kurser for selvstændige
21 feb 2023

5 relevante kurser for selvstændige

Som selvstændig er det vigtigt at vedligeholde og udvikle dine færdigheder for at kunne trives og være konkurrencedygtig på din arbejdsplads. Der er mange kurser, der kan hjælpe dig med at opnå dine mål og udvikle dig både personligt og fagligt, og du kan læse med i artiklen for at blive klogere på hvilke kurser der er yderst relevante for selvstændige.


Lederskab og forretningsledelse

For at være en succesfuld selvstændig er det afgørende at have solide lederskabskompetencer og en god forståelse af forretningsledelse. Kurser i lederskab og forretningsledelse kan hjælpe dig med at lære om strategi, budgettering, marketing, og andre væsentlige emner for at drive en virksomhed.

Selv hvis du driver en mindre virksomhed, med få medarbejdere, er der meget gavnlig læring at hente i at blive endnu bedre til at lede dine medarbejdere. Der er mange måder at lede på, og der er helt sikkert andre måder, der kan inspirere dig til at tænke i nye teknikker i dit lederskab.

Se top-kurser i ledelse

Digital markedsføring

I dagens digitale verden er det nødvendigt for selvstændige at have en grundlæggende viden om digital markedsføring for at kunne følge med i den teknologiske udvikling. Kurser i digital markedsføring kan hjælpe dig med at lære om sociale medier, SEO, e-mail-marketing og andre teknikker til at fremme din virksomhed online. En online tilstedeværelse er helt essentiel i dag, og hvis du evt. kommer fra en helt anden branche, kan en tilstedeværelse på Instagram, TikTok eller Facebook virke helt uoverskuelig. Sandheden er dog at der ligger et stort markedsføringspotentiale på de platforme, som virkelig kan booste dit salg! Så det er bare med at komme i gang, med at forstå hvordan din virksomhed kan gøre sig bedst på de sociale medier.

Se populære kurser

Økonomi og regnskab

Som selvstændig er det vigtigt at have en grundlæggende forståelse af økonomi og regnskab. Kurser i økonomi og regnskab kan hjælpe dig med at lære om bogføring, skatte- og regnskabslovgivning, budgettering, og andre væsentlige emner for at drive en virksomhed.

For nogen kan budgettering være barnebad og for andre det største og mest uoverskuelige bjerg. Hvis din drøm var at være selvstændig, er det nok de færreste der kan komme helt op at køre over alt det administrative, der følger med at drive sin egen virksomhed. Heldigvis handler det bare om at knække koden, og få forklaret de mange regler og regulativer, så du forstår det!

Top-kurser i økonomi

Kundeservice og salg

For at tiltrække og fastholde kunder er det vigtigt at have stærke kompetencer i kundeservice og salg. Kurser i kundeservice og salg kan hjælpe dig med at lære om teknikker til at opbygge et stærkt forhold til kunderne, skabe tillid og opnå salg.

For langt de fleste selvstændige er salget den vigtigste del af at virksomheden kan løbe rundt. Det giver altså god mening at udvikle sine kompetencer og blive klogere på hvordan du henvender dig til kunderne enten fysisk og online. Dét at yde en god kundeservice er essentielt, og et kursus vil kunne gøre dig helt skarp på, hvordan du håndterer den del af værdikæden til UG.

Se populære kurser

Kommunikation og præsentation

For at opnå succes som selvstændig er det vigtigt at have stærke kommunikations- og præsentationsfærdigheder. Kurser i kommunikation og præsentation kan hjælpe dig med at lære om effektiv kommunikation, kropssprog, præsentationsteknikker og andre væsentlige emner for at fremme din virksomhed.

Uanset om du skal i Løvens Hule, skal kommunikere med forretningspartnere eller skal pitche dine produkter til mulige forhandlere, så er dine præsentationsevner yderst relevante. Din fremtoning og talegaver som selvstændig, både overfor kunder og medarbejdere er drivkraften bag hele din forretning, og det er et område, som man kan træne og forfine hele livet.

Top-kurser i præsentation

Disse er kun nogle få eksempler på relevante kurser, og som selvstændig har man brug for at vide noget om mange forskellige ting. Måske du har mere brug for at dykke ned i personlig udvikling eller vil blive endnu større ekspert på lige præcis det felt, du beskæftiger dig med. Mulighederne er mange, og der er masser af viden at hente derude!

Senest opdateret: 21 feb 2023
Emilia Rooed Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-03-2019

Top 5 mest efterspurgte uddannelser i 2019

Hemmeligheden er ude! Her er listen med de mest populære uddannelseskategorier som danske virksomheder har efterspurgt gennem 2018, og dermed de mest efterspurgte uddannelser i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 23-07-2020

3 gode råd til en succesfuld kickstarter kampagne

Er du kreativ iværksætter, men mangler likvinder til at kunne sætte din idé fri? Så er crowdfunding på Kickstarter måske en finansieringsmetode, du skal tjekke ud. Læs med her, hvor vi giver dig tre gode råd til en succesfuld kickstarter kampagne. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-06-2019

3 måder at opgradere din marketinginitiativer på

Har du en marketingstrategi, der tiltrækker ens vis mængde besøgende til dit site hver måned? Læs her, hvordan du bedst får loyale kunder ud af din marketingindsatser. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

HairLust - En bæredygtig virksomhed

Overvejer du at starte en virksomhed under dit studie? Lad dig inspirere af HairLust og folkene bag, der valgte at starte virksomhed midt i studierne. 

Læs mere