Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Nysgerrige ledere skaber forandringer og værdi


Nysgerrige ledere skaber forandringer og værdi

Det er ved at være nysgerrige, vi skaber forandringer, fortæller Marianne Krabbe Heldgaard, HR Partner ved DTU. Hun har snart færdiggjort sin uddannelse i Master of Business Coaching (MBC), hvor hun bl.a. har lært at stille flere spørgsmål i stedet for altid at skulle give svarene. Det skaber langt bedre resultater, har hun erfaret.
 
“Som HR Partner skal jeg understøtte lederne i deres lederrolle. Med de værktøjer jeg har fået med fra uddannelsen, er jeg blevet en bedre sparringspartner og coach", fortæller Marianne.

Marianne Krabbe HeldgaardHvad har du taget med dig fra coachinguddannelsen?

Uddannelsen har givet mig ro til at holde fokus på opgaven og være nysgerrig i stedet for at konkludere. Det betyder i praksis, at jeg stiller flere spørgsmål og ikke blot giver et svar. Det gør, at lederne reflekterer mere over egen ledelsespraksis. Hvis jeg bare fortæller, hvad jeg synes, så bliver det min egen ledelsespraksis og ikke deres. Ved at være nysgerrig kan vi skabe forandringer, fordi vi reflekterer og finder svarene hos os sig selv. Mange af de ledere jeg taler med, har svarene, men kan ikke altid få dem frem. Når det lykkes, er der større ejerskab, fordi de har fundet den løsning som er rigtig for dem.

Har uddannelsen givet dig noget på det personlige plan?

Jeg er blevet mere bevidst om min egen adfærd - om hvordan jeg selv agerer i samtaler og mere nysgerrig på andres adfærd. Den har givet mig et godt fundament til at lede samtaler og personligt har jeg fået en bedre forståelse for de forskellige handlemønster der findes, og hvordan jeg kan opbygge en god relation.

Hvilke styrker har uddannelsen?

Der er et rigtigt højt fagligt niveau, og det synes jeg er vigtigt, især når man som jeg arbejder i et universitetsmiljø, hvor det er vigtigt, at det man kommer med, holder både teoretisk og fagligt. Jeg oplever det også som en styrke, at jeg som studerende ikke kun er præsenteret for én tilgang, men er blevet præsenteret for coachingens psykologier og praktisk filosofi. Det betyder, at jeg har fået en bredere spørgeramme, og kan skifte vinkel, undervejs i samtalen.

Hvorfor har du valgt at tage en coachinguddannelse?

Mange af mine kollegaer har taget en coachinguddannelse. Som HR Partner er den super anvendelig, fordi du bliver meget mere bevidst om din egen lederrolle og den adfærd, du har som leder. Jeg har taget uddannelsen for at anvende den i mit arbejde som HR Partner.

Hvad har det givet dig på det personlige plan?

For mig er det også vigtigt at jeg bliver udfordret, på den måde giver det mig rigtigt meget i forhold til min personlige udvikling. Jeg vil savne det meget, når uddannelsen er slut. Der skal naturligvis afsættes tid, men samtidig giver uddannelsen rigtigt meget inspiration, og jeg kan gå direkte ud og anvende det, som jeg lærer.

Har du oplevet noget respons fra lederne du rådgiver?

Jeg oplever at lederne kommer tilbage for at snakke, både om drift og opgaver men også fordi samtalen giver noget til den enkelte leder.

Om Marianne Krabbe Heldgaard

Marianne Krabbe Heldgaard har taget uddannelsen Master of Business Coaching fra Copenhagen Coaching Center. Hun går pt på 4 modul og er i gang med hendes master. Hun har arbejdet som HR Partner på DTU i 7 år og arbejder primært med ledelsessparing og ledelsescoaching.

Om Copenhagen Coaching Center

Copenhagen Coaching Center blev til på en HR-konference i Washington DC tilbage i 2003. I dag samarbejder virksomheden med CBS, Københavns Universitet og erhvervslivet.
 
Uddannelsen MBC er en to-årig coachinguddannelse for Ledere, konsulenter og coaches.
Indholdet er baseret på psykologi og praktisk filosofi og uddannelsen har Danmarks højeste certificering. Uddannelsen lærer dig at lede samtaler og coache og samtidig me personlig udvikling.
 
Læs mere om Master of Business Coaching


Senest opdateret: 21 jan 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-01-2017

Gode råd til din målsætning i 2017

Med et nyt år kommer nye mål og strategier. Sådan ser virkeligheden ud for de fleste virksomheder lige nu. Arbejdet med målsætninger skal ses som en løbende læreproces. Vi giver dig her 3 gode råd til processen. 

Tags: Ledelse
Læs mere
Sidst opdateret 20-01-2016

Interview om moderne ledelse

Ledelse er for mange blevet sværere at tage og føle på. Det er blevet mere komplekst og kræver konstant refleksion samt en dybere forståelse for menneskelig adfærd. Finduddannelse.dk har været ude og tale med adjunkt ved Cphbusiness Niels Lund Poulsen omkring begrebet og forståelsen af ledelse og de udfordringer, der ligger i at være og blive leder i dag.

Tags: Ledelse
Læs mere
Sidst opdateret 20-01-2016

Interview om offentlig ledelse

Vejen til udvikling i det offentlige kræver nogle helt særlige ledelseskompetencer i samarbejde og innovation - kompetencer som i dag er kendetegnende for offentlig ledelse. Vi har talt med Professor i Offentlig organisation og ledelse ved SDU, Kurt Klaudi Klausen om forskellen på ledelse i det private og det offentlige, og om hvor offentlig ledelse er på vej hen.

Tags: Ledelse
Læs mere
Sidst opdateret 08-04-2019

Guide til projektledercertificeringer

Vil du have papir på dine evner som projektleder, eller vil du bare blive bedre til at styre, planlægge og gennemføre projekter, så er en certificering i projektledelse måske noget for dig.  Du kan i denne guide blive klogere på nogle af de mest anvendte certificeringer inden for projektledelse, herunder PRINCE2 og IPMA.

Tags: Ledelse
Læs mere
Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!