Bliv selvstændig

Bliv selvstændig og vær din egen forretnings bedste ven

Som selvstændig har du en vis grad af frihed når det kommer til din hverdag, herunder både hvordan du strukturer dit arbejde, men også hvornår du gør det. Lyder det som noget for dig? Så læs mere her!
Viser 1-20 af 217
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 217
1
2
3
4
...
11

Bliv selvstændig og vær din egen forretnings bedste ven

Som selvstændig har du mange muligheder for at designe dit liv efter dine specifikke behov samtidig med, at du arbejder under de rammer der giver bedst mening for dig. På samme tid er du din egen chef, hvilket kommer med sine klare fordele - men også mere udfordrende sider. At være selvstændig betyder nemlig også, at du alene står til ansvar overfor udviklingen i din foretning, hvilket adskiller sig markant fra livet som lønmodtager.

Så til trods for, at du som selvstændig får mere frihed, er det også en klar fordel at du kender dine styrker og svagheder for bedst muligt at kunne jonglere de udfordringer der måtte komme din vej. Derudover kræver livet som selvstændig mere planlægning og koordinering eftersom du selv skal skabe en god work-life-balance. 

Hvordan bliver jeg selvstændig?

Der er ikke én måde at blive selvstændig på. Du kan gøre det på flere forskellige måder, dog er det en klar fordel at have baggrundsviden inden du begiver dig ud på det eventyr. Her på siden kan du finde en oversigt over forskellige kurser og uddannelser der er udviklet med henblik på at starte op som selvstændig. Kurserne ligger indenfor vidt forskellige brancher, hvorfor det naturligvis kommer meget an på hvad du har planer om at blive selvstændig indenfor. 

Alt efter branchen du ønsker at blive selvstændig indenfor, er det forskelligt hvordan du løbende kan holde dig opdateret på udviklingen i din branche. Dog er videreuddannelse gennem bl.a. kurser en oplagt idé. Følgende er eksempler på kurser og uddannelser der har til formål at forberede dig på en karriere som selvstændig:

  • DEKRA, 'Bliv selvstændig vognmand' - her får du f.eks. en vognmandstilladelse som er et krav for at kunne blive selvstændig vognmand
  • Erhvervsakademi Dania, 'Akademiuddannelse i El-installation' - her bliver du rustet til livet som selvstændig indenfor selvstændig el-installatør
  • Totum - Skolen for Kropsterapi, 'Kropsterapeut uddannelse' - Totums kropterapeut uddannelse bygger på mesterlærer-princippet, hvorfor fokus er på håndværket som du efter endt uddannelse vil få ind under huden og på den måde selv kunne starte op som selvstændig
  • DEKRA, 'Kørelæreruddannelser - Personbil, motorcykel og storvogn' - denne uddannelse klæder dig godt på til at varetage jobbet som kørelærer selvstændigt og dermed åbner muligheder op for at have fleksible arbejdsforhold med gode indtjeningsmuligheder 

Fælles for ovenstående kurser og uddannelser er, at de alle fokuserer på at give de nødvendige og brugbare redskaber som du aktivt kan bruge indenfor de forskellige områder. Dine muligheder for at blive selvstændig er altså mange og varierede. Som selvstændig kan du altså styre faktorer som dine indtjeningsmuligheder og fleksibiliteten ved idne arbejdsforhold på en anden måde sammenlignet med en karriere som lønmodtager. 

OBS: Det er vigtigt at understrege, at man både med og uden uddannelse kan forsøge at starte op som selvstændig og at der, med ingen af tilgangene, er garantil for, at det vil lykkedes som man ønsker. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen