Find dit journalist kursus her

Hvor skarp er din pen?

Tag et journalistisk kursus, og bliv skarpere på dine kompetencer indenfor for eksempel: infografikker, digital journalistik, billeder, video og mobile brugeroplevelser. 
Viser 1-3 af 3
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3

Bliv en endnu skarpere journalist, tag et kursus

Det journalistiske felt er bredt, og med digitaliseringen er det blevet endnu bredere. Nu skal du som journalist, ikke bare skrive artikler, lave interviews, og være på, når deadline nærmer sig. Nu kan du som journalist også arbejde med sociale medier, websider, video og billedindhold. Kun din egen nysgerrighed sætter grænser. Den digitale fremtid, gør også, at du som journalist må bevæge dig konstant, for at følge med, og kunne bruge de mange muligheder.

For både ny og garvet journalist kan der være ny viden at hente. Det journalistiske fag står aldrig stille, hvorfor det kan være en god ide, at opdatere sig med den nyeste digitale viden og værktøjer, der kan gøre ens dag lettere. 

Journlist

Hvad laver en journalist?

Den journalistiske kerne handler om at indsamle oplysninger og formidle nyheder, aktuelle emner og begivenheder. Dette er en meget bred betegnelse, og med en journalistisk uddannelse bag dig, kan du i princippet ende hvor som helst, indenfor den kommunikative genre.

Arbejdspladser for en journalist, kunne for eksempel være dagblade, radio, TV, offentlige styrelser, mellemstore og store virksomheder med egen presseafdeling, eller i social medie afdelingen.

Stillingsbetegnelser du som journalist ofte vil blive sat overfor, kunne for eksempel være:

 • Informationsmedarbejder
 • Researcher
 • Studievært
 • Billedredaktør
 • Webredaktør
 • Pressechef
 • Mediekonsulent
 • Kommunikationsmedarbejder
 • Social media manager

Hvis du arbejder som webredaktør eller på en avis, vil du ofte arbejde meget skriftlig. Artikler vil ofte tage udgangspunkt i en nyhed eller aktuel begivenhed. Hvis du arbejder med radio eller tv vil din hverdag se helt anderledes ud, i forhold til rapport formen, du kommer måske stadig til at arbejde meget nyhedsbaseret. Som journalist kan du både få ansættelser som er faste, freelance eller du kan arbejde som selvstændig.

Specialisér dig med et journalist kursus

Som uddannet journalist, kan du specialiserer dig indenfor mange forskellige grene både under din uddannelse, men også efterfølgende med et journalist kursus. Du har mulighed for at opnå kompetencer og viden indenfor.

Find for eksempel journalist kurser inden for:

 • Strategisk arbejde med digitale medier
 • Målgruppe analyser
 • Mobilvideo
 • Artikelskrivning
 • Infografikker

Lige meget hvilket kursus du ender ud med, får du en masse viden og redskaber med hjem, som du kan bruge i dit daglige arbejde. Bliv styrket i din ideudvikling, research, strategi og lær at vinkle knivskarpt indenfor det område, du vælger at videreuddanne dig indenfor. Ved at tage et journalist kursus gør du dine kompetencer som journalist endnu bredere, og i sidste ende, kan du måske specialisere dig indenfor et felt, du ellers ikke startede ud med, at ville arbejde i.

Hvem bør tage et journalist kursus

En journalist kursus, lige meget om det handler om digital kommunikation, at skrive bedre artikler, hvordan du optimere dit videoindhold eller lignende, fungere godt for alle typer journalister, kommunikationsmedarbejdere, grafikere, redaktører og lignende. Alt efter hvilken baggrund du har, kan du finde kurser i det felt, som du ikke før har berørt.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen