Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Leisure Management

Bliv uddannet hotel- eller eventmanager

Med en uddannelse i Leisure Management får du en adgang til en karriere inden for event, turisme, kultur og hotel- og restaurationsbranchen. Du får en erhvervsøkonomisk og praksisorienteret uddannelse, der skaber muligheder for et bredt felt af arbejdspladser både i det private erhvervsliv, den offentlige sektor og blandt frivillige organisationer.

Leisure Management-uddannelsen er dit springbræt til et utal af karriereveje. 

Uddannelsens indhold

Leisure Management er en professionsbachelor. Det betyder, at uddannelsen tager 3,5 år, og at der er indlagt et fast praktikforløb undervejs. Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt. 

Din uddannelse vil være opdelt i tre fagområder, som du vil blive undervist i: 

  • Økonomi og markedsføring
  • Organisation og ledelse
  • Leisure Management som branche

Du kan læse mere specifikt om de enkelte fagområder og undervisningens opbygning på din uddannelsesudbyders hjemmeside. Her kan du også læse om eksamensformen i de forskellige fag. 

Leisure Management er en branche med et internationalt udsyn, og du vil derfor blive introduceret til den nyeste viden i forhold til internationale trends, kulturelle forhold, national og international lovgivning m.m. 

På grund af det internationale fokus og udsyn på uddannelsen, er der også flere, der vælger at tage deres praktikforløb i udlandet. Praktikdelen introduceres du først til, når du er kommet igang med uddannelse, og det er derfor ikke noget, som du behøver at tage stilling til på forhånd. 

Undervisningen på uddannelsen

Undervisningen på Leisure Management-uddannelsen er mere praksisorienteret end andre videregående uddannelser. Det betyder, at der vil være fokus på tværfaglig undervisning, projektarbejde og holdundervisning fremfor store forelæsninger. 

Der er samtidig et tæt samarbejde til erhvervslivet, frivillige foreninger og offentlige organisationer, og det betyder, at din undervisning vil bestå af konkret case-arbejde, virksomhedsbesøg og studieture m.m. 

Adgangskrav til uddannelsen

For at kunne blive optaget på professionsbacheloren i Leisure Management kræves én af følgende uddannelser: 

  • Gymnasiel uddannelse - det kan enten være STX, HF, HTX, HHX eller EUX
  • Udenlandsk eller international uddannelse svarende til en gymnasiel eksamen
  • Erhvervsuddannelse som eventkoordinator

Specifikke adgangskrav på uddannelsen: 

Udover ovenstående adgangsgivende uddannelser er det påkrævet, at du har bestået eksamen i følgende fag: 

  • Engelsk B
  • Matematik B

Hvis du ikke har adgangsgivende fag eller niveauer, kan du vælge at tage det som suppleringsfag. Det er forskelligt, hvor længe kurserne tager, men det kan typisk gøres over en kortere periode i sommerferien eller i foråret og efteråret. 

Med en gymnasiel eksamen kan du både søge om optag på uddannelsen gennem kvote 1 og kvote 2. Har du en erhvervsuddannelse, kan du kun søge gennem kvote 2. 

Du kan læse mere om kvote 2 og optagelsesprocessen på uddannelsesudbyderens hjemmeside. 

Karrieremuligheder med en uddannelse i Leisure Management

Med en uddannelse i Leisure Management får du en adgang til bredt felt af karrieremuligheder. 

Du vil fx kunne få arbejde som hotel- og event manager, restauratør eller festivalkoordinator, og du vil være i stand til at løse opgaver inden for projektledelse, administration, markedsføring, personaleledelse, driftsledelse og forretningsudvikling. 

Økonomi på uddannelsen

Hvis du er over 18 år, kan du modtage SU under din uddannelse. Der er forskellige satser afhængig af, om du er hjemmeboende eller udeboende, mens du læser. Du kan finde mere information om SU-reglerne her. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen