Skorstensfejer | AMU kurser

Som skorstensfejer er det vigtigt, at du har den nyeste viden på området, så du kan udføre dit arbejde ordentligt og rådgive kunderne efter bedste evne. Og her kan et AMU kursus være en god investering. Bliv opdateret med den nyeste viden, og styrk din ekspertise som skorstensfejer.

Skorstensfejer: Find dit kommende AMU kursus her

Som skorstensfejer er ens fornemmeste opgave at føre tilsyn med skorstene i virksomheder såvel som private hjem. Arbejdet omfatter blandt andet at rense og lave service på kedler, skorstene og rørsystemer. Har man pejs, brændeovn eller oliefyr, er det nemlig lovpligtigt, at ens skorsten fejes og renses mindst én gang om året.

Men hvordan er det som skorstensfejer: Er man færdig med at lære, når man står med sit eksamensbevis i hånden og har gennemført erhvervsuddannelsen? Svaret er nej. I hvert fald ikke nødvendigvis. Når du har skortstensfejeruddannelsen, har du gode muligheder for at efteruddanne dig - for eksempel med AMU kurser. Herunder vil vi gennemgå nogle af dine muligheder.


Muligheder for AMU kurser som skorstensfejer

Som skorstensfejer spiller du en central rolle i at opretholde sikkerheden, energieffektiviteten og miljøvenligheden af ildsteder og skorstene, og når du står med uddannelsesbeviset i hånden, er du som sagt ikke nødvendigvis færdig med at lære. Det er nemlig afgørende, at du som skorstensfejer er veluddannet og opdateret med den nyeste viden inden for branchen. Her kan et AMU kursus komme ind i billedet som en nødvendighed og en god investering.

AMU kurser kan nemlig hjælpe dig med at holde din viden samt dine færdigheder og kompetencer ved lige, så du forbliver konkurrencedygtig i branchen. Som skorstensfejer er det vigtigt, at du har den nyeste viden om lovgivning på området, så du kan udføre dit arbejde på bedste vis og rådgive kunderne efter bedste evne. 

Konstant udvikling af dine færdigheder

Du finder et bredt udvalg af AMU kurser, der hver især udvikler dine kompetencer som skorstensfejer. AMU kurserne kan blandt andet give dig forudsætninger for at udføre service og målinger på oliefyr samt indregulering og service af biogasanlæg. Derudover kan du også få kendskab til alternative energiformer. Du finder derfor mange forskellige AMU kurser, der hver især giver dig mulighed for at opgradere dine kompetencer inden for specifikke områder.

Blandt disse emner og områder kan blandt andet nævnes:

  • Regler for brandpræventivt tilsyn
  • Rensning af ventilationsanlæg/-kanaler
  • Forebyggende miljøforanstaltninger
  • Installation og service
  • Konflikthåndtering
  • Blåflammebrændere og kondenserende kedler

Et eksempel på et relevant AMU kursus for dig, der arbejder som skorstensfejer, er kurset Brandforanstaltninger ved gnistproducerende værktøj. Dette specifikke kursus og emnerne beskrevet ovenfor er blot nogle af dine muligheder for AMU kurser, hvis du arbejder som skorstensfejer. Som sagt findes der nemlig mange AMU kurser, som du eventuelt kan tage enkeltvis, eller du kan være at sammensætte flere AMU kurser som et forløb. Det afhænger naturligvis af dine behov.

En investering i dig selv og din karriere

Sammenfattende er AMU kurser en god investering for dig som skorstensfejer af flere årsager, og du finder et væld af forskellige muligheder inden for specifikke områder. Gennem et AMU kursus bliver du opdateret med den nyeste viden og du styrker dine færdigheder. Derudover giver det dig mulighed for at levere den bedste service til dine kunder og give dig gode råd, så de kan træffe beslutninger på et ordentligt oplyst grundlag.

Med et AMU kursus positionerer du dig som skorstensfejer som del af en kompetent faggruppe ved at holde din faglighed og dine kompetencer i top. Du vedligeholder endvidere dit CV, hvilket uden tvivl er en fordel overfor både din nuværende såvel som potentielt kommende arbejdsgiver.

Få et overblik over dine muligheder for AMU kurser | Se flere AMU kurser i Tekniske installationer, El, VVS og energi

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer