Vis finduddannelse.dk som: Mobile

3 grunde til at bruge sommeren på efteruddannelse


Hvorfor bør du investere i kompetenceudvikling denne sommer?

Derfor skal du bruge sommeren på kompetenceudvikling!

I sommermånederne - fra begyndelsen af ​​juni til slutningen af ​​august - er der ofte forholdsvis stille på kontoret. Kolleger og kunder er smuttet på ferie, tempoet falder, og atmosfæren bliver mere afslappet. Dette kan virke dejligt afstressende, men samtidig kan det gøre det sværere at fokusere, så du rent faktisk får noget ud af din ekstra tid.

Når du har knoklet dig igennem de opgaver, du har udskudt i årets mere hektiske måneder, er udfordringen at finde noget konstruktivt at gøre med den ekstra tid, sommerferieperioden ofte medfører. Og hvorfor ikke bruge denne til at fokusere på din egen faglige udvikling?

Vi giver dig her 3 gode grunde til, at du skal bruge sommeren til at udvikle dine færdigheder:

1. Mindre travlhed gør dig mere modtagelig over for ny viden

Godt vejr kan gøre dig mindre produktiv, når det kommer til opgaver, der kræver lange perioder med fuld fokus. Sådanne projekter kan derfor være sværere at gennemføre, men samtidig gør de lyse tider ofte mennesker mere positive og energiske. I sommermånederne føler mange sig netop mindre stressede, end de gør i løbet af resten af ​​året.

Sommeren kan derfor være et godt tidspunkt at bryde de gamle rutiner og afprøve nye, mere effektive arbejdsmetoder og strategier. Ved at efteruddanne dig i løbet af sommeren, kan du bruge det, du lærer, i et mere afslappet miljø, hvor du kan fokusere på at teste de færdigheder, du har lært i praksis.

2. Du har mere tid til at finde den rette uddannelse

Uddannelse handler ikke kun om værdi for pengene, men også om at få noget, der lever op til forventningerne. Det er vigtigt, at du ved, hvad du ønsker at opnå, når du er på udkig efter en passende efteruddannelse. Leder du efter et åbent holdkursus, en workshop, et seminar eller et e-learning forløb? Hvad vil du lære?

For at finde den rigtige uddannelse, er du nødt til at lave noget research og sammenligne dine forskellige forskellige muligheder. Og det tager tid - tid du måske ikke har til hverdag normalt, men som sommerens stille perioder måske giver plads til.

3. Godt vejr gør det sværere at udføre rutineopgaver

Et studie fra Harvard Business School viser, at folk har tendens til at være mere produktive, når der er dårligt vejr. Sol og sommer kan virke distraherende og medføre, at folk arbejder langsommere. Af den grund foreslår forskerne, at rutineopgaver bør gøres, når der er dårligt vejr, mens fleksibel tænkning og kreativt arbejde i det omfang, det er muligt, bør finde sted på dage med godt vejr.

Sommeren er det perfekte tidspunkt for kompetenceudvikling - Held og lykke!

Senest opdateret: 24 jun 2015

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-12-2016

Interview om kompetenceudvikling og læring

En anerkendt teori går på, at op imod 80 % af læring sker før og efter et kursus, og ca. 20 % på selve kurset. Vi har snakket med Morten Baron, som er salgsdirektør hos 4D Konsulenterne om, hvordan både branchen og tilgangene til læring har ændret sig gennem årene.

Læs mere
Sidst opdateret 21-09-2016

7 måder at få chefen til at betale for din uddannelse

Søger du mere udfordrende opgaver og ansvar? Drømmer du om at tage et skridt op af karrierestigen? Så er det højst sandsynligt tid til efteruddannelse! Vi giver dig her vores bud på, hvordan du kan overtale din chef til at investere i efteruddannelse til dig. Læs de 7 tips her, så du er klar til at vise, hvordan din virksomhed kan drage fordel af din kompetenceudvikling.

Læs mere
Sidst opdateret 08-04-2019

Skab din karriere med den rette efteruddannelse

Med den rette efteruddannelse får du viden, der kan være med til at skabe en fremtidig karriere. Det kan nemlig være byggestenen til både højere løn og en ny stilling. 

Læs mere