Vil du være med til at gøre hverdagen nemmere for den psykisk udfordrede patient? Så skal du se nærmere på miljøterapi.
Vi giver dig heldigvis en kort introduktion her, ligesom vi også giver dig et overblik over, hvordan du kan uddanne dig til at blive en rigtig hverdagshelt.
Miljøterapi er en psykodynamisk behandlingsmodel, der sigter mod at gøre patienten i stand til at mestre dagligdagen til trods for de vanskeligheder de måtte have. Og det er netop hverdagen og dens rutiner, der udgør omdrejningspunktet i det terapeutiske arbejde.
Udviklingen er en hverdagsbaseret og kontinuerlig proces
I miljøterapien arbejdes der bevidst med at tilrettelægge et fysisk terapeutisk miljø, hvor både organisatoriske, psykologiske, sociale og kulturelle påvirkninger samt relationer fremmer psykisk udvikling.
Alle terapeutiske tiltag tager således afsæt i patientens hverdag, hvilket gør, at den enkelte patients ressourcer synliggøres og givne problematikker kan adresseres, når de opstår.
Samtidig tilrettelægges miljøet sådan, at disse vanskeligheder kan rummes og bearbejdes med henblik på udskrivelse og selvstændig håndtering af dagligdagen. Det betyder også, at alle tilknyttede fagligheder, såsom institutionen, psykologen, socialrådgiveren etc., udvikler og reflekterer over den terapeutiske proces i samarbejde med patienten.
Der er så at sige tale om en kontinuerlig tilgang til, hvordan patienten udvikler positive og mere hensigtsmæssige reaktionsmønstre.
Sådan bliver du miljøterapeut
Har du lyst til at uddanne dig til miljøterapeut, så tilbyder Københavns Professionshøjskole et kompetencegivende uddannelsesforløb, som henvender sig til dig, der arbejder med eller ønsker at arbejde med miljøterapi.
Uddannelsesforløbet består af 3 moduler fra den pædagogiske diplomuddannelse i psykologi:
- Pædagogisk viden og forskning
- Udviklingspsykologi
- Pædagogisk-psykologisk rådgivning og intervention
Om Københavns Professionshøjskole
Hos Københavns Professionshøjskole finder du et stort udbud af videreuddannelse. Her finder du blandt andet akademiuddannelser og diplomuddannelser inden for en bred vifte af fagområder.
Herunder kan blandt andet nævnes:
- Beskæftigelse
- Dagtilbud
- Det sociale område
- Ledelse
- Sundhed