Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2018

HR-medarbejdere er ofte helt skarpe på, hvad de søger blandt andre medarbejdere, hvis de sidder med rekruttering. Men hvad med HRs kompetencer?

Disse HR kompetencer bliver efterspurgt


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020


HR-medarbejdere er ofte helt skarpe på, hvad de søger blandt andre medarbejdere, hvis de sidder med rekruttering. Men hvad med HRs kompetencer? Hvilke kompetencer bliver efterspurgt blandt arbejdsgivere netop nu?

Søger du job i HR branchen, eller overvejer du at skifte branche? Få helt styr på hvilke kompetencer arbejdsgiverne efterspørger når de ansætter deres nye HR medarbejder. Læs listen her igennem, og find ud af, hvad du bør lægge vægt på i dine ansøgninger.

På Finduddannelse.dk har vi gennemgået 659 jobannoncer, for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når de ansætter nye kandidater.

Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2018

1. Drive

2. Rekruttering

3. Struktureret

4. Selvstændig

5. Strategisk

6. Overblik

7. Positiv

8. Erfaring med assessment

9. Motiverende

10. Udadvendt

11. Ambitiøs

12. Administrativ

13. Fleksibel

14. LinkedIn

15. Systematisk

16. God til kommunikation

17. Planlægning

18. Samarbejdsevner

19.  Relevant uddannelse

20. Analytisk

21. Proaktiv

22. Humor

23. Koordineringsevner

24. Undervisning

25. Projektledelse

26. Gennemslagskraft

27. Resultatorienteret

28. Organisationsudvikling

29. Personalejura

30. Initiativrig

Baseret på 659 jobannoncer på Jobindex og Jobbank

Drive, struktur og selvstændighed

Sidste år, var den absolut mest eftertragtet kompetence blandt HR medarbejdere samarbejdsevner. Den er blevet vippet af pinden, og nu handler det om drive. Et buzzsord der har overhalet robust og alle de andre klassiske ord, man finder i jobannoncer.

Dit drive siger noget om, hvor interesseret du er i stillingen, og hele din ansøgning skal altså helst være spækket med beviser på dit drive. Derudover er struktur og selvstændighed igen i år højt på listen, og har altså en stor betydning for arbejdsgiverne.

Erfaring

Erfaring med rekruttering, personalejura og assessment er eftertragtede kompetencer blandt arbejdsgiverne. Som nyuddannet, under uddannelse, eller dig der søger en ny branche, kan det være svært at komme med en masse erfaring. Men der er faktisk mange måder, du kan tilegne dig mere viden inden for feltet på. På diverse kurser og efteruddannelser kan du tilegne dig alt den erfaring, du vil, som både pynter på dit CV og udvikler dine HR kompetencer.

Vi har samlet hele markedet for HR-kurser lige her, så gå på opdagelse og find det kursus, der passer bedst til dig.  

Kommunikation & LinkedIn

Digitaliseringen har overtaget HR-faget, og det er tydeligt på udviklingen af kompetencelisten, at flere og flere digitale kommunikationsevner sniger sig ind. Bl.a. ser vi i år at LinkedIn er en kompetence, der er kommet på listen. Der er altså kommet en ide blandt arbejdsgiverne om, at HR også kan styre de kanaler, der har med rekruttering, employer branding mv. at gøre.

Om undersøgelsen

I alt er 659 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer HR inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.


Annoncer