3 grunde til at bruge sommeren på efteruddannelse
20 okt 2022

3 grunde til at bruge sommeren på efteruddannelse

I sommermånederne - fra begyndelsen af ​​juni til slutningen af ​​august - er der ofte forholdsvis stille på kontoret. Kolleger og kunder er smuttet på ferie, tempoet falder, og atmosfæren bliver mere afslappet. Dette kan virke dejligt afstressende, men samtidig kan det gøre det sværere at fokusere, så du rent faktisk får noget ud af din ekstra tid.


Når du har knoklet dig igennem de opgaver, du har udskudt i årets mere hektiske måneder, er udfordringen at finde noget konstruktivt at gøre med den ekstra tid, sommerferieperioden ofte medfører. Og hvorfor ikke bruge denne til at fokusere på din egen faglige udvikling? Vi giver dig her 3 gode grunde til, at du skal bruge sommeren til at udvikle dine færdigheder.

1. Mindre travlhed gør dig mere modtagelig over for ny viden

Godt vejr kan gøre dig mindre produktiv, når det kommer til opgaver, der kræver lange perioder med fuld fokus. Sådanne projekter kan derfor være sværere at gennemføre, men samtidig gør de lyse tider ofte mennesker mere positive og energiske. I sommermånederne føler mange sig netop mindre stressede, end de gør i løbet af resten af ​​året.

Sommeren kan derfor være et godt tidspunkt at bryde de gamle rutiner og afprøve nye, mere effektive arbejdsmetoder og strategier. Ved at efteruddanne dig i løbet af sommeren, kan du bruge det, du lærer, i et mere afslappet miljø, hvor du kan fokusere på at teste de færdigheder, du har lært i praksis.

2. Du har mere tid til at finde den rette uddannelse

Uddannelse handler ikke kun om værdi for pengene, men også om at få noget, der lever op til forventningerne. Det er vigtigt, at du ved, hvad du ønsker at opnå, når du er på udkig efter en passende efteruddannelse. Leder du efter et åbent holdkursus, en workshop, et seminar eller et e-learning forløb? Hvad vil du lære?

For at finde den rigtige uddannelse, er du nødt til at lave noget research og sammenligne dine forskellige forskellige muligheder. Og det tager tid - tid du måske ikke har til hverdag normalt, men som sommerens stille perioder måske giver plads til.

3. Godt vejr gør det sværere at udføre rutineopgaver

Et studie fra Harvard Business School viser, at folk har tendens til at være mere produktive, når der er dårligt vejr. Sol og sommer kan virke distraherende og medføre, at folk arbejder langsommere. Af den grund foreslår forskerne, at rutineopgaver bør gøres, når der er dårligt vejr, mens fleksibel tænkning og kreativt arbejde i det omfang, det er muligt, bør finde sted på dage med godt vejr. Sommeren er det perfekte tidspunkt for kompetenceudvikling - Held og lykke!

Senest opdateret: 20 okt 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 28-10-2022

8 fordele ved e-learning

Valget falder oftere og oftere på e-learning frem for traditionel klasseundervisning, når den kommende efter- eller videreuddannelse skal planlægges. Men hvad med dig? Har du stadig svært ved at gennemskue fordelene ved fjernundervisning frem for klasseundervisning? Så se vores 8 bud på, hvorfor du skal vælge et e-learning kursus næste gang.

Læs mere
Sidst opdateret 24-03-2022

Infografik: Hvad er dine muligheder og rettigheder?

Du har ret til at videreuddanne dig, så dine kvalifikationer bygges op! Dine muligheder afhænger af, om du allerede har uddannelse, dens længde, og din alder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Den succesfulde mentors 5 pejlemærker

Sådan bliver du mentoren, der hjælper andre til at komme i mål og lykkes. Læs den succesfulde mentors 5 pejlemærker lige her. 

Læs mere