30 kompetencer du skal bruge som økonom

Vi har samlet de 30 mest efterspurgte kompetencer for økonomer i 2018.


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020 | 2022


Er du nyuddannet økonom? Eller går du med et ønske om at skifte job? Så tag et kig herunder, hvor vi har samlet de 30 mest efterspurgte kompetencer for økonomer i 2018. Brug listen som inspiration, så du ved lige præcis, hvilke kompetencer arbejdsgiverne søger, når de søger efter nye økonomer.

Hvilke kompetencer gør dig attraktiv som økonom, for din kommende arbejdsgiver? Finduddannelse.dk har gennem gået 1290 jobannoncer fra Jobindex og Jobbank.dk, for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne efterspørger, når de ansætter nye økonomer.

Få helt styr på, hvilke kompetencer der bliver efterspurgt i de mange jobannoncer, og find ud af hvordan du skal vægte din næste jobansøgning – eller måske hvor du mangler kompetencer.

De 30 mest efterspurgte kompetencer inden for økonomi i 2018

1. Erfaring

2. Relevant uddannelse

3. Struktureret

4. Excel

5. Selvstændig

6. Regnskab

7. Finansiel Controlling

8. Stærk analytisk

9. Godt overblik

10. Positiv

11. Rapportering

12. Udadvendt

13. Opbygge relationer

14. Erfaring med bogføring

15. Effektiv

16. Detaljeorienteret

17. Ambitiøs

18. Kommunikative evner

19. Fleksibel

20. Office-pakken

21. SAP

22. Proaktiv

23. Grundig

24. Gode samarbejdsevner

25. Serviceminded

26. Initiativrig

27. Administrativ stærk

28. God til at planlægge

29. Navision

30. Forretningsforståelse

Baseret på 1290 jobannoncer fra Jobindex og Jobbank.dk 

Mangler du at styrke dine kompetencer som økonom? Se vores kurser her

Har du dit bagland i orden?

For mere end halvdelen af de arbejdsgivere der søger økonomer, har erfaring noget at sige. Det er nemlig en af de væsentligste faktorer, de kigger efter i jobannoncerne. Hvad betyder det for dig som nyuddannet? Det siger hvert fald lidt om, hvor vigtig en praktik eller studierelevant arbejde er, når du kommer ud på den anden side af studiet.

Og lige netop studiet, er en anden side af sagen. For på 2. pladsen på listen, finder vi ”relevant uddannelse” – uddannelsen har altså rigtig meget at sige for arbejdsgiverne, så meget, at det næsten bliver nævnt i 40% af jobannoncerne. Har du en drøm om at arbejde som økonom? Så er det altså op på studie-hesten, og i gang.

Du skal have dine tekniske kompetencer i orden

Nogle af buzzwords, som vi ser flest af i jobannoncerne for økonomer, er termer, som er særlig relevante for arbejdet. På toplisten finder vi fx Excel, Regnskab, Finansiel Controlling, bogføring, SAP. Og uden for top 30 listen er det også erfaring med C5 og Axapta der bliver peget på som kompetencer, der bliver ledt efter.

Som økonom, siger det altså noget om, at der er visse kompetencer og erfaringer, som er vigtig at få fremhævet, når man søger job. Da det lige netop er disse erfaringer arbejdsgiverne søger efter.

De blødere værdier er også godt med

Dog, er det ikke kun de helt hard-core kompetencer, der efterspørges blandt økonomer, personlige egenskaber siger nemlig også rigtig meget. Selvom man måske kan argumentere for at struktureret, selvstændighed, analytisk og overblik alle er egenskaber, der er vigtig i arbejdet som økonom – og derfor måske forventet af de fleste arbejdsgivere.

Dog ligger buzzwords som positiv, effektiv, god til at opbygge relationer, ambitiøs og fleksibel også godt oppe på listen, og er altså også en væsentlig faktor, som en evt. arbejdsgiver leder efter, når de søger den perfekte kandidat, til lige netop deres job.


Annoncer