13 mar 2023

3D design - sådan kommer du i gang

Overvejer du at lære at lave 3D design? Men ved du ikke helt, hvordan du skal starte, eller hvor du skal gå hen? Vi er teamet up med Invent A/S, som er særligt seje til 3D design i Autodesk Inventor, om hvordan du kan komme godt i gang med 3D design. 

3D design findes overalt i dag, og bliver kun større fremadrettet. For eksempel er størstedelen af IKEAs katelog i dag 3D, ligesom flere og flere spil arbejder med både Virtual Reality og Augmented Reality. Lige meget om du vil arbejde med at designe legetøj, bygninger eller spil, så starter det hele med en model lavet i 3D.

3D åbner op for en fantastisk verden med uanede muligheder, og med både programmer, teknik og 3D printere, der i dag er blevet allemandseje, så er det bare med at springe ud i det. Men hvad kræver det egentlig at være god til 3D design? Og hvor skal du starte? Vi har konsulteret med Invent A/S.


Hvordan kommer du i gang med 3D? 

Hvis du går med en indre 3D-designer i maven, så handler det i første omgang om, at du både har interesse og passion til at drive dig frem. Det kræver nemlig lidt øvelse at blive rigtig god til det. Derudover, er det en god ting, hvis du er god til at visualisere et objekt for dig, det kan være simple hverdagsting som en bilnøgle eller dit brillestel men bare det at du kan se det for dig i “3D” vil gøre arbejdet nemmere for dig. 

Det er altså muligt for alle at lære 3D design, det er dog en smule teknisk, fordi det er nogle store programmer, der kan en masse ting, du skal have fingrene ned i. Og her kommer vi netop videre til næste step: software. 

3D software er det værktøj, du skal bruge for at skabe dine 3D projekter. Det er derfor vigtigt, at du kender den fulde funktionalitet bag det software du vælger. Her kommer et kursus i 3D til at give rigtig god mening, fordi du netop får et rigtig godt indblik i programmet, og derefter er klar til at arbejde videre selv. 

Autodesk Inventor som 3D program

Ligesom der findes mange forskellige 3D-printere, så findes der også en lang række 3D-programmer. Hos Invent A/S har de specialiseret sig i Autodesk Inventor, som er et avanceret 3D-program, hvor du kan skabe digitale prototyper. 

Autodesk Inventor er en computer applikation til 3D mekanisk design, simulering, visualisering og dokumentation udviklet af Autodesk. Det er et program, der kan skabe en digital prototype og softwaret inkluderer omfattende værktøjer til at generere nøjagtig dokumentation, der gør arbejdet med at skabe prototyper meget lettere. 

Hos Invent A/S er de autoriseret som Autodesk Authorised Trainingscentre, hvilket betyder, at de er godkendt til at undervise i Autodesk Inventor og de tilhørende programmer. 

Autodesks helt store fordel er, at de har det største udvalg af produkter, det betyder, at Inventor kan ramme alle dele af Industrien. Det sker blandt andet fordi Autodesk produkterne snakker sammen, og det gør det nemt at samarbejde på tværs af fx byggebranchen, som anvender Autodesk Revit og Industrien som anvender Autodesk Inventor.

Find dit Autodesk Inventor kursus her

Tag et 3D kursus og bliv helt skarp 

Hvis du har besluttet dig for, at 3D skal være dit nye arbejdsområde, så er det en god ide at begynde med et kursus. Hos Invent er de både autoriseret til at sælge og servicere licenser til Autodesk Inventor - noget du skal bruge, for overhovedet at kunne komme i gang. 

Det gode ved et kursus er, at du kommer ud på den anden side, og er helt klar til at starte op. Du får nemlig hjælp til både installation og opsætning, så du nemt kan komme af med udfordringer og ensformige rutiner. Derudover sørger en virksomhed som Invent A/S også for at du både får support og rådgivning. Så du kan få hjælp, når du støder på en udfordring. 

Find dit kursus hos Invent her

Senest opdateret: 13 mar 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-07-2022

5 certificeringer der booster din IT karriere

IT professionel på jagt efter nye kompetencer? Få her 5 bud på IT certificeringer, der kan booste din karriere og styrke din professionelle profil. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-07-2020

3 EdTech-start-ups, der underviser i fremtiden

Alle snakker om EdTech i undervisningen. Men hvordan fungerer det egentlig i praksis?

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Kunstig intelligens i virksomhederne

Kunstig intelligens spås til at blive den mest samfundsændrende teknologi i det 21. århundrede, men hvordan bruges AI egentlig i praksis?

Læs mere
Sidst opdateret 06-03-2023

Kanban den alternative (og humane) vej til agilitet

Er du en af dem, der gerne vil arbejde agilt, men er i tvivl om, hvilken vej du skal vælge, så tag et grundigt kig på Kanban. Det er den alternative (og humane) vej til organisatorisk agilitet.

Læs mere