Adfærdsdesign og nudging

Længde
6 dage
Pris
9.895 DKK Momsfri
Næste startdato
25 september, 2024 (+3 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Kurset afholdes på
Dansk
Længde
6 dage
Pris
9.895 DKK Momsfri
Næste startdato
25 september, 2024 (+3 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Kurset afholdes på
Dansk
Få mere information om kurset

Startdato

Vælg mellem 3 startdatoer

25 september, 2024

 • Holdundervisning
 • Kolding
 • Dansk

4 marts, 2025

 • Holdundervisning
 • Kolding
 • Dansk

23 september, 2025

 • Holdundervisning
 • Kolding
 • Dansk

Kursusbeskrivelse

nudging_jens.jpgNudging kan få mennesker til at vælge sunde og bæredygtige løsninger eller øge trivsel blandt dine medarbejdere. Du kan også bruge adfærdsdesign til at optimere brugervenligheden på din webside.

Nudging har vist sig at være effektivt, derfor tager flere organisationer nudging i brug, når de skal ændre adfærd. Nudging bliver i dag anvendt til trivsel på arbejdspladsen, bæredygtighedstiltag, sundere livsstil og digital kommunikation på både web og sociale medier.

Du kan bruge nudging til at hjælpe mennesker til at vælge løsninger, der er sunde og bæredygtige. Du kan også bruge nudging til at øge trivsel på din arbejdsplads. Adfærdsdesign kan handle om at gøre tingene nemmere og mere intuitivt. Det kan f.eks. være, at du skal optimere brugervenligheden på din webside, eller øge interaktionen på sociale medier.

Nudging og adfærdsdesign handler om at bruge psykologernes viden om, hvordan mennesker træffer beslutninger. Denne viden kan bruges til at designe kommunikation og oplevelser, så der opnås en ønskelig adfærd.

Når vi mennesker skal træffe hurtige beslutninger, sparer vi ofte på hjernekraften ved at bruge nogle tommelfingerregler. Det kan betyde, at vi opfører os irrationelt, og den irrationalitet kan du lære at forudsige og bruge konstruktivt. Du kan altså bruge adfærdsdesign og nudging i din virksomhed - både over for dine kolleger og dine kunder.

Kurset Adfærdsdesign og nudging er baseret på teori fra forskere som Daniel Kahneman, Richard Thaler og Dan Ariely. På kurset får du omsat den akademiske teori til konkret praktisk metode, så du hurtigt kan komme i gang med adfærdsdesign. Der tages udgangspunkt i cases fra det virkelige liv, hvor du får inspiration til at arbejde med adfærdsdesign i din virksomhed.

Undervisningsformen er en afveksling mellem oplæg, diskussion og øvelser. Du får træning i processer, metode og praktiske overvejelser forbundet med nudging og adfærdsdesign. På den måde får du mulighed for at skabe en kobling mellem de teoretiske værktøjer og virkeligheden i din virksomhed.

På denne uddannelse fokuseres der primært på adfærdsdesign i praksis, du får konkrete teknikker, værktøjer og metoder, du kan bruge i hverdagen.

Du lærer blandt andet om:

 • Adfærdsøkonomi, nudging og adfærdsdesign
 • Fejlslutninger og irrationelle beslutninger, som vi mennesker typisk tager
 • En metode til design af adfærdsdesign i praksis
 • De grundlæggende principper for adfærdsdesign
 • Kreative løsninger designet til det irrationelle menneske
 • Test og mål på resultater af dit adfærdsdesign

Hvad enten du er leder, HR-medarbejder eller web-designer, så vil du på denne uddannelse få konkrete tips og tricks, du kan bruge i hverdagen.

Du lærer f.eks., at adfærdsdesign og nudging kan skabe trivsel på arbejdspladsen. Vi mennesker er nemlig ikke altid så rationelle, når vi træffer beslutninger. Det kan du bruge i trivselsarbejdet, hvis du forstår at tale til de skjulte psykologiske mekanismer hos dine kolleger.

Du lærer både at nudge dig selv og dine kolleger til at få sundere vaner, mere arbejdsglæde og trivsel. Og du lærer både om tekster til websiden eller design af din butik, der kan øge salget. Du lærer desuden om menneskers måde at bearbejde information på, og hvordan du kan optimere kommunikationen.

Dit og virksomhedens udbytte

Dit og virksomhedens udbytte

Med dette kursus i adfærdsdesign og nudging får du og din virksomhed en enkel og praktisk metode til at arbejde med adfærdsdesign.

Du lærer at definere den ønskede adfærd og at analysere barriererne for at efterleve adfærden. Derudover lærer du, hvordan du gør den ønskede adfærd attraktiv, og hvordan du til sidst kan teste, om dit adfærdsdesign virker i praksis.

Video

Eksamen og diplom

Målgruppe

Adfærdsdesign og nudging er for alle, der arbejder med mennesker. De tidligere deltagere har arbejdet indenfor HR, militæret, marketing, salg, web-design, bæredygtighed og sundhed.

De psykologiske grundprincipper og værktøjer til nudging er de samme, uanset i hvilken rolle du skal arbejde med adfærdsdesign.

Du kan f.eks. sidde i HR-afdelingen med ansvar for trivsel og sundhed på din arbejdsplads, men du kan også sidde i en marketingafdeling eller stå i spidsen for salget.

Uddannelsen er grundlæggende, og der stilles ikke krav til en forudgående uddannelse.

Pris

Der er undervisning følgende dage kl. 9.00 - 15.00:

Modul 1: 25. - 26. september 2024
Modul 2: 23. - 24. oktober 2024
Modul 3: 20. - 21. november 2024

Der er undervisning følgende dage kl. 9.00 - 15.00:

Modul 1: 4. - 5. marts 2025
Modul 2: 8. - 9. april 2025
Modul 3: 6. - 7. maj 2025

Der er undervisning følgende dage kl. 9.00 - 15.00:

Modul 1: 23. - 24. september 2025
Modul 2: 21. - 22. oktober 2025
Modul 3: 18. - 19. november 2025

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Adfærdsdesign og nudging
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
IBC Kurser og Konsulenthus
Birkemosevej 1
6000 Kolding

IBC Kurser og Konsulenthus

IBC Kurser er en af landets største udbydere af kurser og uddannelser. Gennem mange års erfaring med undervisning og organisationsudvikling, har IBC Kurser skabt et bredt udbud af kurser og uddannelser, der understøtter og matcher ethvert behov for virksomheder og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret