Vis finduddannelse.dk som: Mobile

De mest efterspurgte kompetencer 2020: Offshore

Er du i gang med din karriere inden for Offshore, eller skal du afsted på arbejdsmarkedet om lidt? Her på siden har vi samlet de mest efterspurgte faglige- og personlige kompetencer inden for offshore, så du kan blive klogere på, hvad der vægter højst på arbejdsmarkedet! 

Offshore industrien er en af de hurtigst voksende på det globale marked, og den har ikke tænkt sig at sætte farten ned. Du har muligvis allerede et grundlæggende kendskab til offshore, eller også har du arbejdet inden for offshore i mange år. Men en industri i vækst betyder også forandring på arbejdsmarkedet, og derfor er det vigtigt for dig at vide, hvor du skal være stærkest. Derfor var vi samlet de mest efterspurgte kompetencer i 2020 inden for offshore. 


Top 20 faglige kompetencer*

1. Offshore

2. English

3. Communication

4. Offshore industri

5. Engelsk

6. Dansk

7. Project Management

8. Stakeholders

9. Negotiation

10. Management

11. Danish

12. Projektledelse

13. Kommunikere

14. Technical

15. Contracts

16. Coordination

17. Offshore experience

18. Planning

19. Engineering

20. Planlægning


Her de vigtigste faglige kompetencer inden for offshore

Ikke undrende er en af de vigtigste kompetencer at have erfaring inden for offshore. Offshore er en industri i vækst, og derfor er der stor efterspørgsel på medarbejdere, der er kompetente og har erfaring inden for faget. Samtidig er det en fordel, hvis du har gode ledelses- og forhandlingsegenskaber, kan håndtere stakeholders, og har kompetencer til at kunne koordinere og planlægge en travl hverdag. 

Derudover vægtes det højt i virksomheder, at du har gode engelske sprogkundskaber. Offshore er en global industri, hvor der oftest arbejdes på tværs af landegrænser, hvorfor det at have gode kommunikative egenskaber både på dansk, men også på engelsk gør, at du bedre kan begå dig i branchen. 

* På listen er flere kompetencer nævnt dobbelt, men på både dansk og engelsk, grundet en stor andel af engelske jobopslag (du kan downloade den fulde liste over de mest efterspurgte kompetencer i bunden af artiklen).


Faglige kompetencer i vækst siden 2017

1. Bryggeri

2. Forretningsmæssig forståelse

3. Slagteri

4. Negotiation

5. Ledererfaring

6. Industriel produktion

7. Sikkerhed

8. Drift

9. Ledelse

10. Engineering

Hvad efterspørges der mindre af?

1. Projektledelse

2. Dansk 

3. Communication

4. English

5. Planning

7. Offshore

8. DanishHvilke kompetencer er i vækst?

Blandt de kompetencer, der har vækstet mest siden 2017 finder vi ledelse og ledererfaring, det er derfor en fordel for dig, hvis du har tidligere erfaring eller anden form for dokumentation på, at du kan tage ansvar og lede. Samtidig er der fokus på, at arbejdspladsen er sikker, hvorfor flere virksomheder efterspørger kompetencer inden for sikkerhed. 

Styrk dine kompetencer

Mangler du nogle af de ovennævnte kompetencer? Så har du mulighed for at tage et kursus eller en hel efteruddannelse, der giver dig netop de kompetencer, som du søger. Tryk på knappen nedenfor og søg blandt det store udvalg af kurser og uddannelser inden for offshore.

Find dit kursus her 


Om undersøgelsen

Søgningen er udarbejdet af DAMVAD Analytics, og viser de mest efterspurgte faglige kompetencer og certificeringer for stillingsopslag der henvender sig til kandidater med offshore erfaring. På finduddannelse.dk har vi valgt at inkludere de 10 mest efterspurgte kompetencer. Efterspørgslen på fagligekompetencer er målt efter antal stillingsopslag pr. måned. Søgningen viser ydermere både positiv og negativ udvikling i efterspørgslen på forskellige faglige- og personlige kompetencer, fra størst til mindst udvikling, målt på antal stillingsopslag fra 2017 til 2020. Udviklingen er målt på DAMVAD Analytics' trend-score.  

DAMVAD Analytics' trend-score

DAMVAD Analytics' trend-score er et mål for ændringen af efterspørgslen på en kompetence baseret på dens startværdi og slutværdi i perioden, hvor der tages højde for generel inflation i antal af jobopslag. Derudover er der benyttet smoothing, for at sikre at en ændring fra 600 til 1200 opslag vurderes mere signifikant end en ændring fra 1 til 2. Trend-scoren er dermed særlig sensitiv overfor kompetencer, som har sprunget den generelle kurve for jobopslag. 

Download den fulde kompetenceliste her

Senest opdateret: 06 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 06-10-2020

De mest efterspurgte kompetencer 2020: Ledere i detailbranchen

Vil du gerne arbejde som leder i engros- og detailbranchen? Vi har samlet de mest efterspurgte kompetencer blandt ledere i detailbranchen for at hjælpe dig på vej.

Læs mere
Sidst opdateret 05-10-2020

De mest efterspurgte kompetencer 2020: Sygeplejerske

Er du uddannet sygeplejerske, eller er du i gang med at tage sygeplejerskeuddannelsen? Her kan du få overblikket over hvilke faglige- og personlige kompetencer, der er mest efterspurgte i 2020, så du kan skille dig ud af mængden.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2020

De mest efterspurgte kompetencer 2020: Konsulenter

Her på siden får du overblikket over hvilke faglige kompetencer, der er de mest efterspurgte blandt konsulenter i 2020, så du nemmere kan lande drømmejobbet.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2020

De mest efterspurgte kompetencer 2020: Topledere

Er du topleder eller har du ambitioner om at blive det? Her kan du få overblikket over hvilke faglige kompetencer, der er efterspurgte i 2020, så du kan skille dig ud af mængden. 

Læs mere