Ledelse | AMU kurser

Hvis du vil udvikle dine kompetencer inden for ledelse, behøver du ikke nødvendigvis kigge i retning af en akademi- eller diplomuddannelse. Der findes for eksempel et stort udvalg af AMU kurser inden for ledelse, der måske kunne være vejen frem for dig. 

Ledelse | Se dine muligheder for relevante AMU kurser her

Hvis du vil udvikle dine kompetencer inden for ledelse, behøver du ikke nødvendigvis kigge i retning af en akademi- eller diplomuddannelse. Der findes for eksempel et stort udvalg af AMU kurser inden for ledelse, der måske kunne være vejen frem for dig. I denne guide giver vi dig et overblik over nogle af dine muligheder.


Som ambitiøs leder er det afgørende, at du holder dig ajour med udviklingen inden for ledelsesfaget. Her kan et AMU kursus inden for ledelse være nøglen, der åbner dørene til nye muligheder og kompetencer. Investeringen i et AMU kursus inden for ledelse er en investering i din karriere såvel som din udvikling som leder. 

Opgrader dine ledelseskompetencer med AMU kurser

Uanset om du ønsker at styrke dine grundlæggende færdigheder inden for ledelse, eller om du vil specialisere dig inden for et specifikt ledelsesområde, er AMU kurser en fleksibel og praktisk måde at opnå dine mål. For som nævnt veksler AMU kurser ikke bare i forhold til indhold, du finder også AMU kurser af forskellig varighed, der alle passer ind i en travl hverdag. Desuden er AMU forløb tilrettelagt med et praktisk fokus, hvorfor du får ny og opdateret viden, der kan anvendes med det samme. 

Endvidere er der den store fordel ved AMU kurser, at du kan vælge kun at tage et enkelt AMU kursus, eller du kan vælge at sammensætte flere kurser i et forløb. Det kan for eksempel være, hvis du finder flere AMU kurser inden for ledelse, der er relevante og interessante for dig, dig fremtid og din karriere. 

Find dit AMU kursus inden for ledelse her

AMU-kurser inden for ledelse

Herunder kan du se nogle af de kurser inden for ledelse, der udbydes som AMU. Der findes helt sikkert et kursus, der passer til dine behov, og som hjælper dig med at tage første skridt mod en stærkere fremtid og karriere som leder.

  • Anerkendende ledelse: Et AMU-kursus i anerkendende ledelse fokuserer på at udvikle ledelseskompetencer, der bygger på principperne om anerkendelse og positiv feedback. Med et AMU kursus i anerkendende ledelse får du som deltager viden om anerkendende ledelse, herunder hvilken rolle kommunikation og dialog spiller i anerkendende ledelse.

  • Situationsbestemt ledelse: Situationsbestemt ledelse handler om at tilpasse din ledelsesstil efter de individuelle behov og situationer, du står overfor. Efter afslutningen af kurset vil du have evnen til at benytte situationsbestemt ledelse til at fremme trivsel og motivation, samtidig med at du øger effektiviteten og produktiviteten. Du vil desuden være i stand til at overdrage ansvar, træffe beslutninger og uddelegere opgaver i overensstemmelse med de individuelle medarbejderes og teamets kompetencer.

  • Grundlæggende lederuddannelse: God ledelse er afgørende for en virksomheds succes, og kan samtidig være afgørende for, hvordan medarbejdere og teams trives. Den Grundlæggende Lederuddannelse er derfor en god investering for dig og din arbejdsplads, da du her får udviklet dine grundlæggende ledelseskompetencer. Dette AMU kursus sigter mod at give deltagerne en solid forståelse af de fundamentale aspekter af ledelse, så de er klædt på til at håndtere rollen som leder.

  • Ledelse af forandringsprocesser: Her lærer du at diagnosticere, organisere og strukturere forskellige problembehandlingsprocesser, herunder kendskab til forskellige værktøjer, der fremmer de kreative og dynamiske processer i forskellige produktionsmiljøer. Med dette AMU forløb får du desuden kendskab til lederrollen og hvilke krav, du skal opfylde for at kunne agere som sparringspartner.

  • Ledelse og det personlige lederskab: På et AMU kursus i ledelse og det personlige lederskab er fokus på udviklingen af den personlige side af lederskabet. Da du her får udviklet dit kendskab til egen ledelsesstil og bliver bevidst om din ledelsesrolle, vil du blandt andet arbejde med selvrefleksion, selvbevidsthed og personlig udvikling.

Hvorfor vælge et AMU-kursus i ledelse?

Som nævnt tidligere her i artiklen er der mange gode grunde til at vælge et AMU forløb inden for ledelse. AMU kurser tilbyder en struktureret tilgang til ledelsesudvikling, blandt andet gennem nogle af de forløb, vi har beskrevet ovenfor. Her har du derfor gode muligheder for at udvikle dig, uanset om du er ny eller erfaren leder. Her er nogle af de mest markante fordele, der er ved at deltage i et AMU-kursus inden for ledelse:

  • Opdateret viden: Selvom du er en erfaren leder, kan der stadig være noget at lære inden for ledelse. Både inden for diverse ledelsesprincipper, og mere specialiserede emner inden for ledelse. AMU kurser holdes opdaterede med den nyeste viden, hvor du blandt andet får kompetencer til at omsætte strategiske og taktiske beslutninger til handling blandt virksomhedens medarbejdere.

  • Praktisk anvendelse: Som tidligere nævnt, er fokusområdet for AMU-kurser inden for ledelse ikke blot teori, men også den praktiske anvendelse af den viden, der opnås gennem hvert enkelt kursus. Dette praktiske perspektiv betyder, at du allerede fra starten af kurset skaber forbindelse mellem teori og praksis. Som følge heraf, er du i stand til at implementere dine nyerhvervede færdigheder og kompetencer i virksomheden direkte efter kursets afslutning. 

  • Karriereudvikling: Uanset om du står over for at påtage dig en lederrolle eller har ambitioner om at avancere i din nuværende position, kan deltagelse i et AMU-kursus inden for ledelse give dig en værdifuld fordel. De specialiserede kompetencer og praktiske færdigheder, du opnår gennem kurset, har potentialet til at åbne døre til nye muligheder i din karriere og udvidede ansvarsområder.

Vil du udvikle dig som leder?

Med AMU kurser finder du et stort udvalg af relevante kurser inden for ledelse.

Find dit AMU kursus inden for ledelse her

Få et overblik over dine muligheder for AMU kurser | Se AMU i Handel, administration, kommunikation og ledelse

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer