Certificeret tavlefører

Længde
15 timer
Pris
249 DKK ekskl. moms
Næste startdato
Start i dag Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Online
Længde
15 timer
Pris
249 DKK ekskl. moms
Næste startdato
Start i dag Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Online
Få mere information om kurset

Startdato

1 tilgængelig startdato

Start i dag

 • Online
 • Online

Kursusbeskrivelse

Certificeret tavlefører

Lean tavle er det mest anvendte forbedringsværktøj i Danmark. Kompetenceforum ApS sætter fokus på hvordan tavlen bedst etableres og udvikles. 

Tavler bruges på mange måder, fra korte startup møder når teamet møder op, dagligt, til projektstatustavler i innovative miljøer.  Mange har måtte erkende, at det er let at etablere tavlemøder. Det er tilsvarende svært at holde dem i gang. Når tavlemøder fungerer, er de et uvurderligt led i arbejdet med kontinuerlige forbedringer. At holde liv i en Lean tavle er som  at holde liv i surdej – det skal passes.

I dette kursus sætter Kompetenceforum ApS fokus på tavleføreren, fordi  det er den centrale person som har afgørende indflydelse på om møderne bliver en succes eller en fiasko. På uddannelsen giver vi tavleføreren kompetencer til at navigere, hvor der ikke er søkort.


Uddannelsen er opdelt i 6 moduler:

1. Modul: Kontinuerlige forbedringer og tavlen.
 Rammen for tavlemøder er selve tavlen. I dette modul ser  vi nærmere på tavlens indhold. Vi ser på 4 prototyper af tavler og deres relevans på de forskellige organisatoriske niveauer.

2. Modul: Tavlemødet.
Tavlemøder kan foregå på mange forskellige måder, hvilket har fået nogle til at mene, at så er den ene måde ligeså god som den anden. I lyset af hvor mange steder man stopper møderne på grund af tavletræthed, er det en sandhed med modifikationer. I modulet gennemgås nogle valgmuligheder for indretning af tavlemøderne i relation til væsentlige mødekarakteristika. Disse er:

 • Ledelsen af tavlemøder
 • Tavleførerens opgaver
 • Mødets karakter
 • Deltagelse
 • Deltagerroller
 • Tid

3. modul: Tips og Tricks undervejs.
På tavlemøder kan opstå et utal af uforudsete situationer som tavleføreren skal tackel så processen kan gå videre. I dette modul giver vi nogle gode råd til tilrettelæggelse af møder så man undgår  de værste udfordringer. Samtidig giver vi en række tips til hvad man skal gøre, hvis man alligevel kommer ud i problemer.

4. Modul: Arbejdet mellem tavlemøderne.
Det overrasker mange at tavlemøders succes afhænger af arbejdet mellem tavlemøderne! Det skyldes at succesen afhænger af resultaterne. Disse skabes ikke på møderne, men mellem disse. I modulet ser vi på, hvordanarbejdet med forbedringsinitiativer kan tilrettelægges organisatorisk og processuelt, ligesom vi ser på hvilke roller dette indebærer.

5. Modul: Udvikling af tavlemøder.
Tavlemøder er dynamiske og vil altid udvikle sig. Det er væsentligt at denne udvikling så sker den rigtige vej. I dette modul introduceres et analyseapparat til tavlemøder, hvor man opdeler tavlemøder i generationer:

 • Barndommen: Hvor tavlemødet er noget famlende
 • Ungdommen: Hvor der sker en vis udvikling
 • Voksenalderen: Hvor det mere seriøse tager over
 • Seniorperioden: Hvor der bare er flow i forbedringsarbejdet.

I modulet lærer man at bruge analyseapparatet, således at man bevidst kan arbejde på at styrke de elementer, der kan sikre et bedre udbytte af møderne.

6. Modul: 10 bud for tavlemøder.
I dette afsluttende modul opstilles 10 bud for adfærd i tavlemøder. Som de rigtige bud er disse gode leveregler i tavlemøder.

Som nævnt er uddannelsen beregnet på kompetenceudvikling af tavleførere. Mange har dog brugt den til hele team/organisationer , således at alle  de kommende tavlemøde deltagere havde/har et fælles sprog og forståelsesramme. Når du har gennemført uddannelsen har du kompetencer til at lede og udvikle tavlemøder der producerer løbende forbedringer.

Pris

Kurset indgår i et abonnement med 14 andre leankurser og uddannelser. Man kan få adgang til samtlige disse i en måned for en samlet pris af 249 kr inkl moms.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Certificeret tavlefører
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Kompetenceforum ApS
Garnisonen 38
4100 Ringsted

Leankurser.DK

Leankurser.dk er en samling af online kurser med fokus på optimering af arbejdsprocesser ved brug af Lean metoden. Alle kurser er opbygget interaktivt med en vekselvirkning mellem læring og aktiv afprøvning af siden viden. Her er ingen passiv lytning til...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret