19 okt 2020

Top 30 salgskompetencer - i 2018


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020


Er du sælger og på jagt efter dit næste salgsjob? Så læs med her, hvor vi - på finduddannelse.dk - har gennemgået over 1200 jobannoncer fra arbejdsgivere, der søger nye sælgere til deres team. Det har vi gjort for netop at blive klogere på, hvilke salgskompetencer arbejdsgiverne efterspørger.

Nedenstående liste er både for dig, der allerede arbejder som sælger, men bestemt også for dig som er helt grøn. Du får nemlig et overskueligt overblik over, hvilke kompetencer, der bliver efterspurgt lige nu og får altså rigeligt med inspiration til at at stykke din næste jobansøgning sammen. 

De 30 mest efterspurgte kompetencer indenfor ledelse

1. Dansk

2. Erfaring med salg

3. Ansvarstagende

4. Erfaring med indkøb

5. Drive

6. Selvstændig

7. Udadvendt 

8. Struktureret

9. Kommunikativ 

10. Engageret

11. Positiv 

12. Motiverende

13. Engelsk

14. Professionel

15. Hjælper kolleger

16. Energisk

17. Kundeservice-minded

18. Fleksibel

19. Opsøgende

20. Målrettet

21. Initiativrig

22. Innovativ

23. Serviceminded

24. Resultatorienteret

25. Office-pakken

26. Godt humør

27. Forstår markedsføring

28. Overblik

29. Troværdig

30. Tysk

Baseret på 1285 jobannoncer fra Jobindex og Jobnet. 

Tør du tage ansvar?

På toppen af listen over de mest efterspurgte kompetencer for sælgere finder vi buzzwords som ansvar, drive, selvstændighed og lignende. Det betyder altså rigtig meget for arbejdsgiverne hvordan du finder din motivation i arbejdet, og at du kan finde ud af det du laver.

Det kan man også se i den store andel der efterspørger erfaring i både salg og indkøb, fra et tidligere job. Mangler du erfaring som sælger, kan et salgskursus være givende for dit CV, og en måde at skille sig ud på.

Gå på opdagelse i vores udvalg af spændende salgskurser lige her.

Lige meget, hvilken kompetence du føler, du mangler gælder det om at gøre noget aktivt for at udvikle dine salgskompetencer, så din fremtidige arbejdsgiver kan se, at du gør noget for at følge med og udvikle dig.

Implicitte kompetencer

På listen finder du en lang række kompetencer og egenskaber, som ikke nødvendigvis ligger øverst, men som stadig har en berettigelse blandt arbejdsgiverne. Det er buzzwords som troværdighed, humor, energisk og lignende. Alt sammen noget, der hænger sammen med din personlighed, men som har en rigtig stor betydning i sælgerfaget. Det er derfor også vigtigt, hvis du søger job som sælger, at du husker på, hvordan du bedst viser den del af din person.

De fleste arbejdsgivere ser nok kompetencerne som lidt mere implicitte, og det kan hurtigt bliver banalt og ligegyldigt at nævne dem, for hvem ville egentlig søge efter en utroværdig, uhumoristisk og flad person?

Husk derfor på, at det ikke nødvendigvis er nogle kompetencer du på den måde kan få mere erfaring med, eller skal nævne som erfaring. Men find ud af, hvilke konkrete begivenheder du kan sætte ordene sammen med, så du kan bakke din person op, uden nødvendigvis at nævne ordene.

Få inspiration til din jobansøgning

Ovenfor finder du listen over de 30 mest attraktive salgskompetencer, som netop nu efterspørges i jobannoncer anno 2018. Disse er gode at have for øje, hvis du ønsker at tage din karriere til nye højder og mangler inspiration til ansøgning og CV samt, hvis du ønsker at videreuddanne dig.

Jobannoncerne er gennemgået systematisk og inkluderer sælgerjobs i forskellige sammenhænge.

Senest opdateret: 19 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-09-2020

Top 30 kompetencer inden for projektledelse

Hvilke kompetencer besidder projektlederen af 2018 egentlig?

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2023

Top 30 kompetencer inden for psykologien

Få svaret på, hvilke kompetencer en psykolog af 2018 skal besidde. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-01-2023

Synergi i branding

Et brand lever kun så godt, som de bagvedlæggende marketingstrategier lader det. Her kan du blive klogere på, hvordan der bliver skabt en værdiskabende synergi, når I kombinerer online marketing med offline marketing-initiativer.

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2022

De mest efterspurgte kompetencer 2022: Pædagogik

Er du på jagt efter et nyt job som pædagog? Så kan det være rigtig godt, at have helt styr på, hvad arbejdsgiverne søger efter, når de leder efter nye pædagoger. Her giver vi dig de mest efterspurgte kompetencer i 2022, som du kan bruge som inspiration til din ansøgning og dit CV.

Læs mere