevise overfor din kommende arbejdsgiver, at du har gjort en ekstra indsats for at forbedre dine kompetencer, er det en rigtig god idé at tage et samarbejdskursus.

Humørspreder med sans for struktur 

Udadvendt, positiv, passioneret, energisk og sans for humor. Listen har talt, og alt tyder på, at din kommende arbejdsgiver gerne ser, at du er en humørspreder uden lige. Du er typen, som får sine kollegaer til at komme glad på arbejde og som altid er klar på en sjov bemærkning. Dog bør din humor og energi ikke stå i vejen for struktur, som sniger sig ind på kompetencelistens 2. plads. I dit arbejde med HR vil du måske komme til at styre store rekrutteringsprocesser eller sætte dagsorden for den overordnede HR-strategi i virksomheden, og derfor er det vigtigt at vise i din jobansøgning og på dit CV, at du arbejder struktureret. 

Mangler du erfaring med HR og rekruttering?

Er du nyuddannet, under uddannelse, eller har du skiftet branche? Det kan ofte være svært at vide, hvor man skal starte sin ansøgningsproces, når de fleste arbejdsgivere efterspørger relevant erhvervserfaring, og man selv er helt grøn i branchen. Men frygt ej! Der er masser af muligheder for at tilegne sig mere erfaring, end man lige går og tror. På diverse kurser og efteruddannelser kan du tilegne dig alt den erfaring, du vil, som både pynter på dit CV og udvikler dine HR kompetencer. 

Vi har samlet hele markedet for HR-kurser lige her, så gå på opdagelse og find det kursus, der passer bedst til dig. 

 

Øget behov for de menneskelige kompetencer

Sammenligner man sidste års undersøgelse med resultaterne fra dette års kompetenceliste, er det tydeligt, at behovet for HR-folk med solide menneskelige kompetencer efterspørges i langt højere grad. På sidste års liste var kompetencer som energisk og sans for humor slet ikke inkluderet, og de gode samarbejdsevner har på blot et år rykket sig fra en 7. plads til en 1. plads. 

Om undersøgelsen

I alt er 518 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer HR inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Senest opdateret: 19 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-02-2023

Efterspurgte HR-kompetencer i år 2016

Hvilke egenskaber er vigtige at besidde i arbejdet med HR og hvad kigger arbejdsgiverne efter når de søger nye kandidater til HR-stillinger? Vi har gennemgået over 700 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye HR-folk. 

HR
Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Brug Business Intelligence i jeres HR-arbejde

Business Intelligence software og HR- arbejde er ikke nødvendigvis en kobling man laver som noget af det første. Dog kan BI være med til at gøre HR-beslutningerne langt mere datadrevet.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2022

Hvordan rekrutterer man de stærkeste kandidater i 2019?

Kandidaterne har magten. Så kort kan en status på jobmarkedet anno 2019 skrives. Så hvordan tiltrækker I - som virksomhed - så den allerbedste kandidat? Det kræver nytænkning, siger CMO og co-founder i Statum, Alexander Kragh. Få hans bedste råd lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2022

De mest efterspurgte kompetencer 2022: Salg

Har du en sælger i maven, der bare drømmer om at blive sluppet fri? Eller sidder du allerede i en stilling som sælger, men drømmer om nye udfordringer inden for branchen? Her giver vi dig overblikket over, hvilke faglige og personlige kompetencer, der har været mest efterspurgte i 2022.

Læs mere