De mest efterspurgte kompetencer 2022: Pædagogik

Her giver vi dig de mest efterspurgte kompetencer for pædagoger i 2022, du kan bruge som inspiration til din kompetenceudvikling.

De mest efterspurgte kompetencer 2022: Pædagogik

Er du pædagog, eller pædagogstuderende? Så har du måske overvejet hvilke kompetencer, der vil gøre dig særligt attraktiv overfor din kommende arbejdsgiver? Hos finduddannelse har vi gennemgået over 23.000 jobannoncer, for at blive klogere på, hvilke kompetencer arbejdsgiver efterspørger, når der skal ansættes nye pædagoger. 

Er du på jagt efter et nyt job som pædagog? Så kan det være rigtig godt, at have helt styr på, hvad arbejdsgiverne søger efter, når de leder efter nye pædagoger. Du finder de 30 mest efterspurgte kompetencer herunder, som du kan bruge som inspiration til din ansøgning og dit CV.

De mest efterspurgte kompetencer inden for pædagogik i 2022

1. Pædagogisk baggrund/uddannelse

2. Faglig baggrund

3. Faglighed

4. Samarbejdsevner

5. Uddannet

6. Erfaring

7. Engageret

8. Anerkendende

9. Struktureret

10. Nærværende

11. Selvstændig

12. Nysgerrig

13. Fleksibel

14. Positiv

15. Understøttende

16. Tydelig

17. Rummelig

18. Har et godt overblik

19. Reflekterende

20. Aktiv

21. Professionel

22. Kommunikation

23. Målrettet

24. Rolig

25. Gode sproglige kundskaber

26. Inkluderende

27. Robust

28. Glad for udeliv

29. Initiativ(rig)

30. Stabil

Baseret på 23.887 jobannoncer på Jobindex og Jobbank

Har du fagligheden i orden?

Det der har størst betydning for arbejdsgiverne i 2022 har været en pædagogisk baggrund eller en pædagogisk uddannelse. Derudover går arbejdsgiverne meget op i, at en kommende medarbejder har fagligheden i orden, besidder gode samarbejdsevner og har meget gerne praktisk erfaring indenfor faget.

I top 10 findes også mere personlige kompetencer såsom at man helst skal være engageret, anerkendende og struktureret. De mest efterspurgte kompetencer indenfor pædagogik tegner derfor et billede af en kommende medarbejder, der kender faget, er uddannet indenfor det og er fyldt med engagement, gode samarbejdsevner og en struktureret tilgang til arbejdsopgaverne. 

Kan du holde overblikket med mange bolde i luften?

En stor del af jobannoncerne lægger som sagt vægt på, at du er god til at samarbejde. Dog spiller egenskaber og kompetencer som eksempelvis selvstændighed, fleksibilitet og positivitet også en væsentlig rolle. En stilling i det pædagogiske felt kræver overblik, og alt efter din stilling kan det også kræve en vis portion tålmodighed, et roligt sind og en positiv tilgang. Langt hen ad vejen er dette en nødvendighed, for at børn og unge kan følge sig trygge og tilpas i dit selskab, hvor det er dig, der går forrest.

Find dit kommende Pædagogik kursus


Om undersøgelsen

I alt er 23.887 jobannoncer gennemgået i perioden 1. januar til 1. december 2022. Jobannoncerne inkluderer kategorien "Pædagog", og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under det pædagogiske område. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer