HUET kursus

HUET: En nødvendig livreddende Investering

Leder du efter det helt rigtige HUET kursus for dig? Klik på en uddannelse i listen herunder og læs mere eller kontakt udbyderen direkte for mere information omkring det enkelte OPITO HUET kursus.
Viser 1-20 af 53
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 53
1
2
3

HUET, som står for Helicopter Underwater Escape Training, er en afgørende træningsproces designet til at udstyre personer, der arbejder offshore eller i situationer, hvor helikoptere er involveret, med de nødvendige færdigheder til at reagere sikkert i tilfælde af en nødsituation.

Hvad betyder HUET?

HUET står som sagt for Helicopter Underwater Escape Training. Kurset fokuserer på at forberede deltagerne til at reagere og handle korrekt og sikkert i tilfælde af en nødsituation under vand.

Hvem er målgruppen for et OPITO HUET kursus?

Målgruppen for HUET omfatter primært personer, der arbejder offshore i industrier som eksempelvis olie og gas, vindenergi eller marine, hvor helikoptere bruges som transportmiddel. Dette kan blandt andet omfatte ingeniører, teknikere og andet personale, der kan blive involveret i transport via helikopter, og hvor det derfor er nødvendigt at have viden om, hvordan man skal reagere og agere i tilfælde af en nødsituation. 

Et HUET kursus er desuden et kravi langt de fleste tilfælde, hvis man skal arbejde offshore, og man transporteres til og fra arbejdspladsen med helikopter. Det er nemlig nødvendigt, at du gennem kurset får læring og viden om nødprocedurer i tilfælde af nødlanding på havet eller i tilfælde af en ulykke.

HUET har en gyldighedsperiode på fire år.

Grundet lovkrav til kurset omfatte OPITO Helicopter Underwater Escape Training (HUET) med Compressed Air Emergency Breathing System (CA-EBS).

Læs mere om offshore certificeringer her

Det lærer du med et OPITO HUET kursus

Gennem et HUET kursus får du grundlæggende viden og færdigheder inden for bl.a.:

  • Helikoptersikkerhed
  • Brug af en helikopter transitdragt og redningsvest
  • Øv dig i at bruge nødåndedrætssystemet
  • Evakuering fra helikopter
  • Redningsflådeprocedurer.

De fleste HUET kurser har af varighed af en dag, hvor du kommer igennem ovenstående. Kombinationen af teoretisk viden og praktiske øvelser giver dig ikke kun en teoretisk forståelse af scenariet omkring en nødsituation med en helikopter. Det gør det også muligt for dig rent faktisk at anvende denne viden under stress og i realistiske scenarier, da du gennem kurset vil blive udsat for realistiske simulationer og praktiske øvelser. Dette vil gøre det muligt for dig at bevare roen, holde hovedet koldt og du vil vide, hvordan du skal håndtere den panik og angst, der kan opstå i kroppen ved en nødsituation.

Dine kursusmuligheder

Et HUET kursus kan være en del af et BOSIET kursus, der står for Basic Offshore Safety Induction and Emergency Training kursus. Dog finder du også selvstændige HUET kurser, der kan være relevante for dig, hvis du skal tage et nyt HUET kursus fordi dit certifikat er udløbet, eller hvis HUET for eksempel ikke var en del af dit BOSIET kursus.

Vær desuden opmærksom på, at regler og lovgivning vedr. OPITO HUET kurser og lignende kan variere fra land til land. Vi vil derfor anbefale at rådføre dig med eksempelvis din arbejdsopgaver omkring, hvilke regler, der gælder for dig.

Er du i tvivl om, hvilket kursus, der er det rigtige for dig? Filtrer i listen ovenfor og find dit HUET kursus. Du har også mulighed for at kontakte de enkelte udbydere, hvis du gerne vil have besvaret spørgsmål omkring dit valg af kursus. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen