Diagnoseland

Basen Kompetencecenter, i København
Længde
6 timer
Pris
2.395 DKK ekskl. moms
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Længde
6 timer
Pris
2.395 DKK ekskl. moms
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Få mere information om kurset

Kursusbeskrivelse

Diagnoseland

Dette kursus henvender sig til dig, der arbejder med børn og unge med psykiatriske diagnoser, enten i almenområdet, hvor der arbejdes med inklusion, eller i mere specialiserede tilbud eller med sagsbehandling i andet regi. Du vil med dette kursus få en grundlæggende forståelse af, hvad en psykiatrisk diagnose er, samt en udvidet forståelse af autisme, ADHD, angst og OCD, og deres særlige kendetegn og fremtrædelsesformer.

Som professionel er man ofte i en kompleks position, hvor man skal varetage en konkret opgave med et barn eller en børnegruppe med beskrevne diagnoser (undervisning, sagsforvaltning, behandling). Man skal ligeledes samarbejde tæt med børnenes forældre. Begge dele kræver en grundlæggende forståelse af det diagnostiske billede, der gør sig gældende for det enkelte barn, samtidig med at man har fokus på de individuelle særegenheder og eventuelt gruppedynamikker.

Kurset varer 6 timer, og undervejs vil der være kaffe, te, snacks, frokost og en let forplejning. Eventuelle materialer udleveres på kurset.

Indhold og udbytte

  • En introduktion til diagnosesystemet ICD-10. 
  • En forklaring af komorbiditet og udfordringer herved.
  • Forståelse af forskellen på en udviklingsforstyrrelse og en psykisk lidelse.
  • Grundlæggende viden om de fire diagnoser – autisme, ADHD, angst og OCD’s fremtrædelsesformer og symptombilleder.
  • Grundlæggende viden om, hvordan psykiske lidelser påvirker barnets eksekutive funktioner, og hvilken belastning det medfører.
  • Konkrete værktøjer, der kan anvendes til arbejdet med at tilbyde barnet/den unge alternative handlemuligheder og mestringsstragtegier, så der kan kompenseres for de psykiske udfordringer og udviklingsforstyrrelser hos barnet/den unge, så de fx kan være i en skoleramme eller et andet ungefællesskab på trods af deres vanskeligheder.

Målgruppe

Alle der arbejder med børn og unge med psykiatriske diagnoser. F.eks. lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere og kontaktpersoner.

Pris

Prisen for dette kursus er 2395 kr.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Diagnoseland
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Basen Kompetencecenter
Strandboulevarden 122
2100

Specialister i børn & unge med særlige behov

Arbejder du med børn og unge med særlige behov, og har du brug for at få opkvalificeret din viden om psykisk sårbarhed og hvilke metoder der kan bringe barnet eller den unge videre? Så er Basen Kompetencecenter det rigtige valg....

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret