SAP - få et indblik i det store softwareprogram

SAP er EU's største softwareproducent, og du kan arbejde med alt fra drift, til logistik og fakturering.

Arbejder du i SAP til dagligt? Så har du helt sikkert et indtryk af, hvor stort et system du sidder overfor. SAP er Europas største softwareproducent, og du kan arbejde med alt fra drift, logistik til fakturering og salgsregistrering.

SAP er et ERP system - også kendt som Enterprise Ressource Management. ERP er en database, der gemmer forskellige typer af data til forskellige it-funktioner - og kan altså også være andre programmer end bare SAP. Navnet står for Systeme, Anwendungen und Produkte på tysk, og anvendes primært til at strømline, forbedre og systematisere virksomheders interne processer.

I Danmark er nogle af de største virksomheder der bruger SAP bl.a. Danfoss, Dansk Supermarked og LEGO. Hvordan SAP anvendes er forskellig fra virksomhed til virksomhed, hvilket også betyder, at bare fordi du arbejder i en del af SAP, har du ikke nødvendigvis overblikket over resten af it-systemet.

Vi har taget en snak med tre kursister fra et SAP kursus ved Campus Vejle, for at høre lidt om, hvad de bruger SAP til i deres hver dag, og hvorfor et SAP kursus er værd at overveje.

Karsten Knudsen

Arbejder i produktionen ved Arla Foods


Hvorfor tager du et kursus i SAP?

Grunden til at jeg er på det her kursus, det er fordi at mejeriet lukker her inden for det næste års tid. Så det er simpelthen for at stå bedre, når jeg skal ud og kigge efter et nyt arbejde.

Hvad har du fået ud af kurset?

Jeg har fået et bredt kendskab til SAP, og hvordan de enkelte ting hænger sammen, og de processer der ligger bagved. Når man gør visse ting i SAP, så sker der også andre ting bagved, som man ikke nødvendigvis lige tænker over. Og et generelt kendskabt til systemet, jeg har ikke været vant til at arbejde i transaktionskoder og sådan noget. Så man får en eller anden fortrolighed med SAP, selvom man kommer et andet sted hen, hvor det ser anderledes ud end det man har lært på kurset her, så er man hvert fald fortrolig med SAP og hvordan tingene fungere og hænger sammen, også ved man ligesom om man skal trykke der, eller hvor man skal finde nogle ting og sådan noget.

Connie Valentin

Arbejder med booking ved Siemens

Hvorfor tager du et kursus i SAP?

Jeg tænker et eller andet sted, at nu har jeg arbejdet med det i et stykke tid, så vil jeg også gerne have et stykke papir der siger, at det kan jeg fremadrettet. Jeg tænker at det er nemt at komme ud og sige, at det her har jeg arbejdet med i 4-5 år, men jeg tænker ikke at det tæller lige så meget, som hvis der kommer en med et stykke papir på at det har jeg faktisk været på et kursus i, og arbejdet med. Men også i mit daglige arbejde, jeg har fået nogle nye genveje der gør det lidt nemmere.


Hvad har du fået ud af kurset?

Jeg tænker, at når vi bevæger os i det område som jeg arbejder med til dagligt, så er det selvfølgelig der. Lige nu sidder jeg på en arbejd-selv opgave i produktionsplanlægning - det laver jeg så ikke til dagligt, men jeg sidder lige i nærheden af dem der gør - så det er egentlig fint også lige at finde ud af, hvad det er de laver. Og man får også en større forståelse for, hvor lille en ting der skal gå galt i den ene ende, for at det smadre produktionen i den anden side, fordi der er sat et 0 forkert, eller en tegnsætning forkert. Forståelsen af det bagvedliggende i programmet, har jeg fået meget ud af. Selvfølgelig er det kun et lille indblik man får i forhold til hvor stort systemet er.

Carsten Nørbo Jensen

Arbejder som Material Command ved Siemens Gemesa


Hvorfor tager du et kursus i SAP?

Jeg har arbejdet med det i over 19 år. Og grunden til at jeg er på kurset, er fordi min chef spurgte om vi ikke kunne prøve at finde nogle kurser, også tænkte jeg det var godt at få et indblik i de andre ting i SAP (end det jeg selv bruger), plus at jeg faktisk har lært noget på mit eget område. Jeg har fået nogle fifs jeg ikke kendte i forvejen. Fx når jeg har med indkøb at gøre, så kan jeg selv undersøge tingen nu. Nu ved jeg hvordan jeg gør det, og hvor jeg skal kigge hen.

Hvad har du fået ud af kurset?

Jeg har fået indblik i hvad andre laver, og hvordan de gør tingene. Nogle gange når man sidder der, og irritere sig lidt over, hvorfor tingene tager så lang tid, så har jeg fået et stort indblik i det, i forhold til indkøb og alt muligt.

Vil du på kursus i SAP?

Arbejder du med SAP, eller skal du til at arbejde i systemet, så kan et kursus være godt givet ud. 

Få adgang til IDG kursers omfattende SAP Learning Hub lige her. 


Annoncer