Efterspurgte kompetencer 2023: Jura

Er du jurist på jagt efter dit nye drømmejob? Vi giver dig et overblik over de mest efterspurgte kompetencer inden for jura i 2023 i listen her. 

Efterspurgte kompetencer 2023: Jura

Er du midt i din uddannelse, nyligt færdiguddannet eller besidder betydelig erfaring? Uanset din baggrund er det afgørende at vide, hvad arbejdsgiverne søger, når de ansætter nye medarbejdere inden for jura og relaterede områder. Hvordan bør du præsentere dig i din ansøgning for at imødekomme deres behov og forventninger?

På finduddannelse.dk har vi analyseret mere end 4.000 jobannoncer inden for det juridiske område for at guide dig i, hvilke kompetencer der bør fremhæves i din ansøgning til din potentielle arbejdsgiver, så de matcher efterspørgslen i 2023. Dette kan ikke alene inspirere dig i din jobansøgning, men det kan også lede dig mod ideer til dit CV samt kompetenceudvikling i 2024.


De mest efterspurgte kompetencer inden for jura i 2023

Top 15 faglige kompetencer

1. Høj faglighed

2. Relevant uddannelsesmæssig baggrund

3. Juridisk baggrund

4. Erfaring

5. (Juridisk) rådgivning

6. Juridisk indsigt

7. Økonomisk forståelse

8. Sproglige kundskaber

9. Flair for IT

10. Politisk tæft

11. Erfaring med sagsbehandling

12. Service

13. Solid viden om gældende lovgivning

14. Forhandling

15. Erfaring med kontrakter

Top 15 personlige kompetencer

1. Ansvarlig

2. Selvstændig

3. Struktureret

4. Engageret

5. Forstående

6. Rådgivende

7. Drive

8. Godt overblik

9. Grundig

10. Analytisk

11. Ambitiøs

12. Nysgerrig

13. Positiv

14. Effektiv

15. Fleksibel

Baseret på 4.237 jobannoncer på Jobindex


Høj faglighed, ansvar og selvstændighed

Ovenstående er nogle af de kompetencer og egenskaber, som arbejdsgivere har efterspurgt ved rekruttering af en kommende medarbejder inden for det juridiske felt. Generelt ser en potentiel arbejdsgiver gerne, at du som deres kommende medarbejder inden for jura har en høj faglighed, en relevant uddannelsesmæssig baggrund, at du kan tage ansvar for egne opgaver, samt at du kan arbejde selvstændigt og struktureret med disse.

Derudover ser en kommende arbejdsgiver gerne at du har en juridisk baggrund og dermed også gerne erfaring inden for området. Hvis du endvidere har erfaring med juridisk rådgivning, juridisk indsigt og samtidig evner en vis økonomisk forståelse, ja så står du endnu stærkere i feltet. Så hvis du jagter drømmejobbet som jurist, så sørg endelig for, at du lægger vægt på, at du er i besiddelse af kompetencer inden for netop disse områder. 

Hvis du føler, at din erfaring inden for visse juridiske områder er begrænset, kan det være hensigtsmæssigt at overveje at deltage i relevante kurser eller efteruddannelser. Dette vil ikke kun styrke din erfaring og dit fundament, men også forbedre dine kompetencer, hvilket kan øge dine chancer i forhold til andre jobsøgende. Gennem deltagelse i et jura kursus har du mulighed for at løfte din faglige viden til nye højder og samtidig holde dig opdateret inden for feltet.

Gå på opdagelse i vores udvalg af spændende jura kurser her

Vis dine bløde egenskaber og kompetencer

På listen over efterspurgte kompetencer finder du også kompetencer af mere personlig karakter. Som vi allerede har været inde på, lægger mange af virksomhederne i deres jobannoncer vægt på, at deres kommende medarbejder skal kunne tage ansvar, være selvstændig og struktureret. Derudover efterspørger mange arbejdsgivere også, at man er engageret, forstående, har drive, har et godt overblik og at man er grundig.

Disse kompetencer har bestemt deres berettigelse på listen, da du som medarbejder inden for det juridiske område kan sidde med et stort ansvar, og en potentiel arbejdsgiver er derfor nødt til at sikre sig, at de kan betro opgaven til dig med ro i maven. 

Invester i dig selv og dine kompetencer 

Er du allerede faldet over drømmejobbet, men mangler nogle af de faglige kompetencer, som virksomheden lægger vægt på i jobannoncen? Så kan det være en mulighed at tage et kursus eller en relevant efteruddannelse, der kan udstyre dig med nogle af de kompetencer, der forventes af dig i stillingen. Tryk på knappen herunder, og find præcis det jura kursus, der passer dig.

Find dit kommende jura kursus her


Om undersøgelsen

I alt er 4.237 jobannoncer gennemgået i perioden 1. januar til 31. december 2023. Jobannoncerne inkluderer kategorien "Jura" på Jobindex, og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under denne jobkategori. I nogle tilfælde er lignende egenskaber og kompetencer nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.


Annoncer