3D design - sådan kommer du i gang

Drømmer du om at styrke dine færdigheder inden for 3D design? Vi guider dig gennem her.

Overvejer du at lære at lave 3D design? Men ved du ikke helt, hvordan du skal starte, eller hvor du skal gå hen? Vi forsøger at give dig svaret her.

3D design findes overalt i dag, og bliver kun større fremadrettet. For eksempel er størstedelen af IKEAs katelog i dag 3D, ligesom flere og flere spil arbejder med både Virtual Reality og Augmented Reality. Lige meget om du vil arbejde med at designe legetøj, bygninger eller spil, så starter det hele med en model lavet i 3D.

3D åbner op for en fantastisk verden med uanede muligheder, og med både programmer, teknik og 3D printere, der i dag er blevet allemandseje, så er det bare med at springe ud i det. Men hvad kræver det egentlig at være god til 3D design? Og hvor skal du starte?


Hvordan kommer du i gang med 3D?

Hvis du går med en indre 3D-designer i maven, så handler det i første omgang om, at du både har interesse og passion til at drive dig frem. Det kræver nemlig lidt øvelse at blive rigtig god til det. Derudover, er det en god ting, hvis du er god til at visualisere et objekt for dig, det kan være simple hverdagsting som en bilnøgle eller dit brillestel men bare det at du kan se det for dig i “3D” vil gøre arbejdet nemmere for dig. 

Det er altså muligt for alle at lære 3D design, det er dog en smule teknisk, fordi det er nogle store programmer, der kan en masse ting, du skal have fingrene ned i. Og her kommer vi netop videre til næste step: software. 

3D software er det værktøj, du skal bruge for at skabe dine 3D projekter. Det er derfor vigtigt, at du kender den fulde funktionalitet bag det software du vælger. Her kommer et kursus i 3D til at give rigtig god mening, fordi du netop får et rigtig godt indblik i programmet, og derefter er klar til at arbejde videre selv. 

Autodesk Inventor som 3D program

Ligesom der findes mange forskellige 3D-printere, så findes der også en lang række 3D-programmer. Et af disse programmer er Autodesk Inventor, som er et avanceret 3D-program, hvor du kan skabe digitale prototyper. 

Autodesk Inventor er en computer applikation til 3D mekanisk design, simulering, visualisering og dokumentation udviklet af Autodesk. Det er et program, der kan skabe en digital prototype og softwaret inkluderer omfattende værktøjer til at generere nøjagtig dokumentation, der gør arbejdet med at skabe prototyper meget lettere. 

Autodesks helt store fordel er, at de har det største udvalg af produkter, det betyder, at Inventor kan ramme alle dele af Industrien. Det sker blandt andet fordi Autodesk produkterne snakker sammen, og det gør det nemt at samarbejde på tværs af fx byggebranchen, som anvender Autodesk Revit og Industrien som anvender Autodesk Inventor.

Find dit Autodesk Inventor kursus her

Tag et 3D kursus og bliv helt skarp 

Hvis du har besluttet dig for, at 3D skal være dit nye arbejdsområde, så er det en god ide at begynde med et kursus. Det gode ved et kursus er, at du kommer ud på den anden side, og er helt klar til at starte op. Du får nemlig hjælp til både installation og opsætning, så du nemt kan komme af med udfordringer og ensformige rutiner. 

Lyder et 3D kursus om noget for dig?

Styrk dine færdigheder inden for 3D konstruktion og parametrisk modellering med et Inventor kursus.

Find dit Autodesk Inventor kursus her


Annoncer