Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

30 kompetencer du skal bruge som økonom


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020


Er du nyuddannet økonom? Eller går du med et ønske om at skifte job? Så tag et kig herunder, hvor vi har samlet de 30 mest efterspurgte kompetencer for økonomer i 2018. Brug listen som inspiration, så du ved lige præcis, hvilke kompetencer arbejdsgiverne søger, når de søger efter nye økonomer.

Hvilke kompetencer gør dig attraktiv som økonom, for din kommende arbejdsgiver? Finduddannelse.dk har gennem gået 1290 jobannoncer fra Jobindex og Jobbank.dk, for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne efterspørger, når de ansætter nye økonomer.

Få helt styr på, hvilke kompetencer der bliver efterspurgt i de mange jobannoncer, og find ud af hvordan du skal vægte din næste jobansøgning – eller måske hvor du mangler kompetencer.

De 30 mest efterspurgte kompetencer inden for økonomi i 2018

1. Erfaring

2. Relevant uddannelse

3. Struktureret

4. Excel

5. Selvstændig

6. Regnskab

7. Finansiel Controlling

8. Stærk analytisk

9. Godt overblik

10. Positiv

11. Rapportering

12. Udadvendt

13. Opbygge relationer

14. Erfaring med bogføring

15. Effektiv

16. Detaljeorienteret

17. Ambitiøs

18. Kommunikative evner

19. Fleksibel

20. Office-pakken

21. SAP

22. Proaktiv

23. Grundig

24. Gode samarbejdsevner

25. Serviceminded

26. Initiativrig

27. Administrativ stærk

28. God til at planlægge

29. Navision

30. Forretningsforståelse

Baseret på 1290 jobannoncer fra Jobindex og Jobbank.dk 

Mangler du at styrke dine kompetencer som økonom? Se vores kurser her

Har du dit bagland i orden?

For mere end halvdelen af de arbejdsgivere der søger økonomer, har erfaring noget at sige. Det er nemlig en af de væsentligste faktorer, de kigger efter i jobannoncerne. Hvad betyder det for dig som nyuddannet? Det siger hvert fald lidt om, hvor vigtig en praktik eller studierelevant arbejde er, når du kommer ud på den anden side af studiet.

Og lige netop studiet, er en anden side af sagen. For på 2. pladsen på listen, finder vi ”relevant uddannelse” – uddannelsen har altså rigtig meget at sige for arbejdsgiverne, så meget, at det næsten bliver nævnt i 40% af jobannoncerne. Har du en drøm om at arbejde som økonom? Så er det altså op på studie-hesten, og i gang.

Du skal have dine tekniske kompetencer i orden

Nogle af buzzwords, som vi ser flest af i jobannoncerne for økonomer, er termer, som er særlig relevante for arbejdet. På toplisten finder vi fx Excel, Regnskab, Finansiel Controlling, bogføring, SAP. Og uden for top 30 listen er det også erfaring med C5 og Axapta der bliver peget på som kompetencer, der bliver ledt efter.

Som økonom, siger det altså noget om, at der er visse kompetencer og erfaringer, som er vigtig at få fremhævet, når man søger job. Da det lige netop er disse erfaringer arbejdsgiverne søger efter.

De blødere værdier er også godt med

Dog, er det ikke kun de helt hard-core kompetencer, der efterspørges blandt økonomer, personlige egenskaber siger nemlig også rigtig meget. Selvom man måske kan argumentere for at struktureret, selvstændighed, analytisk og overblik alle er egenskaber, der er vigtig i arbejdet som økonom – og derfor måske forventet af de fleste arbejdsgivere.

Dog ligger buzzwords som positiv, effektiv, god til at opbygge relationer, ambitiøs og fleksibel også godt oppe på listen, og er altså også en væsentlig faktor, som en evt. arbejdsgiver leder efter, når de søger den perfekte kandidat, til lige netop deres job.

Senest opdateret: 19 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-10-2020

Top 30 kompetencer hos pædagoger anno 2016

Hvilke egenskaber skal du besidde for at få foden inden for i den pædagogiske verden? Finduddannelse.dk har gennemgået over 1.200 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye pædagoger.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2020

Efterspurgte kompetencer: Marketing

Hvilke kompetencer er vigtige at besidde når man arbejder med kommunikation og marketing? Hvad kigger arbejdsgiverne efter når de søger kandidater til stillinger i kommunikations- og marketingafdelinger? Finduddannelse.dk har gennemgået over 1000 jobannoncer for at blive klogere på lige netop de to spørgsmål.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2020

En erhvervsakademiuddannelse, der åbner døre

Når man, som Nicolaj, er ivrig efter at komme ud i den ”virkelige verden” og arbejde, men samtidig gerne vil have et solidt teoretisk fundament – er det ikke altid nemt at finde den rette uddannelse. Heldigvis fandt Nicolaj den rette uddannelse i form af finansøkonomuddannelsen – som åbnede døren til hans nuværende arbejde som ejendomsadministrator

Læs mere
Sidst opdateret 23-09-2019

Kom igang med at investere

Female Invest giver 5 gode råd til, hvordan du kan udnytte dine økonomiske muligheder, og hvilke overvejelser du skal gøre dig, hvis du gerne vil i gang med at investere.

Læs mere