Optimer din LinkedIn-profil: Sådan viser du din faglige udvikling

Lær hvordan du viser din faglige udvikling på LinkedIn og styrker din tilstedeværelse. Med få lette trin kan du skille dig ud i dit netværk og øge dine karrieremuligheder!

Optimer din LinkedIn-profil: Sådan viser du din faglige udvikling

Du har sikkert angivet din uddannelsesbaggrund på LinkedIn, men viser du din fulde faglige udvikling, siden du blev færdig med uddannelsen? Der kommer mange til kort. 

For igennem årene er der kommet større fokus på medarbejderes faglige udvikling. I dag leder arbejdsgivere efter kandidater, der konstant udvikler sig og holder deres færdigheder skarpe. Det handler om at demonstrere din evne til at tilpasse dig et stadigt skiftende arbejdsmiljø. 

Og fortvivl ikke! Du har sandsynligvis opnået en lang række faglige forbedringer allerede. Måske har du gennemført kurser via e-learning, workshops, engageret dig i effektive webinarer, været involveret i virksomhedstræning eller beskæftiget dig med frivilligt arbejde. Men hvordan viser du så disse nye færdigheder på LinkedIn? Det er faktisk ikke så svært.

I den følgende guide kan du lære, hvordan du fremhæver dine professionelle kurser og kompetencer på platformen, så du kan optimere din profil – og styrke din gennemslagskraft.


Sådan optimerer du din LinkedIn profil

For at komme i gang, skal du åbne din LinkedIn profil og klikke på ikonet "Tilføj profilsektion", hvor du kan tilføje det relevante emne.

LinkedIn profil: Tilføj profilsektion

Gennem denne artikel vil vi beskæftige os med følgende sektioner:

💡 Uddannelse

💡 Licenser & Certificeringer

💡 Kompetencer

💡 Erfaring som frivillig


💡 Uddannelse

De fleste uddanner sig løbende gennem hele deres karriere, og en uddannelse behøver ikke blot at være et diplomgivende forløb, for du kan nemlig også tilføje kortere relevante kurser eller lignende efteruddannelse under “Uddannelse”.

Sådan tilføjer du en uddannelse eller et kursus til din LinkedIn-profil

1. Når du har klikket på "Tilføj profilsektion" kan du finde “Tilføj uddannelse” som en af de første valgmuligheder under fanebjælken ”Kernen”.

2. Klik på "Tilføj uddannelse".

LinkedIn profil: Tilføj uddannelse

3. Tilføj navnet på udbyderen af kurset eller uddannelsen, samt perioden.

Udfyld “Uddannelse”, hvis du har opnået en grad, eller blot “Studieretning” for at angive uddannelsens faglige emne.

LinkedIn profil: Tilføj uddannelse eksempel

4.  Hvis du har modtaget faglige kvalifikationer, der er relevante for din profil, (f.eks. Ledelsestræning til en ledelsesprofil) kan du overveje at udfylde “Beskrivelse” med oplysninger om, hvilke specifikke faglige styrker og kompetencer, du har opnået gennem uddannelsen. Dette kan også tilføjes som "Kompetencer", men under beskrivelsen får du mulighed for at uddybe.

LinkedIn profil: Tilføj beskrivelse

5. Hvis du vil dele denne bedrift med dit netværk, så husk at slå “Giv dit netværk besked” til. Det er selvfølgelig op til dig selv, hvorvidt du vil dele dette eller ej, men det kan være en god måde at dele dine nyopnåede kompetencer. 

LinkedIn profil: Del med dit netværk

6. Klik på "Gem".

Kurset eller uddannelsen vil nu stå sammen med dine andre uddannelser eller kurser. 

💡 Licenser og certificeringer

Dette afsnit er din mulighed for at fremvise dine tillærte professionelle diplomer, for eksempel en certificering i udbudsret, eller andre kurser, hvor du har modtaget en certificering eller licens efter forløbets afslutning.

Sådan tilføjer du licenser og certificeringer til din LinkedIn-profil

1. Når du har klikket på "Tilføj profilsektion" kan du finde “Tilføj licenser og certificeringer”, som ligger under ”Anbefalet”.

LinkedIn profil: Tilføj licenser og certificeringer

2. Klik på "Tilføj licenser og certificeringer" og udfyld navnet på kurset, samt hvem der har udstedt certificeringen, og eventuelt udstedelsdato og hvornår den udløber.

LinkedIn profil: Tilføj licens eller certificering

3. Hvis du vil tilføje et websidelink med flere informationer om den certificering, du har opnået, kan du skrive en URL i “URL for attest” boksen.

LinkedIn profil: Tilføj URL for attest

4. Klik på "Gem".

Certificeringen vil nu stå i dit “Licenser og certificeringer” afsnit af din LinkedIn-profil.

💡 Kompetencer

Kompetencesektionen på din profil er et godt sted at vise den røde tråd i din faglige og akademiske udvikling. Det er her, du kan demonstrere de kompetencer, du har opnået gennem bl.a. din uddannelse og din erhvervserfaring.

 

Sådan tilføjer du "Kompetencer" til din LinkedIn-profil

1. Når du har klikket på "Tilføj profilsektion" kan du finde “Tilføj kompetencer”, som ligger nederst under ”Kernen”.

2. Klik på "Tilføj kompetencer".

3. Udfyld med en kompetence (det kunne f.eks. være alt fra JavaScript til Pædagogik), og du får bagefter mulighed for at vælge hvilken stilling eller uddannelse, hvor du har erhvervet den. 

LinkedIn profil: Tilføj kompetencer

4. Klik på "Gem".

Tip: En god måde at give dine kompetencer ekstra vægt er gennem LinkedIns kompetence anerkendelsesværktøj. Du kan nemlig anmode dine tidligere og/eller nurværende kollegaer om at anerkende dine kompetencer, hvis I er forbundne på platformen. Dermed kan man give en kompetence større legitimitet og gennemslagskraft.

💡 Erfaring som frivillig

Hvis dit frivillige arbejde fordrer kompetencer, der passer med din faglige profil, har du sikkert opnået nogle færdigheder, der også kan anvendes professionelt. Brug sektionen frivilligt arbejde på din LinkedIn profil for at fremhæve de egenskaber. Det er en god måde at skille sig ud på.

Sådan tilføjer du frivilligt arbejde til din LinkedIn profil

1. Når du har klikket på "Tilføj profilsektion" kan du finde “Tilføj erfaring som frivillig ” som ligger øverst under ”Ekstra”.

2. Klik på "Tilføj erfaring som frivillig".

3. Udfyld feltet med dine erfaringer som frivillig.

LinkedIn profil: Tilføj frivilligt arbejde

4. Tryk på "Gem".

Vil du stå endnu stærkere på LinkedIn?

Et kursus kan give dig dybdegående viden om, hvordan du skiller dig ud på LinkedIn og hvordan du mestrer det professionelle sociale netværk.

Find dit LinkedIn kursus her

Jesper Worning Slot

Jesper Worning Slot

Communications Intern (Vis mere)

Annoncer