Kursus
Ingen anmeldelser

Embedsmandsuddannelsen

Altinget, i København
Længde
4 dage
Pris
19.995 DKK ekskl. moms
Længde
4 dage
Pris
19.995 DKK ekskl. moms
Få mere information om kurset

Fremragende Kundekontakt


Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Hvorfor vælge Altinget?

Kompetencegivende forløb

Praksisnær undervisning

Anerkendte og erfarne undervisere

Kursusbeskrivelse

Altingets Embedsmandsuddannelse – krydsfeltet mellem administration og politik

At være embedsmand må og skal ikke betyde, at man er nødsaget til at gå på arbejde med ondt i maven over at skulle håndtere vanskelige og konfliktfyldte sager i relation til det politiske system.

De seneste år har den traditionelle, partipolitisk neutrale embedsmand været under pres. Embedsmandsrollen har været genstand for en omfattende debat, hvor en række kritiske politiske sager løbende har trukket overskrifter i medierne. Det er ofte vaskelige og konfliktfyldte vilkår du arbejder under, når kerneopgaven er at servicere politikere.

Hvordan skal man som embedsmand navigere i krydsfeltet mellem krav om faglighed og neutralitet vs efterspørgsel efter politisk tæft og krav om tydelig kommunikation?

Der stilles stadig større krav til embedsmandsrollen i forbindelse med den politiske betjening, men embedsmands-håndværket er noget man forventes at lære, når man er blevet ansat –  Og alt for ofte bliver det ’learning-by-doing’, sidemandsoplæring etc.

Derfor lancerer Altinget en embedsmandsuddanelse, hvor du kan forvente en fokuseret og systematisk indføring i embedsmandshåndværket. 

Dit udbytte

  • indsigt i såvel de formelle som særligt de uformelle krav og normer til hvad det vil sige at være en god embedsmand
  • en praktisk og teoretisk forståelse for det politiske blik på sagsbehandlere og embedsmænd i politisk ledede organisationer
  • redskaberne til at blive helt skarp på, hvordan du tackler typiske dilemmaer mellem fx forventninger til politisk tæft og lydhørhed vs. kravet om faglighed, objektivitet og neutralitet

Kursusleder og fast underviser

Forløbets faste underviser er Cand.scient.pol. Jacob Vase, stifter og direktør for konsulentvirksomheden Vase Consulting.

Jacob Vase

Jacob er tidligere embedsmand, og har arbejdet med politikerservicering på såvel EU som statsligt og kommunalt niveau. Han er tidligere kontor- og afdelingschef fra hhv. KL og Danmarks Forvaltningshøjskole og har 27 års erfaring som ekstern lektor på hhv. Institut for Statskundskab, KU samt CBS, hvor han p.t. er fast underviser og vejleder på diverse masteruddannelser. Endvidere har han de sidste 18 år som ledelseskonsulent arbejdet i en lang række såvel offentlige som private organisationer, hvor han særligt har haft fokus på de meget forskellige virkelighedsopfattelser og fagligheder som gør sig gældende i hierarkiske og politisk ledede systemer.

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til dig, der arbejder med politiske betjening på statsligt, kommunalt eller regionalt niveau. Det kan være at du er udviklingskonsulent, økonomikonsulent, jurist eller projektleder i kommunen. Fuldmægtig eller leder i ministerie eller styrelse. Det afgørende er ikke din titel, men din interesse i at blive bedre til at tackle de dilemmaer der opstår, når du navigerer i krydsfeltet mellem administration, høj faglighed og politiske interesser.

Pris

Prisen er 16.500 ex moms for tre hele kursusdage inklusiv undervisningsmateriale og fuld forplejning på en central placering i København.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Embedsmandsuddannelsen
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser
Altinget
Ny Kongensgade 10
1472 København K

Altinget

Altinget og Mandag Morgen tilbyder uddannelser til fagfolk og beslutningstagere, der giver ny faglig viden og skarp politisk indsigt til dig og din organisation. Sammen med professionelle aktører inden for netop dit fagområde får du inspiration, viden og redskaber fra...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret