Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Få en certificering og bliv teleskoplæsser

Teleskoplæssere er en uundværlig del af mange industrier, herunder bygge- og anlægssektoren, landbrug og lagerstyring, for blot at nævne nogle få. Disse maskiner gør det blandt andet muligt at løfte og transportere tunge materialer og genstande på en effektiv måde. Med med stor kraft kommer også et stort ansvar. Det er derfor nødvendigt, at du har den rette træning og certificering, så du er sikker på at betjene en teleskoplæsser sikkert og effektivt. 

Et teleskoplæsser kursus: Din vej til sikkerhed og effektivitet

Ovenstående er også årsagen til, at et teleskoplæsser kursus er vigtigt. Det er nødvendigt at du tager et teleskoplæsser certifikat, så du er sikker på, at du er bekendt med gældende kvalifikationskrav. For at du kan betjene en teleskoplæsser er der nemlig krav om certifikat. Som Arbejdstilsynet selv skriver:

"Arbejdsgiveren skal sikre, at det kun er personer, der har gennemgået og bestået teleskoplæsseruddannelsen på en godkendt uddannelsesinstitution, der fører teleskoplæssere, som bruges til løft af byrder på gafler, til løft af personer i mandskabskurv eller til løft af containere i terminalområder."

Du kan læse mere om, hvordan du opnår et teleskoplæsser certifikat i artiklen her

teleskoplæsser

Det lærer du på et teleskoplæsser kursus

På teleskoplæsser kurset lærer du at arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt med teleskoplæssere og andre multifunktionsmaskiner i overensstemmelse med gældende regler. Du vil således få kendskab til sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold i forbindelse med arbejdet med teleskoplæssere, når de anvendes til løft af ting på gafler, kranarbejde eller personløft. 

Udover dette lærer du at arbejde helt konkret med teleskoplæssere. Du lærer at anvende korrekt køreteknik, stuve og stable gods korrekt, vælge egnet løft-tilbehør, ligesom du også lærer at betjene teleskoplæsseren, når det gælder personløft.

Et teleskoplæsser kursus afsluttes med en teoretisk og praktisk prøve, og når/hvis du består, modtager du dit teleskoplæsser certifikat.

Hvem kan tage et teleskoplæsser kursus?

For at tage et kursus og opnå et teleskoplæsser certifikat er der nogle krav til alder og helbred. Man skal nemlig være fyldt 18 år for at opnå certifikat til teleskoplæssere. Derudover skal man kunne dokumentere, at man er helbredsmæssigt egnet til at føre et teknisk hjælpemiddel. Det betyder rent praktisk, at du enten skal kunne vise kørekort eller medbringe en gyldig lægeattest.

Tag dit teleskoplæsser certifikat med AMU

Et teleskoplæsser kursus er en arbejdsmarkedsuddannelse, der åbner døren til en verden af muligheder inden for forskellige brancher og erhverv. AMU kan nemlig være en direkte vej til udvikling af kompetencer. Det skyldes i høj grad opbygningen af AMU, der er tilrettelagt som en kombination af teori og praksis. Dette udstyrer dig med anerkendte kompetencer, som du kan træde ud og bruge allerede efter første kursusdag.

Og et teleskoplæsser kursus er ingen undtagelse. Efter gennemført uddannelse og bestået certifikatprøve kan du nemlig føre teleskoplæssere. Og hertil er det værd at nævne, at et teleskoplæsser kursus kun tager fem dage.

Læs meget mere om AMU-kurserne her

FAQ

  • Et Teleskoplæsser certifikat henvender sig til ufaglærte og faglærte, der i deres arbejde skal føre teleskoplæssere eller lignende multifunktionsmaskiner. Hvis dit arbejde består i at føre disse maskiner, er det et krav, at du har et gyldigt teleskoplæsser certifikat. Teleskoplæsseruddannelse skal gennemføres på en erhvervsskole eller et AMU-center, der er godkendt af Undervisningsministeriet.

  • Prisen for dit teleskoplæsser certifikat afhænger af forskellige faktorer. For eksempel spiller det ind, hvor du vælger at tage din teleskoplæsseruddannelse. Derudover afhænger prisen også af om du er i AMU-målgruppen eller ej. Hvis du er i AMU-målgruppen, vil prisen for det teleskoplæsser certifikat typisk være fra omkring 600 kr., og udenfor AMU-målgruppen vil prisen typisk være fra 4.500 kr.

  • Før du må køre teleskoplæsser, skal du have et teleskoplæsser certifikat. For at kunne opnå denne certificering er der nogle forskellige krav. Man skal nemlig være fyldt 18 år for at opnå certifikat til teleskoplæssere. For at få et teleskoplæsser certifikat skal du desuden kunne dokumentere, at du helbredsmæssigt er egnet til at føre et teknisk hjælpemiddel.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen