5 gode råd til dig, der overvejer at lave video på din mobil

Mange virksomheder satser i højere grad på, at få video integreret i deres content. Men hvad kræver det egentlig? Er det virkelig så besværligt, som man måske kan frygte? Og behøver man investere i en masse udstyr? Vi har spurgt Mikael Johnsen fra Filmskole for virksomheder. 

5 gode råd til dig, der overvejer at lave video på din mobil

Er du ansat i en virksomhed, hvor I overvejer at tage jeres kommunikation til et nyt niveau ved hjælp af video? Så er du ikke alene! Mange virksomheder satser nemlig i højere og højere grad på, at få video integreret i deres content. Men hvad kræver det egentlig? Behøver det virkelig være så besværligt?

Svaret, hvis man spørger Mikael Johnsen, er simpelt: Nej! Det behøver bestemt ikke være besværligt. Du behøver faktisk slet ikke købe dig fattig i udstyr for at komme i gang med videoformatet. Mikael har virksomheden Filmskole for virksomheder, hvor han lærer virksomheder at lave små film på mobilen, der kan bruges i virksomhedens salgsafdeling, til markedsføring o.lign.

Hvem er Filmskole for virksomheder

Hos Filmskole for Virksomheder finder du en række kurser, der klæder dig på til at lave små film på mobilen. Kurserne er således for dig, der har et ønske om at lave video med din mobil. 

Mikael startede Filmskole fra virksomheder ud af sin baggrund inden for undervisning i film og video. Mikael har for eksempel undervist på Danmarks Journalisthøjskole, og har siden 2008 været ejer af Click Film ApS, hvor han hjælper virksomheder og organisationer med filmproduktion. Mikael oplevede dog en interesse fra virksomheder i at lære at lave videoer selv, hvorfor han etablerede Filmskole for virksomheder. Her har Mikael for eksempel kurset Filmworkshop for virksomheder, hvor du og/eller dine medarbejdere lærer en masse omkring optagelse af videoer på mobilen. På denne workshop udvider Mikael din horisont, og åbner dine øjne for, hvor fedt et værktøj din lille digitale ven er - også når det kommer til at filme fængende videoer med din mobil. Det kræver nemlig ikke nødvendigvis så meget, som man måske frygter.

Kurser for enhver branche og ethvert niveau

Et kursus hos Filmskole for virksomheder kræver ikke de store forudsætninger hvad angår video kendskab. Kurserne er for ethvert niveau, og Mikael lærer dig hvad videooptagelser på mobilen kræver, i løbet af et 8 timers kursus: "Mange af dem, der kommer på mine kurser, har ikke nødvendigvis den store erfaring med video. Mange har selvfølgelig erfaring med at skyde en video på sin telefon, men man har måske ikke den store erfaring med at få det omsat til noget materiale, der kan bruges til markedsføring og lignende. Her opstår der måske nogle spørgsmål omkring hvordan skal man se på videoformatet, hvordan skal man vinkle de enkelte historier eller hvordan skal man helt lavpraktisk lave sine optagelser. Det er egentlig dét jeg giver folk med mine kurser," forklarer Mikael. På kurserne får du altså blandt andet basisviden om, hvordan du laver flotte videooptagelser, hvordan du nemt redigerer videoerne på din mobil og viden om billedbeskæring, lyd og lys.

Kurserne hos Filmskole for virksomheder henvender sig desuden også til enhver branche - særligt kurset Filmworkshop for virksomheder. Her har Mikael undervist både større og mindre virksomheder, boligselskaber, software virksomheder og lignende. Det kunne for eksempel også være ejendomsmæglere eller eller konsulentvirksomheder. Det er altså brugbart på tværs af mange forskellige brancher, og også uanset om du sidder i en stilling i en kommunikationsafdeling, marketingafdeling, salgsafdeling eller noget fjerde. 

Hvornår er video aktuelt

Når Mikael underviser i Filmworkshop for virksomheder, tages der udgangspunkt i den enkelte virksomhed, og hvad virksomheden ønsker at benytte videoformatet til. Eksempler på cases, hvor video på mobilen kan være aktuelt, kan for eksempel være:

  • Kundeinterviews
  • Employer branding/Medarbejderportrætter
  • Branding videoer
  • Videoer til rekruttering
  • Generelle videoer til markedsføring
  • Demonstrationsvideoer (Det kan fx være how-to guides eller instruktionsvideoer af en service eller et produkt)

Det er desuden særdeles relevant på platforme som Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube og lignende. Det kan også være videoer til brug på TikTok, internt i virksomheden eller i nyhedsbreve. Det er helt op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvor de ønsker at bruge videoer lavet på mobilen. 

Filmworkshop

Mulighederne er mange, og med Filmworkshoppen hos Filmskole for virksomheder får du opskrifter på tre enkle filmtyper, du kan bruge som inspiration til videoer:

  • Interview film: Interview formatet, og hvad man skal være opmærksom på
  • Tale direkte ind i kameraet: Her får du redskaber til eksempelvis manuskript, lyd, lys, og værktøjer til, hvordan man husker alt det, man skal sige. Formatet kan for eksempel bruges for at engagere seerne på den respektive platform, og gøre opmærksom på en kommende begivenhed. For eksempel en messe, et åbent hus, et godt tilbud eller lignende.
  • Reportage film: Her får du ideer til et filmformat, der skal tage seerne med ud på en oplevelse. Her taler billederne/videoen for sig selv. Dette kan være en god idé, da video oftest taler stærkere til os end billeder. Her er mulighederne for video mange, og man kan lade sin kreativitet få frit spil.

Udover ovenstående vil Mikael på Filmworkshoppen også gennemgå teori, vise eksempler på videoer og give nogle fifs till, hvordan man kan oversætte materialet til ens egen virksomhed. Denne Filmworkshop er altså en god blanding af teori og praksis. Endvidere vil man også stifte bekendtskab med et let og intuitivt redigeringsværktøj til mobilen kaldet Kinemaster.
Når workshoppen er slut, vil man stå med et slutprodukt i form af en film, der for manges vedkommende er ganske brugbar som markedsføringsmateriale, fortæller Mikael og uddyber: "Denne workshop afholdes hos virksomheden selv, og der er typisk alt fra 3-4 deltagere og op til 12 deltagere. Det finder altid sted hos virksomheden selv, så de har mulighed for at filme det content de ønsker, i de rammer, der giver mening for dem."

Mikaels 5 gode råd til dig, der vil i gang med video

Hvis du sidder i en virksomhed, hvor I overvejer at komme i gang med video på mobilen som en del af materialet i jeres virksomhed, kommer Mikael her med 5 gode råd til jer.

1. Gør jer nogle overvejer omkring, hvilken type af videoer I ønsker

Hvad vil I gerne kommunikere ud til jeres nuværende samt potentielle kunder? Det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet, men som Mikael siger, kan det være en god idé at man har overvejet hvor man gerne vil starte sit videomateriale. Er det et kundeinterview, er det medarbejder interviews eller er det en helt overordnet præsentation af, hvem I er som virksomhed? Gør op med jer selv hvad I har brug for lige nu, og så start der. 

2. Stativ til din mobil

Det kommer selvfølgelig lidt an på, hvilken type af videoer man ønsker at lave. Det kan dog være en rigtig god idé at investere i et stativ til sin mobil, så man får stabiliseret sine optagelser. Et fotostativ hjælper dig til at holder dit kamera stille. Hvis du holder det i hænderne, vil du få rystede billeder, og du vil muligvis komme til at dække for mikrofon, så du bagefter står med ubrugelige optagelser - hvilket jo er super ærgerligt. Det kan derfor være en rigtig god investering, og alt efter behov, er det ikke noget, der behøver koste alverden. 

3. Klipsmikrofon

En ekstern mikrofon i form af en klipsmikrofon kan også være en rigtig god ide, særligt hvis du ønsker at optage interviews eller tale direkte til kameraet. Så er du helt sikker på, at lyden går klart og tydeligt igennem i dit video materiale. 

4. Ekstra lys

En investering i ekstra lys kan også være en rigtig god ide, og det behøver heller ikke være noget, der koster alverden. Der findes masser af muligheder på markedet i forskellige prisklasser, så undersøg hvad der passer bedst til dine behov.

5. Lav et manuskript

Der er mange om buddet på de forskellige platforme, så du har som afsender ikke lang tid til at få din modtagers opmærksomhed - det drejer sig faktisk kun om ganske få sekunder. Det er derfor en rigtig god ide at lave et manuskript, så du ved præcist hvor du vil hen med din video, og hvilke budskaber du vil ud med. 

Find dit kursus hos Filmskole for virksomheder

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer