Sådan gør du arbejdet med løn lidt lettere
17 okt 2022

Sådan gør du arbejdet med lønadministration lettere

Lønadministration, HR, ansættelseskontrakter, anvisning af feriepenge m.m. Lyder det som nogle af de arbejdsopgaver, du sidder med til dagligt? Eller måske nogle af de arbejdsopgaver, du ønsker at beskæftige dig med i fremtiden? Så er det nødvendigt at have kendskab til det nævnte, og selvfølgelig også det anvendte lønsystem. Her kan et online uddannelsesforløb på Lønakademiet hos Visma DataLøn være en oplagt mulighed. 


Visma DataLøn er en af Danmarks førende lønvirksomheder og er Danmarks største leverandør af lønløsninger. Virksomheden beskæftiger cirka 150 medarbejdere og har mange års erfaring, når det kommer til lønsystemer og afholdelse af kurser. Visma DataLøn har gennem tiden udvidet deres udbud af kurser, så de nu i dag tilbyder mere end 30 forskellige kurser og webinarer inden for blandt andet lønsystemer, personalejura, HR, ferieloven og GDPR. Blandt det store udvalg af kurser finder du blandt andet Lønakademiet, som er for dig, der gerne vil have et grundforløb i løn.

Lønakademiet

Et uddannelsesforløb på Lønakademiet hos Visma DataLøn er som sagt for dig, der gerne vil have et grundforløb i løn. Det kan for eksempel være dig, der lige er tiltrådt en stilling som kontorassistent, hvor du samtidig har ansvaret for lønnen, bogholder, Løn og HR ansvarlig eller lignende, eller hvis lønadministration for eksempel er blevet tilføjet dine nuværende arbejdsopgaver. Da vi tager en snak med Majbritt Jensen, der er Customer Care Manager hos Visma DataLøn, forklarer hun desuden, at dette forløb også kan være for andre end den nævnte målgruppe: 

"Vores Lønakademi er ikke udelukkende for folk, der er på vej ind i en ny stilling, og som først skal til at stifte bekendtskab med lønadministration. Vi oplever nemlig ligeledes, at vores Lønakademi er populært hos personer, der allerede har erfaring med lønadministration, men som har fået nyt arbejde i en virksomhed, hvor de bruger DataLøn og dermed kan benytte vores Lønakademi som en introduktion til lønsystemet," forklarer Majbritt Jensen, og tilføjer yderligere: "Vi oplever også mange, der ikke er kunde hos os i forhold til vores lønsystem, der har taget forløbet som opkvalificering i løbet af deres ledighedsperiode". 

Gennem dette Lønakademi får man en introduktion til det basale og mest nødvendige at vide om løn og ikke mindst alt det, der hører med. Endvidere vil lønsystemet blive gennemgået fra A-Z, så du føler dig sikker i opgaver som at lave helt almindelig løn, anvise feriepenge eller lave korrektioner, hvis der er sket fejl. Denne viden får du over 10 moduler, og hele forløbet foregår online. Undervisningen foregår som e-learning og er en god kombination af selvstudie, tests og webinarer. Når du er færdig med uddannelsesforløbet kan du kalde dig certificeret superbruger af DataLøn. 

Dit udbytte af forløbet

Når du er færdig på Lønakademiet har du faktisk gennemført samme uddannelsesforløb som de nyansatte lønkonsulenter hos Visma DataLøn skal igennem i deres oplæring. Efter forløbet opnår du en certificering som superbruger af DataLøn. Gennem forløbets 10 moduler får du blandt andet viden omkring følgende:

  • Hvad er løn egentlig for noget?
  • Hvordan man lønbehandler
  • Hvad man skal være opmærksom på ved ansættelse af ny medarbejder
  • Alt det praktiske omkring hvordan systemet fungerer, hvordan man opretter medarbejdere i systemet og lignende
  • Hvad man skal være opmærksom på vedrørende SKAT og gældende skatteregler
  • Ferie og den nye ferielov
  • Barsel
  • Fritvalgsordning
  • Pension

Med denne opbygning og sammensætning af moduler får du altså en bred og grundlæggende viden omkring lønadministration. Og ved du hvad det bedste er? Det er, at du kan gennemgå materialet hjemmefra i dit eget tempo eller bruge det som opslagsværk senere. Der er desuden løbende opstart på Lønakademiet, så du kan gå i gang med forløbet præcis når det passer dig og din kalender. Uanset om det er lige nu, i aften, i morgen eller i næste uge. Som Majbritt Jensen forklarer det er der derfor masser af fleksibilitet, og du kan passe det ind i din hverdag, så det passer med jobbet, børnenes sports- og fritidsaktiviteter eller andre ting i kalenderen. Hvis der er noget materiale og nogle moduler du ikke føler dig helt sikker i, kan du også altid gå tilbage i materialet og læse op på det igen. Endvidere forklarer Majbritt Jensen, at man ikke skal være bange for, at man føler sig overladt til sig selv på uddannelsesforløbet:

"Selvom uddannelsesforløbet på vores Lønakademi er baseret på e-learning, skal man ikke være bange for, at der ikke er hjælp at hente undervejs. Efter hvert andet modul har man nemlig mulighed for at tilmelde sig et gratis opfølgningswebinar, hvor du kan stille alle de spørgsmål, du måske brænder inde med. Det kan for eksempel være, at du har nogle opfølgende spørgsmål til det materiale, du har været igennem, der er noget du har brug for at få repeteret eller lignende.

Du kan med andre ord føle dig tryg under hele forløbet. Desuden har du adgang til materialet i 6 måneder når du tilmelder dig Lønakademiet, så efter du er blevet certificeret har du den resterende tid til at benytte materialet som opslagsværk. Hvis du ønsker at supplere med mere viden efter din certificering, er der fortsat mulighed for det hos Visma DataLøn

Juraskolen hos Visma DataLøn

Hos Visma DataLøn finder du nemlig også Juraskolen. Juraskolen er en læringsportal for dig, der sidder med personalejuridiske arbejdsopgaver, eller kommer til det i fremtiden. Majbritt Jensen forklarer os, at mange deltagere, der har taget Lønakademiet, også tager Juraskolen, simpelthen fordi de på Juraskolen får suppleret deres viden, og får et bredere perspektiv, når det kommer til arbejdet med løn- og personaleadministration og det ansvar, der følger med.

Til at forklare, hvad Juraskolen kan tilbyde dig som deltager, har vi allieret os med Julie Særmark Forup, der er Course Coordinator hos Visma DataLøn. Julie fortæller, at Juraskolen er en abonnementsløsning, hvorigennem du hver måned i 12 måneder får adgang til en masse læring omkring personalejuridiske vidensområder, som for eksempel kontrakter, opsigelser, ferielovgivning, elever, arbejdsmiljø, GDPR, sygdom og lignende.

Juraskolen er opbygget som et online selvstudie, hvor du gennem de 12 måneder får en masse viden gennem forløbets 12 forskellige moduler. Hvis du vælger at følge med på Juraskolen i minimum 12 måneder, og dermed kommer gennem forløbets 12 moduler, bliver du certificeret i personalejura. Hvis du fortsætter med at abonnere, efter du har opnået din certificering, kan du bruge materialet fra Juraskolen som et opslagsværk, hvis der for eksempel er noget, du har brug for at få repeteret eller hvis du har behov for at slå et enkelt emne op, hvis der er noget du er i tvivl om. 

Som Julie forklarer det er Juraskolen derfor det ideelle valg for flere: "Juraskolen er både en god mulighed for dig, der ønsker at supplere din viden fra Lønakademiet, men det er også ideelt for dig, der allerede er helt skarp på løn, men ønsker at udvide dine færdigheder inden for løn og personale. Det kan for eksempel være, hvis det er dig, der skal have styr på kontrakter, opsigelser, ferielovgivningen og elever m.m. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med et jobskifte eller lignende, men uddannelsesforløbet er også relevant for ledige, der leder efter opkvalificering." 

Det er derfor en god idé at kigge mod et kursus hos Visma DataLøn, hvis du sidder med ansvaret for løn- og/eller personaleadministration, eller har et ønske om at gøre det i fremtiden. Med de nævnte uddannelsesforløb opnår du nemlig massevis af praktiske kompetencer, og du har en fleksibilitet i hverdagen grundet kursernes opbygning. 

Se udvalget af kurser hos Visma DataLøn her

Her kan du også læse mere om Visma DataLøn, deres kurser samt få besvaret dine spørgsmål, hvis du for eksempel er i tvivl om, hvilket forløb, der vil dække dit behov.

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-07-2022

Sådan kommer du videre med dine HR drømme

Er du optaget af personlig og faglig udvikling, rekruttering og arbejdsmiljø? I denne guide giver vi dig et hurtigt overblik over mulighederne for videreuddannelse inden for HR-området. 

HR
Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2023

HR Vision

HR Vision er en række møder, events og forummer som fungere som inspiration, idegenerering og strategiske muligheder for dem der er med til at skabe HR landskabet på en sjov og holistisk måde.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2020

Bliv bevidst om dine pengestrømme

Er du typen, der bruger alle dine penge, når de triller ind på kontoen? Lær, hvordan du undgår det og får bedre styr på din privatøkonomi.Læs mere
Sidst opdateret 29-11-2022

Top 10 mest populære kurser inden for handel og økonomi i 2022

Har du brug for at udvikle din viden og dine kompetencer inden for Handel og økonomi? Måske leder du efter et relevant kursus? Her giver vi dig et overblik over Top 10 mest populære kurser inden for handel og økonomi i 2022. Find inspiration til din fremtidige kompetenceudvikling her!

Læs mere