Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Styrk dit faglige netværk med en HD

Her netværker du dig til succes

Undervurdér aldrig effekten af det stærke professionelle netværk, du møder gennem din efteruddannelse.

Det rette faglige netværk er for mange vokset ud af arbejdspladsen – og har banet vejen til det perfekte job. Ønsker du at styrke dit faglige netværk, er arbejdspladsen det oplagte sted at møde mennesker, der fagligt ligger tæt op ad dig, men ét andet sted er måske endnu mere oplagt: på en efteruddannelse. På HD-uddannelserne på CBS bobler karrierekedlen med ambitiøse studerende. Her møder du andre professionelle karrieremennesker og opbygger de stærke forbindelser, der opstår, når en gruppe mennesker samles om en fælles faglig interesse. Det kan komme dig til gode i din nuværende karriere og på sigt.

Se nye vinkler på dine arbejdsrutiner

Når du starter på HD, starter du ikke kun på et studie, hvor du selv har en masse erfaring at trække på. Med 3.000 HD-studerende på CBS møder du mennesker fra andre brancher og andre stillinger, der, selvom I arbejder inden for samme felt, hver især har en særlig viden og erfaring at byde ind med. Det kan hjælpe dig til at se det bredere perspektiv og afprøve nye løsninger i dit arbejde.

”Selv om du gennem din HD har en fælles interesse med dine medstuderende, så er din indgangsvinkel måske anderledes end den, dine medstuderende kommer med. Du tager måske for givet, at én type opgave skal løses på en særlig måde, men ved at lytte og lære af dit nye netværk, går det måske op for dig, at en anden tilgang kan være langt mere effektiv,” forklarer studie- og karrierevejleder hos HD på CBS Martin Svarre Christensen.

Læs en HD - Det betaler sig


Bekendtskaber der åbner døre

Som studerende på HD på CBS møder du mennesker fra forskellige hjørner af erhvervslivet, offentlige såvel som private. De studerende på HD kommer fra både store og små virksomheder, hvor godt to ud af tre virksomheder med mere end 250 ansatte har ansat medarbejdere med en HD, mens tallet er lidt lavere for de mindre virksomheder. Mødet med dine medstuderende giver altså også indblik i andre typer af organisationer og virksomhedskulturer end den, du kommer fra.

”Vi har studerende, der er bankuddannede, revisorer, iværksættere, ledere, osv. Selvstændige såvel som mennesker fra store, internationale virksomheder. Den forskellighed kan enten inspirere dig i dit nuværende job eller du kan inspireres til at søge mod nye horisonter i en anden virksomhed,” siger Martin Svarre Christensen.

Det er sjældent korte bekendtskaber, der opstår på HD. Faktisk viser en undersøgelse foretaget af Damvad, at 63 procent af de studerende holder kontakt til deres HD-netværk efter endt uddannelse, og du har således et solidt netværk at trække på – også hvis karrieren på et senere tidspunkt skal tages op til revision.

HD er en gave for din virksomhed

Dine færdigheder inden for networking og din appetit på at lære af andre kommer ikke kun dig selv til gavn. For din virksomhed kan det nemlig også være en fordel, at du kommer ud og blander dig med andre ambitiøse karrieremennesker fra andre grene. Dit nye netværk kan faktisk ligefrem ende med at blive en styrke for din virksomhed – simpelthen ved at du gennem netværket og gruppearbejdet får sparring, inspiration og ny viden, som du kan bringe med dig ind i virksomheden.

”En HD er en investering, som din virksomhed kan indløse overskuddet af stort set med det samme, da de værktøjer og den viden du samler dig, både gennem undervisningen og gennem networking, kan omsættes meget hurtigt. Det er altså alt i alt en kæmpe fordel for din virksomhed, at du tager en HD og skaber dig et stærkt netværk,” afslutter Martin Svarre Christensen.


Fakta om HD-uddannelsen

En HD-uddannelse er en erhvervsøkonomisk diplomuddannelse, der kombinerer den teoriestiske undervisning med den praktiske erfaring.

En fuld HD-uddannelse er normeret til i alt fire år fordelt med to år på hhv. HD 1.del og HD 2.del, og svarer niveaumæssigt til en bacheloruddannelse. Den tages som deltid, da hovedparten af studerende har fuldtidsarbejde ved siden af. Undervisningen ligger derfor også uden for normal arbejdstid, og man kan vælge i mellem hverdagsaftener, lørdags- eller onlineundervisning.

På HD 2.del har man mulighed for specialisering i:

 • Finansiering
 • Finansiel Rådgivning
 • International Business
 • Marketing Management
 • Organisation og Ledelse
 • Regnskab og økonomistyring
 • Økonomistyring og Procesledelse
 • Innovation Management
 • Supply Chain Management.

Fleksibilitet: Uddannelsen kan sammensættes til at passe din hverdag. Du kan læse det samlet forløb eller som et enkeltfag ad gangen. Du kan derved f.eks. vælge, at din HD skal strække den over længere tid.

Niveau: HD-uddannelsen er en diplomuddannelse, og en HD 1. del og HD 2. del svarer tilsammen til en uddannelse på bachelorniveau.

 • Adgangskrav til HD 1. del: Gymnasial eksamen
 • Adgangskrav til HD 2. del: HD 1. del (eller tilsvarende uddannelser) og 2 års relevant erhvervserfaring (kan optjenes mens du læser HD 1. del).

Du kan få mere information om HD-uddannelserne på www.cbs.dk/hd

Senest opdateret: 11 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-08-2020

Virksomheder efterspørger nye business kompetencer

Ny undersøgelse viser, at det mest efterspurgte fagområde - blandt danske virksomheder - for efter- og videreuddannelse er økonomi og handel.

Læs mere
Sidst opdateret 14-01-2020

Vil du arbejde i en bestyrelse?

Bestyrelsesarbejde har i mange år været lig med gråhårede mænd, der var på vej på pension. Men sådan er det ikke mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

Guide: 4 bud på spændende bestyrelsesuddannelser

Vi har fundet 4 spændende bud på forskellige bestyrelsesuddannelser og -kurser. De er ideelle for dig, der enten ønsker at kvalificere dig som bestyrelsesmedlem, genopfriske dine nuværende kompetencer eller opkvalificere dit bestyrelsesarbejde, så du bliver et mere værdiskabende medlem.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Med en HD går uddannelse og arbejde hånd i hånd

For Annika Borbye Omraninejhad blev valget af en HD-uddannelse på Copenhagen Business School den vigtigste beslutning i hendes karriere.

HD
Læs mere