Miljøterapi uddannelse - Sådan bliver du miljøterapeut

Vil du være med til at gøre hverdagen nemmere for den psykisk udfordrede patient? Så skal du se nærmere på miljøterapi. Vi giver dig en kort introduktion til området her.

Miljøterapi uddannelse - Sådan bliver du miljøterapeut | Læs med her

Vil du være med til at gøre hverdagen nemmere for den psykisk udfordrede patient? Så skal du se nærmere på miljøterapi. Vi giver dig heldigvis en kort introduktion her, ligesom vi også giver dig et overblik over, hvordan du kan uddanne dig til at blive en rigtig hverdagshelt.

Miljøterapi er en psykodynamisk behandlingsmodel, der sigter mod at gøre patienten i stand til at mestre dagligdagen til trods for de vanskeligheder de måtte have. Og det er netop hverdagen og dens rutiner, der udgør omdrejningspunktet i det terapeutiske arbejde.

Udviklingen er en hverdagsbaseret og kontinuerlig proces

I miljøterapien arbejdes der bevidst med at tilrettelægge et fysisk terapeutisk miljø, hvor både organisatoriske, psykologiske, sociale og kulturelle påvirkninger samt relationer fremmer psykisk udvikling. Alle terapeutiske tiltag tager således afsæt i patientens hverdag, hvilket gør, at den enkelte patients ressourcer synliggøres og givne problematikker kan adresseres, når de opstår. Samtidig tilrettelægges miljøet sådan, at disse vanskeligheder kan rummes og bearbejdes med henblik på udskrivelse og selvstændig håndtering af dagligdagen. Det betyder også, at alle tilknyttede fagligheder, såsom institutionen, psykologen, socialrådgiveren etc., udvikler og reflekterer over den terapeutiske proces i samarbejde med patienten. Der er så at sige tale om en kontinuerlig tilgang til, hvordan patienten udvikler positive og mere hensigtsmæssige reaktionsmønstre.

Sådan bliver du miljøterapeut

Har du lyst til at uddanne dig til miljøterapeut, så tilbyder Professionshøjskolen UCC to uddannelsesforløb med hver tre moduler fra den pædagogiske diplomuddannelse:

Miljøterapi rettet mod børn- og ungepsykiatri

Dette uddannelsesforløb består af følgende tre moduler:

  • Pædagogisk viden og forskning (Obgligatorisk modul på de pædagogiske dimplomuddannelser)
  • Udviklingpsykologi (Modul fra PD i Psykologi)
  • Pædagogisk-psykologisk rådgivning og intervention (Modul fra PD i Psykologi).

Miljøterapi rettet mod dag- og døgntilbud for børn og unge med diagnoser

Dette uddannelsesforløb består af følgende tre moduler:

  • Pædagogisk viden og forskning (Obligatorisk modul på de pædagogiske diplomuddannelser)
  • Gennemgribende udviklingsforstyrrende (Modul fra PD i Specialpædagogik)
  • Pædagogisk-psykologisk rådgivning og intervention (Modul fra PD i Psykologi).

Professionshøjskolen UCC

Professionshøjskolen UCC er en af Danmarks største udbydere af efter- og videreuddannelse. UCC tilbyder en lang række skræddersyede kurser og diplomuddannelser inden for ledelse, sundhedsfag og det pædagogiske fagområde.


Annoncer

Du er måske også interesseret i: