Vis finduddannelse.dk som: Mobile

De 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2016

Top 30 kompetencer inden for HR

Hvilke egenskaber er vigtige at besidde i arbejdet med HR og hvad kigger arbejdsgiverne efter når de søger nye kandidater til HR-stillinger? Finduddannelse.dk har gennemgået over 700 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye HR-folk.

Det er altid godt at have kendskab til de mest efterspurgte kompetencer og egenskaber, hvis du er på jagt efter et nyt job inden for HR-branchen. Udover at fungere som inspiration til jobansøgning og CV, kan nedenstående liste over kompetencer give dig et indblik i, hvilke områder du måske har brug for at styrke dine kompetencer og erfaring.

Vil du se de 30 mest efterspurgte kompetencer for HR 2017? Klik her. 

De 30 mest efterspurgte kompetencer hos HR-folk i år 2016

1. Drive

2. Administration

3. Selvstændighed

4. Konsulenterfaring

5. Struktureret

6. Rekruttering

7. God til at samarbejde

8. Opbygge relationer

9. Positiv

10. Strategisk 

11. Humor

12. Fleksibel

13. Overblik

14. God kommunikation

15. Motiverende

16. HR-erfaring

17. Ledelseserfaring

18. Ambitiøs

19. Udadvendt

20. Serviceminded

21. Erhvervserfaring

22. Planlægning

23. Organisations-forståelse

24. Gennemslagskraft

25. Analytisk

26. Relevant uddan-nelsesbaggrund

27. Passioneret

28. Robust

29. Personalejura

30. Networker

Er du selvstændig og har et drive ud over det sædvanlige?

Flertallet af arbejdsgiverne foretrækker at ansætte en HR-medarbejder der har drive, er selvstændig og arbejder struktureret. Her handler det for arbejdsgiverne om, at de finder en medarbejder der er selvkørende og dermed en produktiv asset for virksomheden.

Det er derfor vigtigt, at du er engageret og motiveret omkring arbejdsopgaverne og at du stræber efter at yde dit bedste. Derudover skal du som person trives med ansvar og ikke være bange for at tage teten ift. dine egne opgaver.

Når du søger jobbet skal du dog være opmærksom på, hvordan du beskriver dit drive og din selvstændighed. Vær opmærksom på, at du ikke skal formulere dig på en måde, så det kommer til at lyde som om, at du er god til at arbejde uden opsyn. Dette kan få dig til at virke som en, der ikke ønsker opsyn og ikke særlig autoritetstro.

Solid erfaring med HR-opgaver

Ud over at besidde ovenstående egenskaber, foretrækker flertallet af arbejdsgiverne at ansætte en person der har stærke kompetencer og solid erfaring med administration-, konsulent- og rekrutteringsarbejde. Hvis du har erfaring inden for disse områder, er det derfor vigtigt, at du lægger vægt på dette i din ansøgning og fremhæver det i dit CV.

Mangler du erfaring inden for områderne, vil det være oplagt at tage eventuelle kurser eller efteruddannelser, der kan styrke dine kompetencer på feltet og dermed styrke din position over for andre ansøgere til jobbet.

Kurser og efteruddannelse inden for HR

Vis dine kompetencer og få arbejdsgivernes opmærksomhed

Da du ofte er én blandt mange ansøgere, er et godt trick at fange arbejdsgivernes opmærksomhed ved at vise dine kompetencer, frem for “bare” at formulere dem i en ansøgning. Ring fx. til dem først, inden du sender ansøgningen og vis, at du er motiveret og har gåpåmod. Begreberne er jo i og for sig “bare” tomme ord, som alle og enhver kan skrive i deres jobansøgning.

Inspiration til jobansøgningen

På listen ovenfor finder du de 30 mest attraktive HR-kompetencer og egenskaber, som netop nu efterspørges i jobannoncer. Disse er gode at have for øje, hvis du ønsker at tage din karriere til nye højder og mangler inspiration til ansøgning og CV eller hvis du ønsker at videreuddanne dig.

Om undersøgelsen

I alt er 774 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer HR inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Senest opdateret: 31 okt 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-01-2016

Interview om rekruttering med personlighedstests

Virksomheder benytter sig i højere grad af personlighedstests, når der skal rekrutteres.Flere af de tests der benyttes, er ikke certificerede og udføres af personale uden særlig kendskab til personlighedstests.Vi har derfor interviewet Kristjan Jul Houmann, Partner hos Kjerulf & Partnere om konsekvenserne af dette.

Tags: HR , Ledelse
Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Kom videre med dine HR drømme

I denne guide giver vi dig et hurtigt overblik over mulighederne for videreuddannelse inden for HR-området. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-03-2017

Eksperternes råd: Sådan opfanger du stress symptomer hos dine kollegaer

Er du bekymret for, om din kollega er ved at udvikle stress? Virker vedkommende irritabel, træt og ubeslutsom? Er det længe siden, han eller hun deltog i noget som helst socialt, og hvornår har du egentlig sidst set din kollega grine?  Stress på jobbet rammer mange, og det rammer hårdt. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-03-2019

5 bud på spændende proceskonsulentuddannelser

I denne guide går vi tæt på uddannelsen til proceskonsulent og sætter fokus på hvad en proceskonsulent egentlig er og laver.

Læs mere
Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!