20 nov 2018

Top 30 kompetencer indenfor ledelse

Disse kompetencer gør dig til en god leder!

Som leder er du organisationens forgangsmand. Det er således ham eller hende, der skal lede jer allesammen i mål og sørge for, at alle dine medarbejdere forstår og arbejder for visionen, strategien og målsætningen. En god leder kan være forskellen på succes og fiasko og medarbejdertrivsel og utilfredshed. Men, hvordan bliver du en god leder for dine medarbejdere?

Læs med og få svaret lige her. Vi har gennemgået 2669 jobannoncer på henholdsvis jobindex.dk og jobnet.dk. På baggrund af alle dem, har vi analyseret, hvilke kompetencer du som eksisterende eller potentiel leder anno 2019 skal besidde. Vi er således kommet frem til nedenstående 30 af slagsen:

Top 30 kompetencer indenfor ledelse

1. Engageret

2. Strategisk

3. Motiverende

4. Administrativ

5. God til at kommunikere

6. Struktureret

7. Overblik

8. Selvstændig

9. Tydelig

10. Ambitiøs

11. God til projektledelse

12. Dynamisk

13. Positiv

14. Koordinerende

15. Udadvendt

16. Fleksibel

17. Innovativ

18. Arbejde med forandring

19. Anerkendende

20. Ledererfaring

21. Målrettet

22. Personaleledelse

23. Analytisk

24. Energisk

25. God til at netværke

26. Gennemslagskraft

27. Forhandling

28. Nærværende

29. Gode samarbejdsevner

30. Systemisk ledelse

Baseret på 2669 jobannoncer på jobindex.dk og jobnet.dk

Vis, at du kærer dig

Når en organisation er på udkig efter en ny leder til deres daglige drift eller i en afdeling, så kigger de efter dine menneskelige egenskaber. At de stemmer overens med virksomhedens overordnede virksomhedskultur er alfa omega, og der kigges altså efter dit engagement og din evne til at motivere din stab. Disse to egenskaber ligger i top 3 i analysen, og det tyder på, at det, at du kærer dig om organisation og dens medarbejdere er enormt vigtigt. Samtidig er det selvfølgelig vigtigt, at du formår at tænke strategisk, da det jo i sidste ende er din ageren og dine beslutninger, der afgør om I når i mål. 

Tydelig kommunikatør med køligt overblik

Som leder af en organisation er det ligeledes afgørende, at du formår at kommunikere klart og tydeligt. Det gælder alt lige fra 1-1 kommunikation, småsnakkeri ved kaffemaskinen til formidling af strategi og vision. Det er endvidere vigtigt, at du formår at demonstre et godt overblik, så du nemt kan koordinere de enkeltes arbejdsopgaver. Derfor er erfaring med projektledelse også kun et plus, ligesom organisationer gerne ser, at du er innovativ og forandringsparat. 

Positiv og nærværende samarbejdspartner

Udover alle de formelle kompetencer som nævnt ovenfor, så er det ligledes vigtigt, at du er likeable som leder af organisationen. Analysen viser, at der kigges efter om en kommende leder er positiv, nærværende og forstår at samarbejde. Det giver næsten sig selv, at disse egenskaber får dine medarbejdere til at arbejde bedre og mere effektivt, ligesom de også vil føle sig gladere og se den større mening med deres virke i virksomheden. 

Om analysen: Jobannoncerne er fundet på henholdsvis jobindex.dk og jobnet.dk og er gennemgået den 15. november 2018. Det er vigtigt at understrege, at analysen giver et overbliksbillede på de efterspurgte kompetencer, hvorfor det kan ændre sig henover tid. Dog giver analysen en god indikation af, hvad potentielle arbejdsgivere søgere hos en kommende leder af 2019. 

Senest opdateret: 20 nov 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-02-2023

Efterspurgte kompetencer: Projektledelse

Hvilke egenskaber og kompetencer skal du besidde for at begå dig som succesfuld projektleder? Vi har gennemgået over 1000 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger når der skal ansættes nye projektledere.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2023

Top 30 mest efterspurgte kompetencer for ingeniøren i 2018

Hvilke kompetencer skulle en ingeniør have i 2018? Det kan du blive meget klogere på her, da vi har samlet de 30 mest efterspurgte kompetencer lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2023

30 kompetencer du skal bruge i detailhandlen

Vi har gennemgået 1005 jobannoncer rettet mod dig der arbejder i detailhandlen.

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2022

De mest efterspurgte kompetencer 2022: Salg

Har du en sælger i maven, der bare drømmer om at blive sluppet fri? Eller sidder du allerede i en stilling som sælger, men drømmer om nye udfordringer inden for branchen? Her giver vi dig overblikket over, hvilke faglige og personlige kompetencer, der har været mest efterspurgte i 2022.

Læs mere