Fugt i bygninger

Lær om fugtmåling, fugtsikring og meget mere. Fugt i bygninger kan være ekstremt ødelæggende og er dermed et problem, der skal løses så snart det opdages.
Filtrer efter
Kategori
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

Reportage

ZBC

Undgå fugtskader med et fugt kursus

Fugtskader i bygningskonstruktioner opstår oftest på steder som ydervægge, kældre, badeværelser og sammenbygninger. Det er ikke kun ved restaurering af gamle ejendomme, man ser fugtskader. Også ved nybyggeri er fugt desværre et problem. Det er dog vigtigt, at antallet af skader som følge af fugt i bygninger bliver reduceret så vidt muligt. Dette for at undgå, at selve bygningen tager skade, men også for, at de personer, der færdes i det ikke bliver påvirket af fugtskaderne.

Fugt  kan i værste fald nedbryde materiale, være skyld i skimmelsvamp og have mange andre skadelige virkninger på byggeriet og ikke mindst indeklimaet. Du kan her på finduddannelse.dk finde kurser, der hjælper dig til at afværge fugt i bygninger. Læs mere under det enkelte fugt kursus, sammenlign flere eller send en forespørgsel direkte til udbyderen for mere information.

Tag et kursus med fokus på fugt i bygninger

Med et fugt kursus bliver du klædt på til at afværge skaderne, inden de påvirker bygning såvel som beboer. Du lærer typisk også, hvordan du fugtsikrer byggeri, så der ikke opstår problemer med fugt i fremtiden.

På kurser i fugtsikring og -forebyggelse møder du professionelle inden for byggebranchen, herunder byggeteknikere, ingeniører, konstruktører og arkitekter. Alle der arbejder med afværgelse og forebyggelse af fugtskader er imidlertid velkomne til at deltage på kurserne. I de fleste tilfælde skal du dog som minimum have en byggeteknisk baggrund.

Emner på et kursus om fugt i bygninger

Der findes flere forskellige kurser på markedet, der omhandler måling, forebyggelse og udbedring af fugtskader eller vandskader, herunder skimmelsvamp. Fælles for alle er, at du efter endt kursus ved, hvordan du skal håndtere fugtproblemer med fugttekniske løsninger.

Emner på et fugt kursus er typisk:

  • Instruktion i relevant måleudstyr til at diagnosticere problemet
  • Fugtbekæmpelse og evt. bekæmpelse af skimmelsvamp
  • Luftfugtighed og fugtligevægtstilstand
  • Fugttekniske forhold
  • Undersøgelsesmetoder
  • Gældende regler på området
  • Beregning af fugttransport
  • Fugtsikring af ejendomme

Normalt vil kurserne veksle mellem gennemgang af teori og udførsel af praktiske fugttekniske øvelser. Om du ønsker et kort, intensivt kursus om fugt i bygninger eller en samlet uddannelse, der også vil berøre emnet, er helt op til dig og dine ønsker og behov. Du kan finde et bredt udbud af både kurser og uddannelser på denne side.

Viden om fugt og fugtskader er vigtig

Langt størstedelen af de byggeskader man ser er forårsaget af fugt. Dette forringer bygningens holdbarhed, og samtidig udgør det en stor sundhedsrisiko, for de personer, der færdes i ejendommen.

Med viden og redskaber, der kan afværge fugtskader og vandskader samt forebygge dem fremover har du gode muligheder for at arbejde professionelt med fugt i bygninger. Du bliver i stand til at håndtere fugtskaderne og udbedre dem sikkert og korrekt.

På denne side kan du finde det fugt kursus, du søger. Brug vores sammenligningsfunktion til at sammenligne to eller flere kurser og find netop det kursus, der passer til dig. Savner du mere viden, kan du let og hurtigt kontakte udbyderen direkte for uddybende information om kurset. Se også vores samlede oversigt over kurser inden for bygge og anlæg for inspiration til dit kommende kursusforløb.