30 kompetencer der er efterspurgt blandt lærere

Få svaret på, hvilke egenskaber og kompetencer du skal besidde, for at begå dig som en succesfuld lærer i grundskolen i 2018.

30 kompetencer der er efterspurgt blandt lærere i 2018

Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020 | 2022


Hvilke egenskaber og kompetencer skal du besidde for at begå dig som succesfuld lærer i grundskolen? Finduddannelse.dk har gennemgået over 350 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye lærere.

Drømmer du om at arbejde som lærer, eller du det måske allerede? Så er det med at have styr på, hvilke kompetencer dine kommende arbejdsgivere leder efter, når de søger en ny medarbejder.

Tag et kig herunder, hvor vi har samlet de 30 mest efterspurgte kompetencer for lærere, og få helt styr på, hvilke kompetencer der bliver efterspurgt i de mange jobannoncer, og find ud af hvordan du skal vægte din næste jobansøgning – eller måske hvor du mangler kompetencer.

De 30 mest efterspurgte kompetencer 
for lærere i 2018

1. Samarbejde

2. Engagement

3. Uddannelse

4. Brænder for dine fag

5. Erfaring

6. Positivt mindset

7. Anerkendende

8. Ambitiøs

9. IT-minded

10. Relevante linjefag

11. Rummelig

12. Motiverende

13. Selvstændig

14. Struktureret

15. Dynamisk

16. Fleksibel

17. Nysgerrig

18. Kreativ

19. Humor

20. Målrettet

21. Mestrer digitale læringsmidler

22. God kommunikatør

23. Inddragende

24. Imødekommende

25. Nærværende

26. Teamplayer

27. Energisk

28. Robust

29. Handlekraftig

30. God til relationsarbejde

Undersøgelsen er lavet ud fra 350 jobannoncer fra Jobindex.dk. 

Engagerende og samarbejdende som de to vigtigste parametre

De to egenskaber, der bliver lagt allermest vægt på i jobannoncerne er samarbejde og engagement. I over 60% af jobannoncerne bliver disse to egenskaber nemlig nævnt, som noget arbejdsgiverne leder efter. Lignende ord findes også længere nede på listen, som motiverende, nærværende og teamplayer. Der viser sig altså meget nemt et mønster omkring den type person og egenskaber som arbejdsgiverne leder efter i en lærer.

For arbejdsgiverne viser kompetencerne et tydeligt billede af, at de søger mennesker der forstår at være i relationer, både som dem der kan komme tæt ind på livet af dig, være lyttende og nærværende. Men også som den, der sætter tingene i gang.

Ambitiøse lærere søges

I top 10 på listen findes der også ”ambitiøs” som egenskab, som går imod den forestilling der nogen steder er, om at lærerne måske ikke er den mest ambitiøse arbejdsgruppe. Det har en rigtig stor betydning for arbejdsgiverne at du som lærer tager dit job seriøst, og er ambitiøs omkring din egen faglighed, og dét du skal lære videre til eleverne.

Til at støtte den ambitiøse del op, bliver der også brugt buzzwords som målrettet, handlekraftig og at man brænder for sit fag, til at beskrive den ideelle medarbejder, som arbejdsgiverne leder efter.

For at vise overfor en evt. arbejdsgiver, at man har nogle af disse egenskaber med sig, er det vigtigt at vise hvor det er man har taget initiativ tidligere, og hvordan man tager handling og bruger sit fag. En beskrivelse hvor ordene indgår er ikke nok, her gælder det om at snakke i situationer man tidligere har stået i, eller steder, hvor man var den, der fik det hele til at gå op i en højere enhed.

Inspiration til jobansøgningen

På listen ovenfor finder du de 30 mest attraktive kompetencer og egenskaber, som netop nu efterspørges i jobannoncer for lærere. Disse er gode at have for øje, hvis du ønsker at tage din karriere til nye højder og mangler inspiration til ansøgning og CV eller hvis du ønsker at videreuddanne dig.

OM UNDERSØGELSEN

I alt er 350 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer lærerarbejdet inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.


Annoncer