MSP - Managing Successful Programmes

Bliv certificeret i programledelse

Arbejder du med ledelse, og mangler du et internationalt rammeværk til håndtering af komplekse forandringsinitiativer og programledelse? Så er nøglen til succes MSP - Managing Successful Programmes.
Viser 1-3 af 3
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3

MSP - Managing Successful Programmes

MSP - Managing Successful Programmes er den mest udbredte praksis for god styring af programmer, og er efterhånden blevet en standard inden for området. MSP er et internationalt rammeværk til håndtering og ledelse af komplekse forandringsinitiativer – også kendt som programledelse. Arbejder du med dette, er MSP uddannelsen for dig.

Hvad er MSP? - Managing Successful Programmes – Certificering i programledelse

Hvis dit job er, at levere succesfulde programmer til tiden og indenfor budgettet er solid og god ledelse, så er MSP et af verdens mest udbredte og anerkendte metoder til netop dette. Metoden er primært rettet mod programledelse, men fungerer faktisk som en metode til at strukturere og kontrollere forandringsledelse.

MSP - Managing Successful Programmes er baseret på best-practice erfaringer, og det er muligt at designe og tilpasse MSP til individuelle og forskellige behov og omstændigheder.  

MSP er udviklet af Axelos Ltd., England, som blandt andet også står bag PRINCE2®. Metoden kaldes Managing Successful Programmes (MSP®) og består af et sæt af principper og en række processer til brug for effektiv styring af programmer.

Hvorfor tage MSP?

MSP - Managing Successful Programmes indeholder en række teknikker, som kan bruges til at organisere og prioritere initiativer, og et rammeværk til at styre leverancer, som fx gevinster, risici og ressourcer. Inden for MSP er der tre centrale begreber:

  1. Principper: Disse er afledt af positive og negative erfaringer fra oplevelser med programmer. De er de fælles faktorer, der understøtter resultatet af enhver væsentlig forandring
  2. Governance Temaer. Disse definerer en organisations tilgang til programstyring. De giver en organisation mulighed for at etablere den rigtige ledelse, leveringsteam(s), organisationsstrukturer og kontroller, der giver den bedste chance for succes
  3. Transformationsflow. Dette giver en rute gennem et programs livscyklus, fra idé til levering af de nye funktionaliteter, resultater og gevinster.

Ved at tage både MSP Foundation og MSP Practitioner får du en dyb forståelse af MSP-metodens tilgang, som kan bygge videre på dine egner erfaring og viden med forandringsprocesser. Gennem uddannelsen får du praktiske øvelser, hvor du kan øve metoden.

Med uddannelse opnår du et respektabelt og internationalt anerkendt programledelses certifikat, og du bliver akkrediteret som Managing Successful Programmes Practitioner.

MSP - Managing Successful Programmes uddannelsen

MSP - Managing Successful Programmes uddannelsen er delt op i to dele - både MSP Foundation og MSP Practitioner. På uddannelserne får du et overblik over de 7 principper der udgør fundamentet for MSP-metoden, og hvordan du bruger dem undervejs i programmets livscyklus.

Derudover får du også et overblik over de 9 ledelsesteamer, som er i MSP-metoden, og hvordan hvert tema understøtter programmet, risici og kvalitetssikring.

MSP - Managing Successful Programmes Foundation

Foundation kurset kan tages på 3 intensive dage, og giver dig detaljeret viden om MSP-metoden. Du får viden om principperne, og flowet i programmet, de 9 ledelsestemaer, og du bliver certificeret MSP Foundation via en eksamen til slut.

Det er altså basis viden, du skal have for at kunne gå videre til Practitioner kurset.

MSP - Managing Successful Programmes Practitioner

Her bygger du videre på din egen vide og erfaring inden for forandringsprocesser og MSP-metoden. Du får en bedre forståelse af, hvordan MSP kan tilføres til dine omgivelser og du gennemføre en række praktiske øvelser. Kurset afsluttes med en eksamen, hvor du akkrediteres som Managing Successful Programmes Practitioner.

Deltager profil og forudsætninger

Ønsker du at tage MSP Foundation og MSP Practitioner uddannelsen, skal du huske at Foundation kommer først, og skal altså tages før Practitioner.

Generelt er MSP – Managing Successful Programmes for dig, der ønsker et indgående kendskab til MSP-metoden, og som gerne vil arbejde med styring af programmer. Typisk vil kursister arbejde som programleder, programmedarbejder, projektchef og er erfaren projektleder. Hvis du er senior beslutningstager, programejer, forandringsagent eller arbejder med forandringsledelse vil du også have gavn af kurset.

MSP - Managing Successful Programmes og PRINCE 2

Fordi MSP - Managing Successful Programmes har samme ejer som PRINCE2, hænger de to uddannelser unægteligt godt sammen.

Hvor PRINCE2 handler om at lede op til flere projekter, og indeholder dybdegående behandling af vigtige emner som forandringsledelse, lederskab, gevinstrealisering, organisatorisk forankring mv. kan MSP tage over, og faktisk sørge for, at tingene bliver implementeret effektivt, og at strategien samt gevinstrealiseringen lykkes.

Vil du tage en PRINCE2? Så finder du alle dine muligheder lige her.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen