30 kompetencer du skal bruge i detailhandlen

Vi har gennemgået 1005 jobannoncer rettet mod dig der arbejder i detailhandlen.


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020 | 2022


Drømmer du om et job i detailhandlen, som enten salgsassistent, souschef, lageransvarlig, specialist inden for fx vin, trævare, delikatessen eller elektronik? Så er det med at have styr på, hvilke kompetencer dine kommende arbejdsgivere leder efter, når de søger en ny medarbejder.

På Finduddannelse.dk har vi gennemgået mere end 1005 jobannoncer rettet mod dig der arbejder i detailhandlen, for at finde de 30 mest efterspurgte kompetencer. Alt sammen for, at du kan finde hoved og hale i, hvilke kompetencer du bør fremhæve for dig selv; både når du skriver din ansøgning og sidder til samtalen. 

Tag et kig herunder, hvor vi har samlet de 30 mest efterspurgte kompetencer i detailhandlen, og få helt styr på, hvilke kompetencer der bliver efterspurgt i de mange jobannoncer, og find ud af hvordan du skal vægte din næste jobansøgning – eller måske hvor du mangler kompetencer.Top

30 kompetencer indenfor ledelse

De 30 mest efterspurgte kompetencer inden for detailhandel i 2018

1. Ansvarlig

2. Uddannelse

3. Erfaring

4. God til at lede

5. God til at motivere

6. Kundeservice

7. God til at samarbejde

8. Fleksibel

9. Udadvendt

10. Serviceminded

11. Initiativrig 

12. Godt overblik

13. Ambitiøs

14. Planlæggende

15. Målrettet

16. Imødekommende

17. Åben

18. God kommunikatør

19. Flair for salg

20. Resultatorienteret

21. Ansvarsbevidst

22. Struktureret

23. Humør

24. Ærlig

25. Holdspiller

26. Detaljesans

27. Hjælpsom

28. Lyttende

29. Proaktiv

30. Basal forståelse for regnskab

Baseret på 1005 jobannoncer fra Jobindex. 

Tager du ansvar?

For godt halvdelen af arbejdsgiverne der søger medarbejdere inden for detail, har ansvar noget at sige. Det er en væsentlig faktor, som arbejdsgiverne kigger efter i jobannoncerne. Hvad betyder det for dig, som søger nyt job? Det siger hvert fald noget om, hvor vigtigt det er, at udstråle både gennem CV, ansøgning og jobsamtale, at du ikke er bange for at tage ansvar.

Der er mange måder at vise ansvar på, når du søger job. Det kan være gennem de arbejdsindsatser du har lavet tidligere, initiativer du har taget på egen hånd, situationer hvor du har taget ansvar. Det gælder om at vise, at du tør.

Købmand på 1. klasse

En stor del af de jobs, der findes inden for detailhandelen, hænger naturligt sammen med det at være en sælger. Som medarbejder i en butik, er det altid kundens behov der kommer først, men herunder ligger også salget, og ikke mindst mersalget.

Det ses også i de kompetencer som arbejdsgiverne leder efter. Her er buzzwords som kundeservice, serviceminded, imødekommende, åben, flair for salg og resultatorienteret der popper op på listen, som klassiske kompetencer, du har brug for at kunne, for at bestride et job i servicebranchen.

Holdspiller, detaljeorienteret og struktureret

Er egenskaber du klart bør fremhæve om dig selv, i en evt. jobsituation. Et godt trick, til at fange arbejdsgivernes opmærksomhed er ved at vise dine kompetencer, fremfor at formulere dem i ansøgningen.

På listen ovenfor finder du de 30 mest attraktive kompetencer og egenskaber, som netop nu efterspørges i jobannoncer til detailhandelen. Disse er gode at have for øje, hvis du ønsker at tage din karriere til nye højder og mangler inspiration til ansøgning og CV eller hvis du ønsker at videreuddanne dig.


Annoncer