CBS
03 maj 2022

Find den HD-uddannelse, som passer til dig

En HD-uddannelse er for dig, der vil kombinere arbejde og uddannelse. Med uddannelsen får du styrket din viden indenfor forretningsforståelse, og du får værktøjer, der kan hjælpe dig i mange forskellige typer af problemstillinger på dit arbejde. Men hvilken HD skal du vælge? 

På HD udbyder vi to typer uddannelser. En HD1 og en HD2. På HD1 får du en solid forretningsforståelse og en business-værktøjskasse, der gør, at du kan forstå og agere i den verden, som virksomheder navigerer i. Uanset hvilket arbejde, du ender med at få, vil du kunne bruge denne værktøjskasse. På HD2 har du mulighed for at specialisere dig et specifikt fagområde som f.eks. Marketing, Ledelse, Økonomi eller International Business.

Læs meget mere om HD-uddannelsen her 


Vælg den HD-uddannelse der passer til dig

Når du skal vælge din specialisering på HD2 er det vigtigt, at du har sat dig godt ind i, hvilke du kan vælge, og hvilken specialisering, der klæder dig bedst på, til at håndtere dit arbejde. Det er også en god idé at undersøge, hvilke kompetencer du får på den specifikke specialisering. CBS har lavet en HD-brochure, hvor du kan læse meget mere om både HD1 og HD2, og hvem du skal kontakte, hvis du har spørgsmål. Klik her for HD-brochuren.


Hvem betaler for uddannelsen?

En HD-uddannelse betales typisk af din arbejdsgiver. Det er meget brugt, at virksomheder tilbyder en HD-uddannelse som en del af medarbejderens kompetenceudvikling. Vi ser ofte at f.eks. gymnasiestuderende går til fuldtid på deres studiejob og tager deres uddannelse derigennem. Andre får uddannelsen betalt som en efteruddannelse. En HD-uddannelse er ikke en dyr uddannelse sammenlignet de tilbud, der ellers findes på markedet.


Sådan overtaler du din chef til at betale for din uddannelse

1. Italesæt at du gerne vil udvikle dig for at blive endnu bedre til dit arbejde

Det kan være grænseoverskridende at spørge din chef om, om du må tage en uddannelse på virksomhedens regning. Det er dog kun lige indtil, at du har prøvet det første gang. De fleste virksomheder har budgetteret med udvikling af deres medarbejdere. Fortæl din chef, at du gerne vil udvikle dig, så du kan blive endnu bedre til dit arbejde, tilføre virksomheden nye kompetencer eller håndtere flere/andre arbejdsopgaver.


2. Hvordan gavner uddannelsen dig og din virksomhed?

Fortæl hvilken uddannelse du er mest interesseret i, og forklar hvordan uddannelsen løfter dine kompetencer og hvad det betyder for din virksomhed. I HD-brochuren fra CBS finder du netop disse argumenter under hver uddannelse, så du har et udgangspunkt for din forhandling.


3. Beregn omkostninger og tid

Dine argumenter bliver ofte langt mere effektive, hvis du kan støtte op omkring dem med præcise fakta og data. Hvor mange timer om ugen skal du bruge på undervisning og læsning, i hvilke perioder er der eksamen, hvad koster uddannelsen osv.

Se alle HD-uddannelser på CBS her 

Senest opdateret: 03 maj 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-11-2022

Ofte stillede spørgsmål om AMU-beviset

Hvad gør du, hvis uheldet har været ude, og dit AMU-kursusbevis er forsvundet? Koster det noget at få erstattet dit mistede AMU-bevis? Og hvad bruger man egentlig kursusbeviset til, når kurset er veloverstået? Læs med her, hvor vi besvarer de oftest stillede spørgsmål om det populære AMU-kursusbevis.

Læs mere
Sidst opdateret 02-03-2023

4 HR-direktører om kompetenceudvikling

Vi sætter i denne artikel fokus på kompetenceudvikling i erhvervslivet og spørger 4 HR-direktører om vigtigheden heraf.

Læs mere
Sidst opdateret 30-12-2021

Få mere ud af dit kursus med 40-20-40 modellen

Ønsker du at få mere ud af din efter- og videreuddannelse? Føler du, at den tid og overskud du bruger på kurser, ikke helt spiller sammen med, hvad du får ud af det, i sidste ende?

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvorfor investere i grundlæggende efteruddannelse?

Hvad er grundlæggende efteruddannelse, hvorfor skal jeg investere i det, og hvad giver det egentlig i arbejdsgiver og medarbejder regi?

Læs mere