29 jul 2020

Tilpassende adfærd

Du har en tilpassende konfliktstil

Du træder tilbage og lader andre få deres behov og ønsker opfyldt i en konfliktsituation. Du er yderst samarbejdsvillig og kan nemt overtales til at give efter for andres holdninger og behov, hvor du oftest vil blive opfattet som en med manglende gennemslagskraft. I stedet for at stå ved dig selv, ofrer du dig for den anden part. 

Ofrer sig for måske at blive husket en anden gang

Den tilpassende konfliktstil er hensigtsmæssig, når konflikten ikke er værd at tage eller når du ønsker at være i en position, hvor en anden skylder dig en tjeneste. Du skal dog være opmærksom på, at din tilbagetræden sjældent gengældes, hvorfor det ikke altid er den bedste strategi.

Se nærmere på vores kurser omkring konflikthåndtering her

Er du overrasket over dit resultat? Vil du ændre din konfliktstil lidt, så den bliver mere gavnlig i tilspidsede situationer på jobbet? Eller vil du bare vide og lære mere om konflikthåndtering? Så se alle vores kurser her:

Kurser i konflikthåndtering

Senest opdateret: 29 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-05-2017

Konkurrerende adfærd

Du ved, hvad du vil have og står fast ved dine holdninger og ønsker, når tingene spidser til på jobbet. I en konfliktsituation vil du oftest fremstå som både vedholdende og usamarbejdsvillig. Du hører måske, hvad den anden part i konflikten mener, men du vil altid følge dine egne behov. Og du tøver ikke med at bruge hvilket som helst middel for at få dit synspunkt igennem.
Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Undvigende adfærd

Du ønsker ikke at tage del i tilspidsede situationer på jobbet. Faktisk undgår du helt at blive inddraget i en konflikt ved at uddelegere de svære beslutninger til andre som du anser som bedre rustede til at træffe dem. Det gør, at du oftest opfattes som en der hverken har gennemslagskraft eller lyst til at samarbejde, idet du bare lader konflikten ligge.  Den undvigende konfliktstil kan være ...
Læs mere
Sidst opdateret 27-05-2020

Tips til at undgå konflikter

Det kan være svært at vide, hvordan man som medarbejder skal gribe konflikter an på arbejdspladsen. Konflikter kan være roden til stress, ineffektivitet og fravær. Vi har taget en snak med Mona Myrup, cand.merc.psyk, der fortæller, hvordan du effektivt kan håndtere konflikter på arbejdspladsen.

Læs mere
Sidst opdateret 13-12-2021

Konflikthåndtering for arbejdsmiljørepræsentanter

Udover den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse, har du inden for det første år krav på supplerende efteruddannelse inden for arbejdsmiljø eller andre relaterede områder som konflikthåndtering. Vi har taget en snak med Mette Krøigaard fra Alectia, om hvordan et kursus i konflikthåndtering gør dig klogere på dynamikker i konflikter på arbejdspladsen.

Læs mere