Sådan får du det optimale ud af dine feriedage i 2024

Drømmer du om at optimere din ferie i 2024, så du får det maksimale ud af dine feriedage? I denne guide giver vi dig et overblik over, hvordan du kan udnytte helligdagene i 2024.

Sådan får du det optimale ud af dine feriedage i 2024

Helligdage er en fantastisk tid, hvor vi kan trække stikket, tage en velfortjent pause fra arbejdet og nyde hyggelige stunder med vores kære. Men hvordan udnytter du helligdagene i 2024, så du får mest mulig sammenhængende ferie for pengene?

Det dykker vi ned i i denne guide, hvor vi ser, hvilke helligdage der venter os i 2024, hvornår de falder, og hvordan vi lægger vores feriedage bedst muligt, så vi får mest mulig tid til rådighed til afslapning, skabe minder med dem, vi har kært og måske catche op på noget af det forsømte.


Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Store Bededag er afskaffet fra 2024, og at vi derfor får én dag mindre til restitution. Den glædelige nyhed er dog, at der stadig er mange fridage at hente i 2024, og at du med lidt snilde kan optimere dem, så du får flest mulige sammenhængende fridage.

Tryl med dine feriedage i påsken 2024

Som det første eksempel har du gode muligheder for at trylle med dine feriedage i påsken 2024. Ved at gøre brug af blot tre feriedage, får du mulighed for at holde hele ti dages sammenhængende ferie. Tager du en feriedag mere kan du få elleve dages uafbrudt ferie.

Gør julen 2024 endnu mere magisk

Julen 2024 er også en oplagt mulighed for at forlænge julemagien og gøre optimal brug af dine feriedage. Julen 2024 er en rigtig lønmodtagerjul, og ved her blot at gøre brug af fem feriedage, får du tolv dages sammenhængende ferie, når man tæller 1. januar 2025 med.

Grib chancen for miniferier

Også omkring Kristi Himmelfart i 2024 er der gode muligheder for at gribe chancen for en miniferie. Ved at tage fire fridage rundt om Kristi Himmelfart, får du nemlig ni feriedage i træk.

Også omkring pinsen 2024 har du gode muligheder for at trække stikket med sammenhængende fridage. Her kan du nemlig holde ferie i ni sammenhængende dage ved at gøre brug af fire feriedage.

Hos finduddannelse.dk tager vi forbehold for individuelt aftalte fridage på din arbejdsplads, da brugen af dine fridage afhænger af din overenskomst. For eksempel er den 24. december og den 31. december ikke officielle helligdage i Danmark, hvorfor din brug af feriedage kan afhænge af, hvad din arbejdsplads anser som en firmabetalt fridag.

Helligdage 2024

Dato

1. januar

28. marts

29. marts

1. april

1. maj

9. maj

20. maj

5. juni

24. december

25. december

26. december

31. december

Ugedag

mandag

torsdag

fredag

mandag

onsdag

torsdag

mandag

onsdag

tirsdag

onsdag

torsdag

tirsdag

Helligdag

Nytårsdag

Skærtorsdag

Langfredag

2. Påskedag

Arbejdernes Kampdag

Kristi Himmelfartsdag

2. Pinsedag

Grundlovsdag

Juleaften

1. Juledag

2. Juledag

Nytårsaften

I Danmark er det ikke alle ovenstående helligdage, der er officielle helligdage. For eksempel er Arbejdernes internationale kampdag (1. maj), Grundlovsdag (5. juni), Juleaften (24. december) og Nytårsaften (31. december) ikke officielle helligdage. Dog har mange alligevel en halv eller en hel fridag, og desuden kan du opleve, at butikker vil holde lukket disse dage. Det afhænger således af din stilling, din arbejdsplads og/eller din overenskomst, om du har fri på disse datoer.

Ovenstående er blot nogle af dine muligheder for at optimere dine feriedage i 2024 og holde en tiltrængt miniferie eller en afslappende forlænget weekend. Dertil kommer eksempelvis dine muligheder for at tage fridage i skoleferierne, så du kan nyde dagene med din familie.

Skoleferier i 2024

Vinterferie

I Danmark er det den kommune/region, skolen ligger i, der afgør, hvornår der er vinterferie. Dette er enten i uge 7 eller uge 8. Vinterferien kan således falde:

  • lørdag den 10. februar 2024 - søndag den 18. februar 2024
    eller
  • lørdag den 17 februar 2024. - søndag den 25. februar 2024

Påskeferie

Påskeferien ligger fra lørdag d. 23. marts 2024 til og med mandag d. 1. april 2024.

Sommerferie

Der kan være afvigelser fra kommune til kommune, men sommerferien er typisk fra omkring fredag den 28. juni 2024 til og med søndag den 11. august 2024. 

Efterårsferie

Falder i perioden fra lørdag den 12. oktober 2024 til og med søndag den 20. oktober 2024. Alle kommuner i Danmark har således efterårsferie i uge 42.

Juleferie

Som du måske kan fornemme med nogle af de nævnte ferier, så kan perioden for juleferien afhænge af den enkelte kommune/region. I mange tilfælde vil juleferien falde fra omkring lørdag den 21. december 2024 til torsdag den 2. januar 2025.


Der er således mange gode muligheder for at trække stikket med en forlænget weekend eller måske endda en miniferie i løbet af 2024. Du kan også bruge noget af den ekstra tid på kompetenceudvikling og nye færdigheder. Du kan finde din efter- og videreuddannelse her på finduddannelse.dk, hvor du via vores søgemaskine kan søge og finde kompetenceudvikling blandt mere end 3500 kurser og uddannelser - både i nærheden af dig, eller som online undervisning.

Udforsk dine muligheder for efter- og videreuddannelse her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer