Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Vejledning til TOEFL-testen


Hvad er TOEFL-testen?

TOEFL står for Test of English as a Foreign Language. Testen skal vurdere din evne til at tale og forstå engelsk og er som regel et adgangskrav for at blive optaget på engelsktalende universiteter eller studieretninger. Over 9.000 universiteter benytter TOEFL testresultater.

Flere internationale virksomheder og institutioner efterspørger også denne test ved ansættelse. Eksempelvis bruger udlændingemyndighederne TOEFL tests til at udstede opholds- og arbejdstilladelser i engelsktalende lande. TOEFL tests benyttes også af enkeltpersoner med henblik på at måle fremskridt - oftest i forbindelse med et engelskkursus.

TOEFL-test er et registreret varemærke af Educational Testing Service (ETS) og administreres på verdensplan i over 130 lande. TOEFL er blevet brugt som adgangskrav i mere end 50 år og er blevet taget af mere end 27 millioner studerende og erhvervsaktive.

Der findes to forskellige udgaver af TOEFL-testen: En papirbaseret test (PBT), og en online test (iBT). Både online og papirtesten tager udgangspunkt i 4 kategorier: lytte, læse, tale og skrive. 

TOEFL-testen trin for trin

1. Læse (50-70 minutter)

I læsedelen skal du læse 3-4 tekstpassager, som er uddrag af bøger på akademisk niveau. Efterfølgende skal du svare på 10 spørgsmål pr. passage. 

2. Lytte (40-60 minutter)

Lyttedelen består af 4 akademiske forelæsninger og 2-3 samtaler. Du skal besvare 6 spørgsmål pr. forelæsning og 5 spørgsmål pr. samtale. 

3. Tale (17 minutter)

Talesektionen består af 2 dele. Den første del hedder "Independent Speaking Tasks", og her skal du bruge egen fantasi og idéer ved besvarelse.  

Den andel del hedder "Integrated Speaking Tasks" og her skal du bruge de sproglige kundskaber i samspil med hinanden. 

4. Skrive (50 minutter)

Skriveopgaven består også af 2 dele. I "Integrated Writing Task" delen, skal du læse en tekst og høre en forelæsning på akademisk niveau. I forbindelse med dette skal du skrive et referat med hovedpointerne i teksten og forelæsningen. I "Independent Task" delen, skal du skrive et essay på baggrund at et specifikt emne. 

Forberedelse til TOEFL-testen

Der er et hav af værktøjer tilgængeligt, hvis du vil øve dig inden TOEFL testen. På nedenstående links kan du finde forskellige øvelsestest, som kan hjælpe dig i din forberedelsesproces. 

Gratis eksempler på TOEFL-testen

testden.com øvelsestest - http://goo.gl/qLCzbN

etsglobal.org øvelsestest - http://goo.gl/1ssAvf

Senest opdateret: 07 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-01-2020

Derfor skal du gøre dig umage med din virksomhedsprofil

Med en visuel virksomhedsprofil kan du skille dig ud fra mængden. Den skal være personlig og afspejle dig i dine services og produkter. Her guider Katrine Venke dig til, hvordan du får skabt dit brandDNA. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-02-2020

Vil du gerne lave din egen podcast?

Vi har taget en snak med podcastredaktør, Andreas Saxild, der giver sine bedste råd til nybegyndere inden for podcasts.

Læs mere
Sidst opdateret 14-01-2020

5 bud på spændende uddannelser inden for sociale medier

I denne guide går vi tæt på uddannelser inden for sociale medier og kommer med 5 bud på ideelle uddannelser/kurser for dig, der gerne vil styrke dine kompetencer inden for området. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-01-2016

Interview om sprog og erhvervsliv

Er gode engelskkundskaber stadig afgørende for at få arbejde i den globale industri? Vi har spurgt en af sprogbranchens erfarne spillere siden 1878, Berlitz, om hvilke sprog erhvervslivet efterspørger, og om hvordan vi lærer sprog i fremtiden.

Læs mere