Viser 1-20 af 33
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 33
1
2

Forstå vigtigheden af ESG

ESG-faktorer er blevet en afgørende del af investeringsanalyse, og mange investorer bruger blandt andet ESG-faktorer som en måde at vurdere virksomheders langsigtede økonomiske bæredygtighed. ESG er dermed ikke blot en trend, men en integreret del af en moderne forretningsstrategi.

Endvidere kan det være værd at bemærke, at ESG rapportering kan være frivillig eller lovpligtig, afhængigt af virksomhedens konkrete situation, forhold og størrelse.

Hvad er ESG?

ESG står for Environmental, Social, and Governance, eller på dansk miljømæssige, sociale og styringsmæssige faktorer. E står som sagt for miljø. Dette aspekt handler i en ESG rapport om, hvordan virksomheden påvirker miljøet. Det kan bl.a. være praktiske eksempler såsom vandforurening eller CO2-udledning. Med andre ord handler det om, at organisationen er transparent omkring deres miljøpåvirkning, og hvilke tiltager man gør brug af, for at begrænse denne miljøpåvirkning.

S står som sagt for sociale faktorer, der omhandler, hvordan virksomheden påvirker deres medarbejdere og det lokale samfund. Dette omfatter arbejdsforhold, diversitet og samfundsansvar. I praksis handler det her om, at man som virksomhed i sin ESG rapport beskriver hvad man gør, for at sikre sig at man passer på mennesker. Det kan blandt andet være, hvilke initiativer man har implementeret, for at sikre sig mangfoldighed og inklusion, socialt ansvar samt medarbejderes trivsel.

G i ESG rapportering står på dansk for styringsmæssige faktorer eller ledelse. I al sin enkelthed handler det om, hvordan virksomheden styres. Her ser man blandt andet på, hvilke værdier virksomheden ledelse har. G omfatter også, om der for eksempel er diversitet i ledelsen såvel som bestyrelsen.

ESG

ESG og ESG rapportering

En ESG rapport bliver fortsat vigtigere i erhvervslivet, da investorer og forbrugere i stigende grad ønsker at støtte virksomheder, der tager ansvar for deres påvirkning på miljøet, planeten og samfundet. Derfor er det vigtigt, at I som organisation og at du som medarbejder har viden om ESG rapportering.

Og her kan et ESG kursus komme ind i billedet. På et ESG kursus lærer du blandt andet hvad ESG dækker over og du får et indblik i lovgivning, krav og standarder for ESG-rapportering. Du finder kurser på forskellige niveauer, også helt grundlæggende kurser om ESG og ESG rapportering. Du bliver dermed klædt godt på, så du er klar til at tage ansvar for din virksomheds ESG-rapportering.

Målgruppen for et ESG kursus

Målgruppen for et ESG kursus kan variere afhængigt af kursets kompleksitet og formål. Da bæredygtighed og ESG er blevet et hovedemne i bestyrelseslokalerne og i topledelserne, kan dette være en typisk målgruppe for et ESG kursus. Det kan ligeledes være personale, der ønsker et grundlæggende eller dybere kendskab til en ESG rapport. Det kan for eksempel være, at man sidder med ansvaret for udarbejdelsen af ESG rapporten, og derfor skal have indsigt i de aktiviteter og krav, der kræves i forbindelse med ESG-rapportering.

Der findes dermed forskellige ESG kurser. Mange af dem strækker sig over 1-2 dage, og kan tages af enkelte medarbejdere i organisation, men der er også mulighed for at tage et ESG kursus, der udelukkende er henvendt til bestyrelsesmedlemmer. Ligeledes er der mulighed for at tage udvidede kurser og uddannelser, hvor ESG er et af emnerne. Dit valg af kursus afhænger selvfølgelig af dine behov og din stilling.

Lyder et ESG kursus som det rigtige for dig? Se dine muligheder for ESG kurser i listen ovenfor, og få helt styr på reglerne inden du skal udarbejde den næste ESG rapport.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen