5 populære kurser i IT-sikkerhed

Med den stadigt voksende mængde af data, som gemmes og overføres online, er det mere vigtigt end nogensinde før at sikre, at data og systemer er beskyttet mod cybertrusler. Læs om populære kurser her

5 populære kurser i IT-sikkerhed

IT-sikkerhed, cyber security, security defence… Kært barn, har mange navne, og det er helt sikkert at IT-sikkerhed er en af de største udfordringer for organisationer i dagens digitalt drevne samfund. Med den stadigt voksende mængde af data, som gemmes og overføres online, er det mere vigtigt end nogensinde før at sikre, at data og systemer er beskyttet mod cybertrusler. Læs mere i denne artikel og bliv klogere på hvilke kurser der kan gøre lige netop dine medarbejdere til it-soldater.Det kræver dygtige medarbejder, med uddannelser i IT-sikkerhed at sikre systemerne mod trusler fra hackere og en af de mest effektive måder at opnå dette på er ved at uddanne medarbejderne i IT-sikkerhed. Denne artikel vil undersøge betydningen af IT-sikkerhedsuddannelse, og hvordan det kan hjælpe organisationer med at forbedre deres sikkerhedspraksis og minimere risikoen for cyberangreb. Vi vil også se på, hvilke typer af uddannelse, der er tilgængelige både for at give inspiration til dig, der ønsker en karriere i det felt, og til virksomhederne der ønsker at videreuddanne deres IT-medarbejder.


Diplomkursus i Cyber Defence

Hvis du er interesseret i en fremtid i cyber defence og vil have kompetencer i at arbejde med sikkerhed på et organisatorisk niveau, så kan det være du skal tage et diplomkursus på DTU.

Der er i dette kursus lagt vægt på principper inden for organisation og ledelse, som er forbundet med at styrke sikkerhedsmæssige aspekter. Du lærer at identificere sikkerhedstrusler, udføre Risk Management og identificere metoder, som organisationen kan etablere.  

Så hvis du vil styrke din profil med et toprelevant kursus på 24 lektioner, som også kan streames hjemmefra, så er det her kursus dét du skal vælge. Hvis du er mere interesseret i hvordan du kommer til at arbejde med NIST, CIA og GDPR, så klik nedenfor!

Læs mere om kurset her

Lær at tænke som en hacker på 1 dag

På 'Gør din IT sikker - tænk som en hacker' vil du lære om cybertruslen og hackeres arbejdsmetoder for at udvikle sikre systemer til din virksomhed. Kurset inkluderer teoretisk gennemgang, hands-on arbejde i virtuelle laboratorier og diskussioner om forebyggelse af sårbarheder. Så hvis du synes idéen om at tilgå IT-sikkerhed gennem hackernes øjne, så er kurset hos Bureau Veritas måske lige dig! Og så tager det kun 1 dag med komprimeret læring.

Læs mere om kurset her

cyber sikkerhed

Bliv ekspert i risiko og sårbarheder

På kurset ”IT Security – risks and vulnerabilities in the organization” får du en bred introduktion til grundlæggende IT-sikkerhed, hvor du lærer at identificere og håndtere risici og sårbarheder i din organisation. Kurset fokuserer på at udvikle dine evner til at analysere sårbarheder og bruge metoder og værktøjer til forebyggelse, samt at forstå de menneskelige faktorer i cybersikkerhed. Du vil lære at udvikle sikkerhedspolitikker og brugeroplevelser, der opfylder sikkerhedskravene og forstå udfordringerne, når sikkerhedsinitiativer skal implementeres i software. Der er en kombination af forelæsning, øvelser og gruppearbejde, hvor dine erfaringer og viden vil være grundlaget for diskussion og praksis. Så hvis du vil være i stand til at spille en aktiv og forebyggende rolle i din organisations IT-sikkerhedsstruktur på et 4-dages kursus, så kan du læse mere her.

Læs mere om kurset her

Superusers! 4 dage med Microsoft og sikkerhed

Kurset fokuserer på Microsoft Sentinel og Microsoft Defender, som er værdifulde værktøjer til dataanalyse og bekæmpelse af cybertrusler i organisationer. Det er services som kan anvendes på tværs af cloudplatforme og integreres med eksisterende sikkerhedsløsninger for at skabe en hybrid løsning. Microsoft Sentinel er en cloud-baseret SIEM-platform, der anvender kunstig intelligens til at analysere store datamængder og spore trusler på tværs af virksomheden. Microsoft Defender består af Microsoft 365 Defender og Microsoft Defender for Cloud og kan automatisk analysere data på tværs af domæner for at identificere angreb. Det er altså top relevant ude i virksomhederne, hvor Microsoft er det førende softwaresystem. Og så kan du lære det hele på bare 4 dage.

Læs mere om kurset her

Få CompTIA Security+ certificat online!

CompTIA Security+ er en internationalt anerkendt certificering inden for IT-sikkerhed, der anerkendes af virksomheder over hele verden. Certificeringen tester kandidaters viden og færdigheder inden for forskellige aspekter af IT-sikkerhed, såsom netværkssikkerhed, kryptografi, identitetsstyring og risikostyring. En Security+ certificering kan åbne døren til jobmuligheder som netværksadministrator, IT-konsulent eller sikkerhedsanalytiker, og kan også være en forudsætning for visse sikkerhedsrelaterede stillinger i den offentlige sektor og militæret. Så hvis du er på udkig efter en yderst brugbar certificering inden for IT, som du ovenikøbet kan tage online, så læs mere nedenfor.

Læs mere om kurset her

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som editor for finduddannelse.dk, og skriver om kompetenceudvikling og videreuddannelse. Hun har en kandidatgrad i Visuel Kultur fra Københavns Universitet. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som editor for finduddannelse.dk, og skriver om kompetenceudvikling og videreuddannelse. Hun har en kandidatgrad i Visuel Kultur fra Københavns Universitet.

Annoncer