Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Kompetencer af fremtiden

Her er fremtidens arbejdsmarkedskompetencer

Kan du heller ikke lide ordet disruption? Så kald det bare digitalisering, radikal innovation, digital transformation, 4.0 eller noget andet.

For det går ikke væk!

En af udfordringerne er, at vi ikke oplever disruption, når vi ser os omkring. Vi tænker ikke over disruption, når vi logger på Netflix eller ser Youtube fremfor tv. Vi læser gratisaviser, kører delebil, flyver med Norwegian, handler på nettet, samler apps på vores telefon, booker ferien på AirBnB og vælger restauranten på Tripadvisor.

Den vigtigste pointe er dog ikke alt det, der sker omkring os lige nu. Det vigtigste er, at vi forbereder os på det, som kommer lige rundt om hjørnet.

Her venter f.eks. 6 teknologier vi med fordel kan holde øje med, fordi de vil åbne masser af nye muligheder og komme ind i de fleste brancher; det er:

  • Droner & robotter
  • AI (Kunstig intelligens, machine learning, kontor-robotter)
  • VR-AR (Virtual reality, augmented reality)
  • IoT (internet of things)
  • BigData
  • 3D print

Digitaliseringen vil præge vores arbejdspladser. Fremtidens arbejdsplads vil blive meget forskellig fra dem vi kender i dag. Ikke mindst på grund af ovennævnte 6 teknologier.

Og hvilke kompetencer bliver der så brug for på fremtidens arbejdsplads. Hvad vil være sikkert at gå efter? Lad os kigge i krystalkuglen.

Vi kan tage to perspektiver på den sag:

A) Tech, tech, tech

Der kommer så meget ny teknologi, som skal ind i vores organisationer. Det gælder alle brancher lige fra plejehjem til landbrug fra advokathuse til byggeri. Tænk bare på IoT - internet of things, hvor ting kobles på nettet. Mange byer i Danmark har nu skraldespande, som er på nettet og selv fortæller, når de gerne vil tømmes. Men sensorer skal vedligeholdes og skiftes – det skal fremtidens skraldemand eller kommunalarbejder gøre. En entreprenør i Aalborg har sat alt sit grej på nettet for bedre at kunne finde det hurtigt. Der kommer millioner af sensorer, som skal vedligeholdes og skiftes.

Tænk på ældreplejen;der skal installeres overvågningsteknologi i hjemmet, så man ved hvis den ældre medborger er faldet på stuegulvet eller har glemt at slukke for en gryde. Det skal også installeres og vedligeholdes; og sosu-assistenterne skal trænes i det.

B) Men mennesket er ikke overflødigt

Den anden vinkel på vigtige kompetencer i fremtiden er alt det, som ikke kan overtages af AI eller outsources til udenlandsk arbejdskraft. Figuren herunder viser 4 typer af arbejde, som også vil være et rimeligt sikkert valg.

  • Der er det håndværksmæssige. En robot kan lægge mursten, men kun en dygtig håndværker kan renovere en fin gammel lejlighed. Det kommer til at ligne kunst eller brugskunst. Man kan sige det samme om fint havearbejde.
  • Så er der kontaktsporten. Altså der, hvor man kommer tæt på mennesket. Fysioterapi, pædagogik, psykologi, diætist og alle ’de varme hænder’.
  • Et andet felt som AI ikke kan klare, er at få mennesker til at spille sammen. Forhandling. Projektledelse. Motivation.
  • Endelig er der den kritiske tænkning. Det at udfordre det bestående. Se på tværs af fagfelter. Innovere. Det får vi danskere også lov at sidde på i lang tid endnu.

Tune hein disruption

Det er svært at spå om fremtiden – men der er mange spor at se allerede i dag, som viser retningen og gør det muligt at give et bud.

Artiklen er skrevet af Tune Hein - strateg, forfatter og foredragsholder. Læs mere her.

Senest opdateret: 06 jun 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-10-2019

Vil du arbejde i en bestyrelse?

Bestyrelsesarbejde har i mange år været lig med gråhårede mænd, der var på vej på pension. Men sådan er det ikke mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Digitalisering i uddannelsesbranchen

Digitaliseringen har gennem en årrække gjort sit indtog på forskellige fronter inden for uddannelsessektoren. Men hvordan kan digitalisering egentlig bruges, og kommer robotterne til at overtage alle de administrative jobs?

Læs mere
Sidst opdateret 20-06-2019

Hvordan rekrutterer man de stærkeste kandidater i 2019?

Kandidaterne har magten. Så kort kan en status på jobmarkedet anno 2019 skrives. Så hvordan tiltrækker I - som virksomhed - så den allerbedste kandidat? Det kræver nytænkning, siger CMO og co-founder i Statum, Alexander Kragh. Få hans bedste råd lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2019

3 gode grunde til at gøre karriere inden for Cloud

Her giver Danish Cloud Community dig 3 gode grunde til, hvorfor du skal uddanne dig inden for cloud-teknologien. 

Læs mere