Finansiel rådgivning uddannelse

Har du flair for tal og mennesker?

Synes du også, at det er sjovt at arbejde med tal samtidig med, at det er til gavn for andre mennesker? Så tag en karriere inden for finansiel rådgivning, hvor du kan arbejde med alt fra investering, finansiering, ejendomshandel og revision.
Viser 1-20 af 24
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 24
1
2

Finansiel rådgivning

Hvad er finansiel rådgivning?

Finansiel rådgivning er, når du rådgiver andre inden for et finansielt felt. Du kan videregive din viden, færdigheder og kompetencer til gavn for andre, hvad enten det er erhvervsvirksomheder eller privatpersoner.

Finansiel rådgivning er altså for dig, der brænder for tal og økonomisk tænkning, samtidig med, at du hjælper andre til en bæredygtig økonomi. 

Hvorfor tage en finansiel rådgivningsuddannelse?

Du vil igennem den finansielle rådgivningsuddannelse opnå en så stor branche- og forretningsforståelse, så du i din kommende karriere er klædt på til at kunne planlægge, organisere, igangsætte og udføre opgaver, der tager hensyn til kunde-, virksomheds- og samfundsinteresser. 

Du vil arbejde inden for den finansielle sektor, hvor du kan tilbyde professionel rådgivning i forbindelse med de mange forskellige finansielle valg enten erhvervsvirksomheder eller privatpersoner står over for. Din karriemuligheder er derfor store, og du kan nemt dreje dit professionelle virke i retning af dine interesser.

Finansiel rådgivningsuddannelse

Der findes flere forskellige finansielle rådgivningsuddannelser, hvoraf HD'en samt akademiuddannelsen er de to mest populære uddannelser. 

Akademiuddannelsen

Igennem akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning åbnes der mange forskellige karrieremuligheder. Med uddannelsen kan du både være ejendomsmægler, være kunderådgiver inden for banksektoren, eller sågar stå for revisionen for en virksomhed.

Igennem uddannelsen får du både en teoretisk og metodisk viden om økonomi. Med disse redskaber bliver du i stand til både kunne rådgive erhvervsvirksomheder og privatpersoner.
Indholdet på uddannelsen er lavet i samarbejde med branchens store virksomheder, og bliver derfor tilpasset branchens behov. Du er derfor sikret at din uddannelse følger branchens udvikling, og du derfor hele tiden er opdateret og har en yderst brugbar uddannelse med i bagagen.

Uddannelsen er den mest almindelige overbygning på en basisuddannelse inden for den finansielle sektor. Den er på samme niveau som en kort videregående uddannelse som fx finansøkonom eller HD 1. del.

HD 2. del 

HD 2. del er uddannelsen, du kan tage efter, at du har færdiggjort akademiuddannelsen. 

Igennem anden del af din HD i finansiel rådgivning får du en stor faglig indsigt i kundernes beslutningssituation, når det gælder deres finansieringer samt investeringer. 

Du vil igennem denne uddannelse udvikle analytiske evner, når det gælder enkelt personer samt familiers financielle beslutninger ved investeringer i værdipapirer, led i pensionsopsparingen, boligkøbet mm. Det vigtigste element er her de mange risici, der forekommer ved beslutningerne - hvorfor du lige præcis skal lære at præcisere din gode rådgivning.

Ligesom på akademiuddannelsen bliver HD 2. del også løbende tilpasset den finansielle viden og forskning fra Institut for Finansiering. Dit studie og dets pensum er derfor hele tiden opdateret med branchens viden, så du er klædt så godt på som muligt, når du er færdig og selv skal ud og rådgive.

Hvordan bliver jeg optaget på studierne?

På akademiuddannelsen skal du have gennemført følgende: 

  • 2 års relevant erhvervserfaring
  • En relevant grunduddannelse for voksne (GVU) 
  • Gymnasiel uddannelse 

For at komme ind på HD 2. del skal du have gennemført ovenstående kriterier samt akademiuddannelsen eller HD 1 del. 

Løn som finansiel rådgiver 

Som finansiel rådgiver ligger den gennemsnitlige månedsløn på imellem 35.000 – 50.000 kr. Startlønnen svinger dog fra virksomhed til virksomhed. Men det at blive finansiel rådgiver er altså en god investering i din fremtid. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen