Positivlisten - hvad er det?

Find dit kursus på positivlisten her

Positivlisten - landsdækkende såvel som regional - er til dig der er jobsøgende, og som ønsker et overblik over, hvilke kurser eller uddannelser du kan tage, for at komme skridtet nærmere et nyt job.
Viser 1-9 af 9
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-9 af 9

Hvad er positivlisten?

Positivlisten er den officielle liste over godkendte jobkvalificerende kurser eller uddannelser til seks ugers jobrettet uddannelse. Positivlisten er til dig der er jobsøgende, og som ønsker et overblik over, hvilke kurser eller uddannelser du kan tage, for at komme skridtet nærmere et nyt job.

På denne liste vil du finde kurser, der er en del af ‘seks ugers jobrettet uddannelse’. Seks ugers jobrettet uddannelse er en ret for dagpengemodtagere og fleksjobvisiterede med færrest faglige kompetencer.

Denne liste giver dig et overblik over godkendte kurser, der på bedst mulige vis kan minimere din tid som ledig, og sørge for at du kommer ud på arbejdsmarkedet. De kurser og uddannelser du finder på listen har forskellig varighed, og er egnet til forskellige erhverv. 

Du vil oftest opleve, at positivlisten er delt op i den nationale positivliste og de regionale positivlister. 

Hvad er forskellen på den nationale og regionale positivliste?

Du ved det måske ikke, men positivlisten er ikke bare positivlisten - der findes faktisk to positivlister. Der er den nationale/landsdækkende positivliste, og så er der den regionale positivliste.

Forskellen på de to positivlister er, hvilken liste der er relevant for hvem.

Er du for eksempel ufaglært, faglært eller har en kort(ere) videregående uddannelse? Så skal du finde dit kursus på den nationale/landsdækkende positivliste. Passer du derimod ikke ind i nævnte kategori, da du for eksempel har en lang videregående uddannelse, skal du med stor sandsynlighed finde dit kursus på den regionale positivliste. Her er det nemlig ikke din ret at få 6 ugers jobrettet uddannelse, men et eventuelt kursus vil derimod blive bevilget af dit jobcenter.

Læs meget mere om forskellen på den nationale og regionale positivliste:

Forskellen på jobplankurser og 6 ugers jobrettet kursus

Forskellen på nationale og regionale positivlister

Hvem er på positivlisten?

På både den nationale og den regionale positivliste finder du udelukkende godkendte kurser og uddannelser, der øger dine kompetencer og styrker dine muligheder for at komme i job hurtigere.  

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du skal vælge dit kommende kursus, er det en god ide at du først og fremmest finder et kursus inden for noget, der rent faktisk interesserer dig og som du kan se dig selv beskæftige dig med. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at du undersøger om kurset er på enten den nationale eller regionale positivliste. 

Det er naturligvis også vigtigt, at du finder ud af om der er nogle krav for at kunne tage kurset og hvad udbyttet af kurset helt konkret er.

Du kan blive meget klogere på positivlisten og hvad du skal være opmærksom på lige her:

Positivlisten - den ultimative guide

Hvordan kommer jeg i gang?

Står du nu i den situation, at du har fundet et kursus på den nationale- eller regionale positivliste, som du synes lyder interessant? Fedt! Så afhænger næste step af, om det netop er et kursus fra den ene eller den anden liste, og altså om der er tale om seks ugers jobrettet kursus eller om der er tale om et jobplan kursus. 

Processen for de to former for kurser kan du også læse mere om lige her.

Positivlisten - den ultimative guide

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen