11 aug 2020

Undvigende adfærd

Du har en undvigende konfliktstil 

Du ønsker ikke at tage del i tilspidsede situationer på jobbet. Faktisk undgår du helt at blive inddraget i en konflikt ved at uddelegere de svære beslutninger til andre som du anser som bedre rustede til at træffe dem. Det gør, at du oftest opfattes som en der hverken har gennemslagskraft eller lyst til at samarbejde, idet du bare lader konflikten ligge. 

Du prøver at være diplomatisk, men fremstår snarere svag

Den undvigende konfliktstil kan være en nyttig strategi i situationer, hvor du mener, at det er umuligt at vinde. I det lange løb er det dog ikke en anbefalelsesværdig konfliktløsningsmetode, da den er ineffektiv og får dig til at fremstå svag.

Se nærmere på vores kurser omkring konflikthåndtering her

Er du overrasket over dit resultat? Vil du ændre din konfliktstil lidt, så den bliver mere gavnlig i tilspidsede situationer på jobbet? Eller vil du bare vide og lære mere om konflikthåndtering? Så se alle vores kurser her:

Kurser i konflikthåndtering

Senest opdateret: 11 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-08-2022

Samarbejdende adfærd

Du vil gerne, at alle er tilfredse og forsøger at møde alles behov og ønsker i en konfliktsituation. Du fremstår både vedholdende og samarbejdsvillig, da teamwork nemlig er vigtigt for dig, og du strækker dig altid utroligt langt for at skabe konsensus. Du ser i høj grad en hver form for uenighed som en mulighed for forbedring.  Den samarbejdende konfliktstil er gavnlig i situationer, hvor de ...
Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Tilpassende adfærd

Du træder tilbage og lader andre få deres behov og ønsker opfyldt i en konfliktsituation. Du er yderst samarbejdsvillig og kan nemt overtales til at give efter for andres holdninger og behov, hvor du oftest vil blive opfattet som en med manglende gennemslagskraft. I stedet for at stå ved dig selv, ofrer du dig for den anden part.  Den tilpassende konfliktstil er hensigtsmæssig, når konflikten ...
Læs mere
Sidst opdateret 27-05-2020

Tips til at undgå konflikter

Det kan være svært at vide, hvordan man som medarbejder skal gribe konflikter an på arbejdspladsen. Konflikter kan være roden til stress, ineffektivitet og fravær. Vi har taget en snak med Mona Myrup, cand.merc.psyk, der fortæller, hvordan du effektivt kan håndtere konflikter på arbejdspladsen.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Konflikter påvirker din arbejdsglæde

Konflikter er en uundgåelig del af livet, også i dit arbejdsliv. Men konflikter på arbejdspladsen er ikke uden konsekvenser. Du vil altid støde ind i konflikter af større eller mindre grad, men det er vigtigt, at du håndterer dem, især hvis man spørger Mads Lønnerup fra SUPPLEMENT AS. 

Læs mere