Find den rette læsevejleder uddannelse for dig

Vi læser for at vide, at vi ikke er alene.

Overvejer du at tage en læsevejleder uddannelse? Kunne du godt tænke dig at styrke dine kompetencer indenfor undervisning af læsning og skrivning? Så er læsevejleder uddannelsen lige noget for dig. 
Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Tag en læsevejleder uddannelse 

Hvis du overvejer at tage en læsevejleder uddannelse som en overbygning til din grundlæggende erhvervsuddannelse eller gymnasialeuddannelser, så læs med her! vi har nemlig samlet et udvalg af læsevejleder uddannelser og kurser, som kan styrke dine kompetencer som læsevejleder. Det er vigtigt, at man som læsevejleder har de rette kompetencer til at kunne styrke sine elevers læse- og skrivefærdigheder, for at de kunne udvikle sig i løbet af skolegangen. Med en læsevejleder uddannelse kan du blive inspirator, vejleder eller koordinator på forskellige skoler landet over.

Du lærer blandt andet af vejlede, udvikle og teste elevernes læse- og skrivefærdigheder, samt planlægge og udvikle læseplaner for skolen. 

Læsevejleder uddannelse

Adgangskrav

Uddannelsen henvender sig til dig der allerede har 2 års relevant erhvervserfaring. Derudover kræver læsevejleder uddannelsen at du har gennemført én af følgende uddannelser på forhånd:

  • Uddannelse på niveau med en mellemlang videregående uddannelse (fx lærer eller pædagog)
  • Professionsbachelor
  • Anden relevant uddannelse på niveau med en kort videregående uddannelse
  • En videregående voksenuddannelse 

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig primært til folkeskolelærere, som ønsker at supplere deres grunduddannelse med en læsevejleder uddannelse. Læsevejleder uddannelsen er for dig der interesserer sig for det skrevne og talte sprog og som finder en dyd i at videre formidle din viden. Det kræver at man har tålmodighed til at lære fra sig, og at kunne læse sine elevers behov samt tilpasse undervisningen deres niveau. Pædagogiske egenskaber er yderst nødvendigt for at kunne blive en god læsevejleder. 

Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at man har en drivkraft for at gøre sine elever bedre og dygtigere, og tør sætte ambitionsniveauet op, så de kan udvikle sig og udnytte det potentiale de måske har. 

Hvad er dit udbytte af læsevejleder uddannelsen?

Ved at tage læsevejleder uddannelsen får du kompetencer til at teste og vejlede elever, der har svært ved at skrive og læse. Du vil også få værktøjer til at støtte faglærere i deres arbejde med at forbedre elevernes læse- og skrivefærdigheder. Undervisningen vil også tage udgangspunkt i, hvordan du som læsevejleder kan planlægge og udvikle skolens læseundervisning, for at optimere den og få det største udbytte blandt eleverne. Derudover får du kompetencer til at vejlede ledelsen, kontaktlærer og uddannelsesvejledere i at anvende ressourcer og udvikle tiltag til at forbedre læsning og skrivning blandt eleverne. 

Moduler på læsevejleder uddannelsen

Modulernes indhold afhænger selvfølgelig af udbyderen, men nogle af fællestrækkene ved læsevejleder uddannelsen er blandt andet at man bliver undervist i læsevejlederens rolle og funktion. Derudover vil der blive gennemgået teorier om læsning og skrivning, samt afdækning af vanskeligheder ved det skriftlige sprog. 

Hvert modul afsluttes med en eksamen samt afsluttes hele uddannelsen med et afgangsprojekt. 

Undervisningen på læsevejleder uddannelsen

Undervisningen varierer meget, men består af en blanding af selvstændige studier, projektarbejde, øvelser, observation og undersøgelse. Du vil blive undervist via forelæsninger, oplæg og casearbejde, samt vil det kræves at du indgår i studie- og/eller læsegrupper. 

Varighed af studiet

Uddannelsen kan både tages som fuldtids- eller deltidsstudie. Som fuldtidsstudie vil det tage et halvt år og som deltidsstudie kan det tage op til 3 år, alt afhængigt af hvor hurtigt du ønsker at gennemføre uddannelsen. Uafhængigt af hvor lang tid uddannelsen tager, så svarer læsevejleder uddannelsen til 60 ECTS point. 

Økonomi

Uddannelsen koster mellem 8.500-10.500 kr. pr. modul, hvor det vil være muligt at søge om Statens Voksenuddannelsesstøtte i særlige tilfælde. 

Hvis dette har vækket din interesse, så brug vores menu til at finde rundt i de forskellige uddannelser, ved sortere i location, kategori og undervisningstype. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen