Forandringsledelse og implementering

Længde
1 semester
Pris
12.300 DKK ekskl. moms
Næste startdato
Forår 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
1 semester
Pris
12.300 DKK ekskl. moms
Næste startdato
Forår 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Få mere information om kurset

Startdato

1 tilgængelig startdato

Forår 2024

 • Holdundervisning
 • København

Kursusbeskrivelse

forandringsledelse

Kursus i forandringsledelse og implementering

Forandring er en del af hverdagen i organisationer. De fleste organisationer står overfor store forandringer som følge af ny IT. Det, at kunne forstå og håndtere forandringer i forbindelse med implementering af organisatoriske it-løsninger er afgørende for at organisationer klarer sig godt.

Kurset adresserer udfordringer, tilgange og løsninger i forhold til at forstå og håndtere forandringsledelse i tider med digitalisering og digital transformation. Denne viden er afgørende for alle ledere, der er involveret i it-ledelse for at kunne indgå strategisk i udvikling og udvælgelse af it-løsninger. Samt med henblik på at sikre løsninger, der er implementerbare i forhold til den organisatoriske situation herunder de menneskelige ressourcer.

Kurset giver en generel forståelse for organisatorisk forandringsledelse og zoomer ind på indsigt og eksempler om implementering af it-baserede forandringsprojekter.

Emner, der tages op er:

 • forandringsmodeller
 • ledelsesformer
 • medarbejderinddragelse
 • forandringsparathed
 • forandringsagenter
 • bæredygtige forandringsprocesser
 • varig implementering

Efter kurset vil den studerende være i stand til at:

 • Beskrive, analysere og diskutere forskellige typer af forandringstilgange
 • Kende til og vurdere relevansen af forskellige metoder til at gennemføre forandringer i organisationer
 • Analysere de forskellige organisatoriske udfordringer i en konkret kontekst med fokus på forskellige aktørers forståelse og behov i forbindelse med forandring
 • Udarbejde og diskutere konkrete implementeringsforslag for forandringsprojekter
 • Beskrive, analysere og diskutere behovet for ledelse i en konkret forandringsproces.

Undervisning
Deltagerne præsenteres for forskellige typer af forandringer, samt cases herpå, samt en bred vifte af teoretiske og metodiske tilgange til at forstå og håndtere forandring.

Kurset gennemføres med en blanding af teoretiske oplæg, inspirationsoplæg, øvelser, diskussioner og gruppearbejde. I gruppearbejdet arbejdes der med anvendelse af dele af den gennemgåede teori, øvelser der lægger direkte op til det der kræves i den individuelle eksamensopgave.

Detaljer
Kurset foregår på dansk og udbydes som valgfag på Master i it-ledelse. Kurset er på 7,5 ECTS og er med forplejning.

Målgruppe

Kurset er for dig, der arbejder med eller gerne vil arbejde med og forstå forandringsprocesser i organisationer. Du kan være it-leder, afdelingsleder, it-projektleder, it-chef, rådgiver eller lignende. Som deltager forventes det, at du har en grundlæggende organisationsteoretisk forståelse (F.eks. It-ledelse og it-organisationens rolle). Du forventes at have adgang til praksis.

Eksamen og diplom

Individuel skriftlig aflevering på op til 15 normalsider. Opgaven er typisk en teoretisk analysere af en planlagt eller gennemført implementeringsproces i en virksomhed, som deltageren har adgang til, men kan også være en mere teoretisk analyse af en særlig udfordringer i organisatorisk implementering. Opgavens fokus er således at træne deltagerne i at anvende teori om forandringsledelse og implementering til at skabe forståelse for de problemstillinger, der opleves herunder om og hvorledes problemstillingen kan løses. Det forventes at deltagerne anvender kursets teori, hvor det giver mening, samt at der suppleres med en ekstra artikel, der rammer problemstillingen.

Pris

Der er deltagerbetaling på alle enkeltfagskurser. Deltagerbetalingen skal være betalt, før du kan starte på kurset og deltage i undervisning og eksamen.

Prisen for dette kursus er 12.300 kr. 

Betalingen dækker undervisning på det kursus, du er optaget på, samt to eksamensforsøg – en obligatorisk eksamen og eventuel reeksamen. 

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Forandringsledelse og implementering
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
IT Universitetet i København
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S

IT Universitetet i København tilbyder deltidsstudier til alle, der vil opgradere deres kompetencer indenfor it-området. Du kan vælge en Master i it med en skræddersyet specialisering, eller valgfrit sammensætte en diplomuddannelse blandt de udbudte kurser. Du kan også tage et...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret